Κεντρική Ελλάδα Εθνικές Ανδρών: Αγώνας επίδειξης μπάσκετ με αμαξίδιο

Ανδρών: Αγώνας επίδειξης μπάσκετ με αμαξίδιο

Οι φίλαθλοι που θα βρεθούν σήμερα (21/2) για τον αγώνα της Εθνικής Ανδρών με τη Βουλγαρία για την ημιτελική φάση του Ευρωμπάσκετ 2021 θα έχουν την ευκαιρία να παρακολουθήσουν έναν αγώνα επίδειξης μπάσκετ με αμαξίδιο.

Το Α.Σ. ΑμεΑ ΗΦΑΙΣΤΟΣ είναι ένα σωματείο που ασχολείται με αθλήματα για άτομα με κινητικές αναπηρίες. Το σωματείο έχει πολλά αγωνιστικά τμήματα με πιο γνωστό το τμήμα Καλαθοσφαίρισης με αμαξίδιο.

ΤΟ ΑΣ Ήφαιστος είναι το μοναδικό αθλητικό σωματείο στη Δυτική Ελλάδα και στην Πελοπόννησο για άτομα με κινητικές αναπηρίες. Στις τάξεις του βρίσκεται ο μικρότερος σε ηλικία αθλητής της Ελλάδας, μόλις εννέα ετών, που παίζει μπάσκετ με αμαξίδιο. Σκοπός του σωματείου είναι η κοινωνικοποίηση των ατόμων με αναπηρία μέσα από τον αθλητισμό, καθώς και να τα βοηθήσει να αναδείξουν τις ικανότητές τους, να βελτιώσουν την ποιότητα ζωής τους , να αποκτήσουν εξωστρέφεια και αυτονομία και να ενταχθούν στο ευρύτερο κοινωνικό σύνολο, επιτυγχάνοντας στο μεγαλύτερο δυνατό βαθμό την συμπερίληψη στην κοινωνία.

Περισσότερα σχετικά άρθρα
Περισσότερα από Δημήτρης Ιωαννίδης
Περισσότερα σε Εθνικές

Δειτε επισης

Στη Ρίγα η Εθνική Ανδρών

Η Εθνική Ανδρών, έχοντας εξασφαλίσει την πρόκριση της στα προκριματικά του Eurobasket 2022…