Κεντρική Basket League Άρης “Πρέπει να γίνουν αλλαγές”

“Πρέπει να γίνουν αλλαγές”

savvas kamperidis aris

Ο Άρης δεν τα κατάφερε ούτε στην Πυλαία και πλέον βρίσκεται μόνος τελευταίος στο πρωτάθλημα της Basket League. Ο προπονητής της ομάδας της Θεσσαλονίκης, Σάββας Καμπερίδης, τόνισε μετά το ματς ότι πρέπει να γίνουν αλλαγές.

Αναλυτικά:

“Συγχαρητήρια στον ΠΑΟΚ γιατί κέρδισε δίκαια. Εμείς στις τρεις ήττες που κάναμε δεχθήκαμε 95,.96 και 101 πόντους. Πρέπει να καταλαβαίνουμε ότι μ’ αυτήν την άμυνα δεν μπορούμε να κερδίσουμε κανέναν. Γίνεται προσπάθεια αλλά ακόμη και σήμερα οι περισσότεροι πόντοι που δεχθήκαμε ήταν στο ένας έναντίον ενός. Αν δεν το σταματήσουμε, δεν θα κερδίσουμε. Σκοράρουμε 80 πόντους σε κάθε αγώνα αλλά χάνουμε με 20 πόντους σε κάθε αγώνα. Προφανώς και πρέπει να αλλάξουμε κάποια πράγματα στην ομάδα, σίγουρα στις προπονήσεις κι εφόσον υπάρξει η δυνατότητα νομίζω ότι πλέον δεν υπάρχει άλλο περιθώριο από το να γίνουν αλλαγές”.

Ερωτηθείς για το αν οι αλλαγές είναι ο μοναδικός τρόπος επίλυσης του αμυντικού προβλήματος, απάντησε: «Ακόμη κι αν είναι έτσι, πρέπει η ομάδα να μπορεί να κάνει αλλαγές και όσοι είναι στην ομάδα να έχουν μεγαλύτερη αυταπάρνηση και καλύτερη εικόνα. Υπήρξαν στιγμές που κάποια παιδιά όπως οι Φλιώνης, Μιλόσεβιτς βγήκαν μπροστά αμυντικά αλλά εκεί είχαμε πρόβλημα στα τελευταία 2-3 δευτερόλεπτα. Όταν επίσης δέχεσαι 15 τρίποντα εκ των οποίων τα 10 σε ένας εναντίον ενός και ταυτόχρονα χάνεις τα αμυντικά ριμπάουντ, δεν υπάρχει τρόπος να παραμείνεις στο παιχνίδι»

Ρωτήθηκε για τον γρήγορο ρυθμό του αγώνα και για το γεγονός ότι δεν συνέφερε τον Άρη και απάντησε ότι… «κι αυτό είναι κομμάτι της άμυνας όταν σε περνάνε με ευκολία στο ένας εναντίον ενός. Αμυντικά ελέγξαμε για λίγο τον ρυθμό μέσα από ένα ζον πρες κι αυτό ήταν το καλύτερο διάστημά μας».

Σε ερώτηση για το αν θα καταφέρει η ομάδα του να βρει τις επτά νίκες για την παραμονή είπε… «είναι τουλάχιστον επτά γιατί βλέπουμε ότι τα αποτελέσματα δεν βοηθούν στο να κάνουμε υπολογισμούς. Άρα εμείς πρέπει να κερδίζουμε. Πιστεύω στην ομάδα, νομίζω ότι οι επτά νίκες είναι εφικτές αρκεί ναι γίνουν αλλαγές. Υπάρχει ποιότητα, εξαρτάται από τον καθένα από εμάς να δώσει το κάτι παραπάνω. Έχουν βρεθεί κι άλλες ομάδες σ’ αυτή τη δύσκολη θέση και κατάφεραν μέσα από τη συσπείρωση να βγουν από τη δύσκολη θέση

Περισσότερα σχετικά άρθρα
Περισσότερα από Δημήτρης Ιωαννίδης
Περισσότερα σε Άρης

Δειτε επισης

Ούτε με Περιστέρι ο Γκάλινατ

Ο Ρομπέρτο Γκάλινατ δεν θα αγωνιστεί κόντρα στο Περιστέρι. Ο Ρομπέρτο Γκάλινατ δεν προλαβα…