Κεντρική Basket League Παναθηναϊκός “Είμαστε ομάδα με χαμηλό μπάτζετ”

“Είμαστε ομάδα με χαμηλό μπάτζετ”

rick pitino panathinaikos

Ο Ρικ Πιτίνο παραχώρησε συνέντευξη, στην οποία αναφέρθηκε στους φετινούς στόχους του Παναθηναϊκού. Ο Αμερικανός τεχνικός σημείωσε ότι το “τριφύλλι” είναι μία ομάδα με χαμηλό μπάτζετ και τόνισε ότι θα ήθελε να πάρουν μία θέση στην πρώτη τετράδα του βαθμολογικού πίνακα.

Αναλυτικά όσα ανέφερε στη Gazzetta dello Sport:

“Προσπαθώ να δώσω μια διαφορετική φιλοσοφία στον Παναθηναϊκό. Στον προκάτοχό μου δεν δόθηκε αρκετός χρόνος για να φανεί αν η δική του φιλοσοφία μπορούσε να λειτουργήσει σωστά. Αυτή τη στιγμή παίζουμε καλό μπάσκετ και θα δούμε τι θα συμβεί στη συνέχεια. Το NCAA και η EuroLeague μοιάζουν υπερβολικά πολύ! Η EuroLeague είναι ένα NCAA με 30χρονους! Το ΝΒΑ είναι η Λίγκα που διαφέρει πολύ σε σχέση με τις άλλες δύο. Το στυλ μου μοιάζει περισσότερο, αυτή τη στιγμή, με το στυλ της EuroLeague με μόνη διαφορά τις πιεστικές άμυνες. Νομίζω πως χρειάζεται αρκετός χρόνος για να βάλεις μια τέτοια άμυνα στην ομάδα σου κι εγώ δεν βρισκόμουν εδώ για την προετοιμασία της σεζόν. Δεν θέλω να βάλω πολλά στο μυαλό των παικτών μου και να τους κάνω ζημιά πνευματικά.

Ο Τζίμερ (Φρεντέτ) και ο Γουέσλι (Τζόνσον) τα πηγαίνουν καλά, ο πρώτος έχει σημαντικότερο ρόλο αυτή τη στιγμή στην ομάδα. Πολλοί παίκτες από το ΝΒΑ συχνά δεν τα καταφέρνουν γρήγορα στη EuroLeague. Αν κάνεις αλλαγές, ίσως είναι καλύτερο να πας σε κάποιον παίκτη με εμπειρία από τη διοργάνωση και όχι σε κάποιον από το ΝΒΑ. Πρόκειται για διαφορετικό παιχνίδι, είναι πολύ διαφορετικό τουλάχιστον στο κομμάτι της άμυνας. Έχει περάσει αρκετός καιρός από την τελευταία φορά που αυτός ο οργανισμός έφτασε σε ένα Final Four και σίγουρα οι συγκεκριμένοι παίκτες δεν έχουν το ευκολότερο μονοπάτι να διανύσουν.

Αν μπεις στην πρώτη τετράδα, έχεις το πλεονέκτημα έδρας και αυτό είναι ένα σημαντικό βήμα. Δεν ξέρω αν μπορούμε να το καταφέρουμε αυτό, είμαστε μια ομάδα με χαμηλό μπάτζετ, ίσως το τρίτο μικρότερο σε όλη τη διοργάνωση! Εγώ, πάντως, είμαι χαρούμενος γιατί αν οι επιθυμίες μου είχαν πραγματοποιηθεί, θα ήθελα να είμαι στην πρώτη τετράδα. Δεν ξέρω αν με το μπάτζετ μας μπορούμε να καταφέρουμε κάτι τέτοιο. Κάποιες ομάδες έχουν τριπλάσιο μπάτζετ από εμάς, εσείς εδώ στο Μιλάνο είστε πλούσιοι άνθρωποι ενώ εμείς όχι.

Αγαπώ τον Έτορε Μεσίνα, είχαμε συναντηθεί πριν από πολλά χρόνια στο Κεντάκι και περάσαμε αρκετό καιρό μαζί. Νομίζω πως είναι ένα από τα καλύτερα μυαλά στο παγκόσμιο μπάσκετ, όχι μόνο στη EuroLeague. Εξαιρετικός προπονητής, εξαιρετικός άνθρωπος, χαίρομαι που είναι ξανά πίσω στη EuroLeague. Μιλάει εξαιρετικά αγγλικά σε αντίθεση με πολλούς άλλους ξένους που προσπάθησαν στο ΝΒΑ. Αν ήμουν ιδιοκτήτης και έπρεπε να προσλάβω κάποιον, ο Μεσίνα θα ήταν μία από τις τρεις επιλογές μου.

Θέλουμε να βρεθούμε στην οκτάδα και τα playoffs, το επόμενο βήμα θα είναι η πρόκριση στο Final Four. Δεν θέλω να κοιτάζω τόσο μακριά, ας συνεχίσουμε να παίζουμε καλό μπάσκετ. Έχουμε κερδίσει πολλά εκτός έδρας ματς φέτος, είμαστε σε καλύτερη θέση σε σχέση με την ίδια εποχή την περσινή σεζόν”.

Περισσότερα σχετικά άρθρα
Περισσότερα από eBasket.gr
Περισσότερα σε Παναθηναϊκός

Δειτε επισης

Αταμάν: «Σημαντικό ότι ο Παπαπέτρου έπαιξε με αυτοπεποίθηση»

Αποθέωσε τον Παπαπέτρου ο Αταμάν. Ο Παναθηναϊκός επιβλήθηκε του Προμηθέα με 93-62 και έκλε…