Κεντρική Basket League Προμηθέας Πατρών Ρεκόρ καριέρας για τον Αγραβάνη!

Ρεκόρ καριέρας για τον Αγραβάνη!

dimitris agravanis promitheas kolossos rodou

Ο Δημήτρης Αγραβάνης ήταν ο κορυφαίος του Προμηθέα στο ματς με τον Ιωνικό Affidea, φτάνοντας σε μία σειρά από ξεχωριστές ατομικές επιδόσεις. Τελείωσε το παιχνίδι με 15 πόντους και 14 ριμπάουντ στο πρώτο του φετινό “double-double”. Ήταν το πρώτο του από τις 13 Απριλίου 2017 όταν είχε 11 πόντους και 10 στη νίκη του Ολυμπιακού επί της Κύμης με 93-45. Ο διεθνής φόργουορντ έγινε ο δεύτερος παίκτης της αχαϊκής ομάδας που έφτασε σε τέτοια επίδοση μετά τον Οκτάβιους Έλις που έχει τρία “double-double”.

Τα 14 ριμπάουντ συνιστούν για τον Αγραβάνη νέο ρεκόρ καριέρας στην ΕΚΟ Basket League. Η προηγούμενη, καλύτερη επίδοση του ήταν τα 12 ριμπάουντ που μάζεψε στην 22η αγωνιστική του Πρωταθλήματος 2016-17 στο παιχνίδι Ολυμπιακός-Τρίκαλα.

12 από τα 14 ριμπάουντ ήρθαν στην άμυνα για τον Αγραβάνη που έτσι σημείωσε νέο ρεκόρ για τη φετινή ΕΚΟ Basket League αφού το προηγούμενο ήταν εκείνο των 11 που είχε ο Σον Έβανς στο ματς της 3ης αγωνιστικής με την ΑΕΚ.

Ακόμη ο Αγραβάνης έφτασε σήμερα σε τριψήφιο αριθμό εύστοχων τριπόντων στην κατηγορία. Είχε 3/5 απέναντι στον Ιωνικό Affidea και πλέον μετράει 101/318 (31,76%).

Κατά τα άλλα…

*Με την 109η εμφάνιση του στην ΕΚΟ Basket League, ο Ολεξάντερ Λίποβι μπήκε στην πρώτη 60άδα των ξένων της κατηγορίας, ξεπερνώντας τους Τζούρο Όστοϊτς και Τζέιμς Φόρεστ και “πιάνοντας” στην 57η θέση τους Ιμπραίμ Κουτλουάι, Ιβάν Ζορόσκι, Νταμίρ Λάτοβιτς και Κίκι Κλαρκ.

*Ο Ουκρανός γκαρντ με τα επτά αμυντικά ριμπάουντ που μάζεψε, έγινε ο 4ος παίκτης στην ιστορία του Προμηθέα στην κατηγορία, που έφτασε τα 200. Έφτασε στην 3η θέση της σχετικής λίστας τον Νίκο Γκίκα με 201.

*Ακόμη ο Λίποβι με τα οχτώ ριμπάουντ που είχε στο “Σ.Μπεφόν”, έγινε ο 3ος παίκτης της αχαϊκής ομάδας στην ΕΚΟ Basket League μετά τον Έλις και τον Φαγιέ που φτάνει και ξεπερνά τα 300.

*Τέλος ο Λίποβι με τα πέντε εύστοχα δίποντα του, ανέβηκε στην 3η θέση της αντίστοιχης λίστας του Προμηθέα. Έφτασε τα 124 και ξεπέρασε τους Φαγιέ και Γκίκα που είχαν από 119.

*Με τα τέσσερα ριμπάουντ που είχε κόντρα στην πρώην ομάδα του, ο Λουκάς Μαυροκεφαλίδης έφτασε τα 1.424 στην κατηγορία, ξεπέρασε τον Μιχάλη Κακιούζη (1.421) και “έπιασε” στην 20ή θέση της σχετικής λίστας τον Νέστορα Κόμματο.

*Ο Τζαμάλ Τζόουνς ξεχώρισε για τους γηπεδούχους με 22 πόντους και 13 ριμπάουντ που του έδωσαν το πρώτο του “double-double”. Ο Αμερικανός έγινε ο τρίτος που έφτασε σε μία τέτοια επίδοση με τον Ιωνικό Affidea φέτος αφού είχαν προηγηθεί δύο φορές ο Λουκάς Μαυροκεφαλίδης και μία ο Ρόλαντ Σάφτενααρ. Τα 13 ριμπάουντ αποτελούν ρεκόρ καριέρας για τον 26χρονο φοργουορντ που δεν ξεπέρασε μέχρι σήμερα τα οχτώ ριμπάουντ.

Πηγή: ΕΣΑΚΕ

Περισσότερα σχετικά άρθρα
Περισσότερα από eBasket.gr
Περισσότερα σε Προμηθέας Πατρών

Δειτε επισης

Παπαθεοδώρου: «Ήρθαμε να… θαυμάσουμε τον Παναθηναϊκό»

Στην κακή εικόνα της ομάδας του στάθηκε ο Ηλίας Παπαθεοδώρου. Απαράδεκτη χαρακτήρισε την ε…