Κεντρική Basket League Άρης “Ο Αγγέλου με έβαλε στην προπονητική”

“Ο Αγγέλου με έβαλε στην προπονητική”

savvas kamperidis aris

Στον τρόπο προσέγγισης του αγώνα απέδωσε την νίκη του Άρη επί της Λάρισας ο Σάββας Καμπερίδης μιλώντας στην συνέντευξη τύπου της αναμέτρησης τονίζοντας ότι τώρα πρέπει να δείξουν ανάλογη εικόνα και εκτός έδρας. Παράλληλα, αναφέρθηκε στην ιδιαίτερη σχέση του με τον τεχνικό των Θεσσαλών, Βαγγέλη Αγγέλου, λέγοντας ότι ήταν ο άνθρωπός που τον έβαλε στην προπονητική ενώ δεν ήταν προπονητής.

Διαβάστε αναλυτικά:

«Είχαμε πει και πριν από το παιχνίδι ότι κάθε αγώνας είναι τελικός. Η Λάρισα είναι ομάδα με ποιότητα και κατεύθυνση αλλά το αποτέλεσμα κρίθηκε από τον τρόπο με τον οποίον προσεγγίσαμε το παιχνίδι από την αρχή. Δουλέψαμε σκληρά, μεταφέραμε στο γήπεδο αυτή τη δουλειά και θέλω να ευχαριστήσω τους παίκτες μου, τους συνεργάτες μου αλλά και τον κόσμο ο οποίος δίνει μεγάλη ώθηση αν σκεφτούμε την πίεση υπό την οποία βρισκόμαστε. Θα ήθελα να αφιερώσω τη νίκη στον κύριο Πλιάκη γιατί γιορτάζει και είναι από τους σημαντικότερους ανθρώπους και Αρειανούς που έχω γνωρίσει. Από εκεί και πέρα πρέπει  να παρουσιάσουμε την ίδια εικόνα και εκτός έδρας. Να είμαστε συγκεντρωμένοι και να έχουμε το ίδιο πρόσωπο»

Ρωτήθηκε για τη μετάλλαξη της ομάδας του στην άμυνα και απάντησε: «Έχει να κάνει με τη διάθεση των παικτών να αγωνιστούν σήμερα και γενικώς στη διάρκεια της εβδομάδας. Σαν ομάδα δεν έχουμε την αθλητικότητα που απαιτείται αλλά πολλά παιδιά με υψηλό επίπεδο αντίληψης, με παραστάσεις και παίκτες νικητές. Όταν έχουμε την απαραίτητη συγκέντρωση θα ανταποκρινόμαστε και στην άμυνα», είπε και ρωτήθηκε για τις 25 τελικές πάσες της ομάδας του. «Αυτό ήταν το ζητούμενο. Πρέπει σε κάθε αγώνα να είμαστε ομαδικοί και να παίζει ο ένας για τον άλλον. Θα μπορούσαμε να είχαμε υψηλότερο νούμερο γιατί υπήρξαν καθυστερήσεις στην εκτέλεση. Θέλουμε από τα παιδιά να βγάζουν την ποιότητά τους. Όταν βγαίνουν όλα αυτά, όλοι φεύγουν ευχαριστημένοι».

Για τη σχέση του με τον Βαγγέλη Αγγέλου κι αν αυτή η νίκη είναι ιδιαίτερη: «Δεν με στήριξε απλά αλλά μ’ έβαλε στην προπονητική χωρίς να ήμουν προπονητής. Του οφείλω πολλά, τον θεωρώ φίλο μου, προφανώς και είναι σημαντική οποιαδήποτε νίκη που κατευθύνει γιατί ξέρουμε ότι είναι εξαιρετικός προπονητής».

Για τον αλτρουισμό του Λευτέρη Μποχωρίδη και την επιθετική πολυφωνία, είπε: «Ό,τι συζητήσαμε πριν για τις ασίστ και την ομαδικότητα, ο Λευτέρης δεν βρήκε τις φάσεις που θέλαμε αλλά ειδικά στο πρώτο ημίχρονο ήταν καθοριστικός με την άμυνα και με το γεγονός ότι δεν εκβίασε προσπάθειες. Όλοι ξέρουμε πόσο σημαντικός είναι για μας, καθορίζει σε μεγάλο βαθμό το αποτέλεσμα, όχι μόνο όταν είναι παραγωγικός αλλά όταν είναι ψύχραιμος στη διάρκεια του αγώνα».

Περισσότερα σχετικά άρθρα
Περισσότερα από Λάμπης Χαραλάμπους
Περισσότερα σε Άρης

Δειτε επισης

Καστρίτης: «Στόχος μας να παίξουμε ως Άρης»

Το σύνθημα για τη συνέχεια του Άρη έδωσε ο Γιάννης Καστρίτης. Ο Άρης έκλεισε με νίκη την κ…