Κεντρική Ελλάδα Εθνικές Οι απαιτήσεις του Πιτίνο «ζορίζουν» τον Βασιλακόπουλο

Οι απαιτήσεις του Πιτίνο «ζορίζουν» τον Βασιλακόπουλο

chatzichristos vasilakopoulos pitino manolopoulos

Είναι πολύ καλό για να είναι αληθινό κι αυτό το γράψαμε από την πρώτη στιγμή. Το «αμισθί» του Ρικ Πιτίνο είναι η μια όψη του νομίσματος, καθώς ο Αμερικανός κόουτς θέλει να φτιάξει ένα σοβαρό προπονητικό τιμ, το οποίο να μπορεί να οδηγήσει την Εθνική σε επιτυχίες. Ποιος θα το πληρώσει; Έλα μου ντε! Ο Γιώργος Βασιλακόπουλος κάθε άλλο παρά χαρούμενος ήταν, από τις απαιτήσεις του Ομοσπονδιακού τεχνικού.

Σε αυτό που φαίνεται να συγκλίνουν οι απόψεις (κάνοντας καθένας από ένα βήμα πίσω) είναι σε ένα επιτελείο με δύο Αμερικανούς προπονητές, τον Νίκο Παππά (είναι συνεργάτης του και στον Παναθηναϊκό) και γυμναστή τον Κώστα Χατζηχρήστο. Όπως έγραψε στον προσωπικό του λογαριασμό στο facebook ο Βαγγέλης Ιωάννου, ο Πιτίνο ζήτησε τρεις προπονητές από τις ΗΠΑ. Αρχική του σκέψη ήταν να φέρει τέσσερις συμπατριώτες του, αλλά αυτό αποκλείστηκε από την πρώτη στιγμή. Εντέλει κατέληξαν στους δύο Αμερικανούς και τον Παππά.

Το ζήτημα είναι ποιος θα πληρώσει αυτό το κόστος, καθώς μπορεί (που δεν, αλλά να ‘χαμε να λέγαμε) ο Πιτίνο να είναι αμισθί, όμως οι βοηθοί του πρέπει να πληρωθούν, όπως κι ο Χατζηχρήστος, ο οποίος είναι εκ των κορυφαίων Ευρωπαίων γυμναστών, εξ ου κι η πολυετής παρουσία του στην ΤΣΣΚΑ Μόσχας.

Επιστροφή Μανωλόπουλου

Όπως αντιλαμβάνεστε, από το αρχικό «θέλω» του Ομοσπονδιακού, λείπει ένα άτομο. Είχε ζητήσει τέσσερις βοηθούς και παίρνει δύο (Αμερικανούς) και τον Παππά. Λείπει ένας, ο οποίος -κατά πώς φαίνεται- θα είναι ο Σωτήρης Μανωλόπουλος, ο οποίος και στο παρελθόν είχε υπάρξει μέλος του προπονητικού τιμ της Εθνικής.

Όλα αυτά, βέβαια, είναι ασκήσεις επί χάρτου, καθώς ακόμα δεν έχουμε τίποτα παραπάνω, από ένα ραντεβού ανάμεσα στον Γιώργο Βασιλακόπουλο και τον Ρικ Πιτίνο. Από την πρώτη στιγμή, όμως, φαίνεται πως υπάρχει διάσταση απόψεων κι αυτό που προκύπτει είναι ότι στην ΕΟΚ έχουν ενοχληθεί από τις απαιτήσεις του Αμερικανού κόουτς. Δεν ήξεραν, δεν ρώτησαν… Το (να ‘χαμε, να λέγαμε) φτηνό είναι ενίοτε ακριβό κι αυτό αρχίζει και το αντιλαμβάνεται ο πρόεδρος της Ομοσπονδίας, που θα κληθεί να πληρώσει ένα ακριβό προπονητικό επιτελείο.

Θα υπάρχει η πρωτοτυπία (στη θεωρία του πράγματος) να πληρώνονται οι συνεργάτες και να κάνει εθελοντική προσφορά ο πρώτος προπονητής (μάλλον δεν βρέθηκαν άλλοι… φιλέλληνες πρόχειροι να συνδράμουν την «επίσημη αγαπημένη»), αλλά αυτό ουδόλως μας δυσαρεστεί. Και βέβαια, αντιλαμβάνεστε ότι πουθενά δεν έχει αναφερθεί το όνομα του Θανάση Σκουρτόπουλου, ο οποίος «κάηκε» άμα τη άφιξη του Αμερικανού κόουτς.

Περισσότερα σχετικά άρθρα
Περισσότερα από Γιώργος Κογκαλίδης
Περισσότερα σε Εθνικές

Δειτε επισης

Αντίδραση και ισοφάριση ψάχνει ο Παναθηναϊκός

Ο Παναθηναϊκός στο 2ο ματς με τη Μακάμπι θέλει μόνο νίκη. Να διορθώσει ότι χάλασε στο 1ο π…