Κεντρική Basket League Ολυμπιακός “Υπήρχε το parking μετά την Euroleague, υπήρχε το parking κι όταν έφυγα”

“Υπήρχε το parking μετά την Euroleague, υπήρχε το parking κι όταν έφυγα”

giorgos bartzokas olympiakos

Γιώργος Μπαρτζώκας έκανε τις πρώτες του δηλώσεις μετά την επιστροφή του στον Ολυμπιακό. Ο Έλληνας τεχνικός τόνισε μεταξύ άλλων ότι η απόφαση του δεν είναι συναισθηματική, αλλά επαγγελματική και αναφέρθηκε και στο περιβόητο parking.

Αναλυτικά όσα ανέφερε στην κάμερα της NOVA:

“Το ότι είδα γνωστά πρόσωπα, με χαροποιεί. Δεν είναι όμως τίποτα ίδιο με όταν έφυγα. Δεν έφυγα με τον καλύτερο τρόπο, τώρα ήρθε με πολύ καλύτερο. Δεν υπάρχουν τα ίδια πρόσωπα με εξαίρεση τρεις παίκτες. Πιο πολύ στα γραφεία είναι ίδια τα άτομα. Κι εγώ δεν είμαι ίδιος με αυτό που ήμουν πριν από πέντε χρόνια. Πιο δύσκολη ήταν η προηγούμενη φορά που ήρθα, γιατί ο Ολυμπιακός τότε ήταν πρωταθλητής Ευρώπης, ενώ τώρα δεν είναι τόσο καλά. Η απόφασή μου να γυρίσω δεν ήταν συναισθηματική, αλλά επαγγελματική. Ο Ολυμπιακός εξακολουθεί να είναι μεγάλο brand name και όλοι θέλουν να δουλέψουν. Αυτή τη στιγμή πρέπει να επικεντρωθούμε στην ομάδα”.

Για το πώς περιμένει την υποδοχή του κόσμου: «Στη Μεσόγειο και στα Βαλκάνια, αλλά πιο συγκεκριμένα στην Ελλάδα και τον Ολυμπιακό, ξέρουμε τα συναισθήματα. Όπως είχαμε 20.000 στο πάρκινγκ όταν πήραμε την Εuroleague, υπήρχε το parking κι όταν έφυγα εγώ. Εγώ είμαι προετοιμασμένος και για ακραία συναισθήματα αγάπης ή το αντίθετο. Σε ομάδα σαν τον Ολυμπιακό πρέπει να είσαι έτοιμος για όλα».

Για την απόφαση του: «Η πρόταση των προέδρων ήταν μια πρόταση που δεν μπορούσα να αρνηθώ. Ήταν μια επαγγελματική επιλογή, όχι συναισθηματική».

Για το αν σκέφεται μακροπρόθεσμα:«Στο δικό μου το μυαλό, είναι το αυριανό παιχνίδι. Δεν μπορούμε να έχουμε άλλο ορίζοντα. Αυτή είναι η δουλειά του προπονητή. Η ζωή είναι πολύ ανατρεπτική. Χρειάζεται καθημερινή δουλειά. Θέλουμε με το σταφφ μου να μάθουμε όσο καλύτερα γίνεται την ομάδα».

Για προσθήκες που ενδέχεται να κάνουν οι Πειραιώτες: «Για να είμαι ειλικρινής, δεν έχουμε ασχοληθεί με τις προσθήκες. Πρέπει να προετοιμάσουμε την ομάδα για τα παιχνίδια. Μετά την διπλή αγωνιστική, θα έχουμε μια ευχέρεια μεγαλύτερη».

Για τη συνολική εικόνα της ομάδας: «Αναζητείται σταθερότητα, χωρίς μεγάλες αυξομειώσεις στην απόδοση. Η ομάδα είναι στις τελευταίες θέσεις στις ασίστ, οπότε πρέπει να βελτιωθεί η ομαδικότητα και επίσης να μπουν κάποιοι κανόνες στην άμυνα».

Για το παιχνίδι με την Άλμπα: «Δεν υπάρχει μόνο άμυνα ή επίθεση. Αν έχεις καλή εκτέλεση πλάνου στην επίθεση, μπορείς να μην αφήσεις μια γρήγορη ομάδα όπως η Άλμπα να τρέχει. Φυσικά, θέλουμε να παίξουμε και καλή άμυνα. Πρέπει να έχουμε καλές επιλογές, λίγα λάθη και να υπάρχει μια ισορροπία».

Για την κατάσταση του Νίκολα Μιλουτίνοφ: «Αυτά είναι μες στο παιχνίδι. Θα δούμε πως θα πάνε τα δεδομένα. Χθες έκανε κανονική προπόνηση και θεωρητικά θα είναι καλύτερα απ’ ο,τι με την Βαλένθια».

Περισσότερα σχετικά άρθρα
Περισσότερα από Δημήτρης Ιωαννίδης
Περισσότερα σε Ολυμπιακός

Δειτε επισης

Η «κόκκινη» παρακάμερα από τη Stark Arena (vid)

Η παρακάμερα του Ολυμπιακού κατέγραψε όσα έγιναν στο Βελιγράδι. Ο Ολυμπιακός πήγε στο Βελι…