Κεντρική Basket League ΑΕΚ Το επίτευγμα του Ζήση στην επιστροφή του στην Α1

Το επίτευγμα του Ζήση στην επιστροφή του στην Α1

zisis 1 e1580828054169

Η ΑΕΚ πήρε την άτυπη ρεβάνς από την ήττα του πρώτου γύρου στην χθεσινή αναμέτρηση με το Περιστέρι για την 17η αγωνιστικής της basket league, σε ένα παιχνίδι που σημαδεύτηκε από την επιστροφή του Νίκου Ζήση στην Α1 μετά από 14,5 χρόνια. Μάλιστα, ο έμπειρος γκαρντ συνδύασε την επιστροφή του με ένα σημαντικό επίτευγμα, καθώς έγινε ο 7ος παίκτης της ΑΕΚ με 250+ εύστοχες βολές.

Αναλυτικά όσα αναφέρει ο ΕΣΑΚΕ:

Στην επανεμφάνιση του στην ΕΚΟ Basket League έπειτα από 14,5 χρόνια, ο Νίκος Ζήσης οδήγησε την ΑΕΚ στη νίκη επί του Περιστερίου Winmasters και παράλληλα έγινε ο 7ος παίκτης στην ιστορία της που έφτασε τις 250 εύστοχες βολές. Ο διεθνής γκαρντ είχε 6/8 βολές και πέραν του ότι ξεπέρασε στη σχετική λίστα τον Δημήτρη Μαυροειδή (249), ανέβηκε στην 7η θέση της έχοντας συνολικά 253/335 (75,52%).

Ο διεθνής γκαρντ απέχει 15 βολές από την 6η θέση (ο Άντριου Μπετς είχε 267) και 43 από την 5η (ο Δημήτρης Ποδαράς είχε 295).

Κατά τα άλλα…

*Ο Νίκος Ρογκαβόπουλος προσέφερε σημαντική βοήθεια στην ΑΕΚ και μάλιστα σημείωσε νέο ρεκόρ καριέρας με τους επτά πόντους του -είχε έξι στο ματς της 10ής αγωνιστικής του περσινού Πρωταθλήματος απέναντι στον Παναθηναϊκό ΟΠΑΠ- ενώ ισοφάρισε εκείνο των ριμπάουντ με τέσσερα όσα είχε και στον πρώτο μικρό τελικό των περσινών πλέι οφ απέναντι και πάλι στο Περιστέρι Winmasters.

*Με τους 10 πόντους του στο χθεσινό παιχνίδι, ο Χάρης Γιαννόπουλος έφτασε τους 1.600 σε 218 εμφανίσεις στο επαγγελματικό Πρωτάθλημα.

*Ο Γιόνας Ματσιούλις ξεπέρασε τα 400 και ο Βασίλης Τολιόπουλος έφτασε τα 100 ριμπάουντ στην ΕΚΟ Basket League.

*Η ΑΕΚ έμεινε χωρίς τάπα για πρώτη φορά μετά από 12 αγωνιστικές, αφού αυτό έγινε για τελευταία φορά στο ματς της 5ης αγωνιστικής στο Ρέθυμνο και συνολικά για τρίτη φορά στο φετινό Πρωτάθλημα.

Από την άλλη πλευρά…

*Ο Παναγιώτης Βασιλόπουλος μπήκε στην 20άδα των κορυφαίων ριμπάουντερ της ιστορίας του Περιστερίου Winmasters στην ΕΚΟ Basket League. Ο διεθνής φόργουορντ είχε χθες τρία ριμπάουντ με τα οποία έφτασε τα 236 και με αυτά ξεπέρασε τον Μπεν Μπέντιλ που είχε 234 στην περσινή σεζόν.

*Το Περιστέρι Winmasters σημείωσε νέα ρεκόρ περιόδου στις βολές. Τόσο με τις 32 εύστοχες αφού είχε 31 ο Παναθηναϊκός ΟΠΑΠ στην πρεμιέρα του δεύτερου γύρου με την ΑΕΚ, όσο με τις 46 εκτελεσμένες αφού το Λαύριο Megabolt είχε 42 απέναντι στον ΠΑΟΚ.

Περισσότερα σχετικά άρθρα
Περισσότερα από Λάμπης Χαραλάμπους
Περισσότερα σε ΑΕΚ

Δειτε επισης

Παναθηναϊκός: Κορυφαίες επιδόσεις και στις τρεις κατηγορίες των σουτ

Σπουδαίο ρεκόρ επιδόσεων για τον Παναθηναϊκό. Η ομάδα του Εργκίν Αταμάν έφτασε μέσα από το…