Κεντρική Basket League Ολυμπιακός “Έχουμε τη σύμφωνη γνώμη των Προέδρων για ενίσχυση”

“Έχουμε τη σύμφωνη γνώμη των Προέδρων για ενίσχυση”

bartzokas

Ο Ολυμπιακός αντιμετωπίζει στη Ρωσία τη Ζενίτ και θέλει τη νίκη, για να παραμείνει ζωντανός στο κυνήγι των playoffs. Ο Γιώργος Μπαρτζώκας κατά την αναχώρηση της ομάδας αναφέρθηκε στο συγκεκριμένο παιχνίδι, αλλά και τη φημολογία που υπάρχει για ενίσχυση της ομάδας.

Αναλυτικά:

Για το παιχνίδι με τη Ζενίτ: «Να πετύχουμε νίκη θέλουμε, όπως είναι ευνόητο. Πρέπει να κερδίσουμε και πρέπει να παίξουμε καλά, γιατί δεν υπάρχει παιχνίδι στην Euroleague που με μέτρια απόδοση να κερδίσεις».

Για τη στρατηγική συγκριτικά με το παιχνίδι κόντρα στην Μπάγερν: «Κάθε παιχνίδι είναι διαφορετική ιστορία. Ο αντίπαλος επιτίθεται διαφορετικά από την Μπάγερν. Είναι πολύ καλή στο επιθετικό ριμπάουντ. Θα είναι σημαντικό, πρέπει να μη δώσουμε δεύτερες ευκαιρίες στον αντίπαλο».

Για το ότι ο Ολυμπιακός είναι καλύτερος εντός έδρας, παρά εκτός: «Δεν μπορείς να το αντιμετωπίσεις σαν στοιχείο, να προετοιμάσεις τους παίκτες σου και να τους πεις ότι κερδίζουμε εντός και χάνουμε εκτός. Έχουν κάποιες δυνατότητες και κάποιες αδυναμίες, όπως όλες οι ομάδες. Τα πράγματα είναι απλά. Για να κερδίσεις πρέπει να παίξεις καλά. Πρέπει να έχεις ισορροπία στο παιχνίδι σου, να σουτάρεις καλά απ’ έξω, να είσαι δημιουργικός και να μην αφήσεις το επιθετικό ριμπάουντ».

Για το αν είναι πιο εύκολο να βελτιώσει το αμυντικό ή το επιθετικό κομμάτι: «Εμείς προσπαθούμε να κάνουμε και τα δύο. Ο Ολυμπιακός είχε πρόβλημα στη δημιουργία, προσπαθούμε να δώσουμε έμφαση σε αυτό, αλλά και να διαφοροποιήσουμε τον τρόπο που αμυνόμαστε. Ο χρόνος δεν είναι σύμμαχος, γιατί είμαστε μετά το δεύτερο μισό του πρωταθλήματος, αλλά υπάρχει αισιοδοξία γιατί οι παίκτες ανταποκρίνονται στο πλάνο».

Για την ενίσχυση που ακούγεται για τον άσο και το πέντε: «Έχουμε τη σύμφωνη γνώμη των προέδρων, επειδή έφυγαν δύο Αμερικανοί λίγο πριν έρθω, ότι αν υπάρχει κάτι που θα μας κάνει καλύτερη ομάδα θα το δούμε. Δεν είναι απαραίτητο ότι υπάρχει κάτι τέτοιο αυτή τη στιγμή. Οι καλοί παίκτες αυτή τη στιγμή έχουν ομάδα και αυτό είναι ένα θέμα. Παράλληλα με τα παιχνίδια κοιτάμε την αγορά και αν υπάρχει κάτι θα κινηθούμε, αλλιώς όχι».

Περισσότερα σχετικά άρθρα
Περισσότερα από eBasket.gr
Περισσότερα σε Ολυμπιακός

Δειτε επισης

Κάνααν: «Να μείνουμε ενωμένοι και να μην γίνουν λάθη»

Ο Αϊζάια Κάνααν θέλει από την ομάδα του ενότητα, στο Βελιγράδι Η αναμέτρηση του Ολυμπιακού…