Κεντρική Basket League Προμηθέας Πάτρας – Λάρισα 62-76

Προμηθέας Πάτρας – Λάρισα 62-76

brandon rush larisa

Την μεγάλη έκπληξη της αγωνιστικής έκανε η Λάρισα, καθώς επικράτησε του Προμηθέα Πάτρας με 76-62. Οι φιλοξενούμενοι πραγματοποίησαν φανταστική εμφάνιση και κατάφεραν να φύγουν με το μεγάλο διπλό από την Πάτρα. Καθοριστική παρουσία είχε ο Σπυρόπουλος, ο οποίος πέτυχε καθοριστικά καλάθια και δήλωσε “παρών” στην τελευταία και κρίσιμη περίοδο.

Ο Προμηθέας Πάτρας ξεκίνησε πολύ καλά το ματς και προηγήθηκε με 7-2. Οι δύο ομάδες ήταν ιδιαίτερα άστοχες στο ματς και μετά από 6 λεπτά είχαν σημειωθεί μόλις 11 πόντοι (9-2). Σιγά σιγά οι παίκτες των δύο ομάδων ζεστάθηκαν και ιδιαίτερα ο Ρόμπινσον, ο οποίος με δύο συνεχόμενα τρίποντα έδωσε αέρα τεσσάρων πόντων στους γηπεδούχους (15-11). H Λάρισα και συγκεκριμένα ο Γκάρετ σημείωσε ακόμη ένα τρίποντο και μείωσε σε 15-14.

Οι δύο ομάδες συνέχισαν να είναι κοντά και στη δεύτερη περίοδο. Ο Νώντας Παπαντωνίου ήταν καυτός και με 2 συνεχόμενα τρίποντα έβαλε μπροστά τη Λάρισα με 24-21. Ο Έλληνας γκαρντ συνέχισε να βομβαρδίζει και με ακόμη ένα τρίποντο έφτασε τους 9 πόντους στο ματς (24-27). Οι δύο ομάδες επέμεναν να σουτάρουν έξω από τη γραμμή του τριπόντου και χαρακτηριστικό είναι ότι μαζί είχαν περισσότερα σουτ τριών πόντων από δύο (29 δίποντα, 33 τρίποντα)! Η επιλογή τους δεν τους δικαίωσε, καθώς ήταν άστοχες οι δύο ομάδες, με το πρώτο ημίχρονο να ολοκληρώνεται με 34-32 για τη Λάρισα.

Η Λάρισα συνέχισε την εκπληκτική της εμφάνιση και δεν επέτρεψε στον Προμηθέα να κάνει την ανατροπή. Ο Ρας ήταν σε μεγάλο βράδυ, όπως και οι Χίγκιν και Φλόιντ και διατήρησαν μία διαφορά των έξι πόντων (51-57). Οι φιλοξενούμενοι έκαναν πράγματα και θαύματα και με ένα μικρό σερί 4-0 ανέβασαν τη διαφορά για πρώτη φορά στους 10 πόντους (51-61) στο ξεκίνημα του τελευταίου δεκαλέπτου.

Λίποβι δήλωσε παρών και με ένα μεγάλο τρίποντο έδωσε μία μεγάλη ανάσα στους γηπεδούχους (54-61). Η διαφορά έπεσε ακόμη περισσότερο ύστερα από ένα απίστευτο κάρφωμα του Φίλερ, που κέρδισε μάλιστα και το φάουλ (57-61). Το παιχνίδι ήταν πραγματικά συναρπαστικό με τις δύο ομάδες να βγάζουν τρομερό πάθος. Ο Σπυρόπουλος ήταν το “κλειδί” της ομάδας της Λάρισας, καθώς με 2/2 τρίποντα έδωσε πολύτιμες βοήθειες στους φιλοξενούμενους (60-66).

Ο Παρκς, ενώ ήταν άφαντος στο παιχνίδι, σημείωσε δύο συνεχόμενα καλάθια στα τελευταία λεπτά και κράτησε τη διαφορά 8 πόντων για την ομάδα του (62-70). Μέχρι το φινάλε δεν άλλαξε κάτι και οι φιλοξενούμενοι πηραν τη σπουδαία νίκη με 76-62.

Τα δεκάλεπτα: 15-14, 32-34, 51-57, 62-76

Screenshot 9 Screenshot 10

Περισσότερα σχετικά άρθρα
Περισσότερα από Δημήτρης Ιωαννίδης
Περισσότερα σε Basket League

Δειτε επισης

Σερέλης: «Έξτρα κίνητρο ότι μας έχει κερδίσει δύο φορές η Μακάμπι»

Στη συνέχεια του Παναθηναϊκού στη Euroleague, αναφέρθηκε ο Χρήστος Σερέλης. Ο Χρήστος Σερέ…