Ανθ’ ημών ο… Μέξας

Ακούστηκε (έντονα) το όνομα του Σούλη Μαρκόπουλου. Έγινε κρούση στον Θανάση Σκουρτόπουλο. Έγιναν συζητήσεις με προπονητές, που διαθέτουν κύρος κι εμπειρία (όπως ο Βασίλης Φραγκιάς). Μηδέν εις το πηλίκον. Από τη στιγμή που ξέμειναν από λύσεις και χρόνο, οι άνθρωποι του ΠΑΟΚ κατέληξαν στη λύση Μέξα. Λύση ανάγκης, καθώς ο 43χρονος κόουτς είχε συζητήσει και το καλοκαίρι με τον «δικέφαλο», αλλά προτιμήθηκε ο Κώστας Φλεβαράκης.

Τι άλλαξε από τότε μέχρι τώρα; Οι κακοί χειρισμοί των διοικούντων έχουν φέρει τον ΠΑΟΚ στο χείλος του γκρεμού και πλέον ελάχιστοι προπονητές θέλουν να μπουν στη διαδικασία, δέχονται να πάρουν το ρίσκο. Ο Μέξας είναι προπονητής ειδικών αποστολών, δεν διστάζει να πάρει ομάδα που κινδυνεύει, χωρίς να δικαιώνεται συχνά από το αποτέλεσμα.

Για παράδειγμα δεν φοβήθηκε να πάρει τα Τρίκαλα, τον καιρό της απαξίωσης της ομάδας. Το καλύτερο προπονητικό διάστημα του Κερκυραίου ήταν η τριετία στον Ηρακλή, όπου παρουσίασε έργο. Έχει δουλέψει στον ΚΑΟΔ, όπου για καιρό ήταν συνεργάτης του Καλαφατάκη και του Μάρκοβιτς, πριν πάρει την ομάδα στα χέρια του ως πρώτος προπονητής, ενώ έχει περάσει για έναν γύρο κι από τον πάγκο του Απόλλωνα Πατρών.

Όπως και να ‘χει, ο Μέξας είναι ο εκλεκτός για να αντικαταστήσει τον Κώστα Χαραλαμπίδη και να επιχειρήσει να κρατήσει τον ΠΑΟΚ στη «μεγάλη» κατηγορία. Με το που έγινε γνωστή η πιθανότητα ανάληψης της τεχνικής ηγεσίας από τον κ. Μέξα, οι αντιδράσεις του κόσμου του ΠΑΟΚ απέχουν από το να χαρακτηριστούν… πανηγυρικές.

Περισσότερα σχετικά άρθρα
Περισσότερα από Γιώργος Κογκαλίδης
Περισσότερα σε Κογκαλίδης

Δειτε επισης

Ο κόουτς Μπαρτζώκας άνοιξε τα χαρτιά του

Έτσι θα παίξει το… ελληνικό πόκερ ο Μπαρτζώκας. Το ματς με τον Προμηθέα ήταν εξίσου αδιάφο…