Κεντρική Basket League Άρης Ο Μποχωρίδης στη 10άδα των σκόρερ του Άρη

Ο Μποχωρίδης στη 10άδα των σκόρερ του Άρη

aris iraklis leuteris

Ο Λευτέρης Μποχωρίδης ήταν ο πρώτος σκόρερ του Άρη στο χθεσινό ντέρμπι με τον Ηρακλή και με τους 16 πόντους που σημείωσε, βρήκε θέση στην πρώτη 10άδα των σκόρερ των “κιτρινόμαυρων” στα χρόνια του επαγγελματικού Πρωταθλήματος. Έφτασε τους 914 και άφησε πίσω του τον Γιώργο Σιγάλα που στα τέσσερα χρόνια που αγωνίστηκε στην ομάδα, σημείωσε 900 πόντους.

Για τον Μποχωρίδη δείχνει εφικτό να βρεθεί στην εξέλιξη της σεζόν ακόμη και μέσα στην 5άδα αυτής της λίστας αφού στην 5η θέση είναι ο Σάσα Βεζένκοφ με 996 πόντους, 82 περισσότερους από τον αρχηγό του Άρη.

Ο Μποχωρίδης ωστόσο έφτασε σε δύο ακόμη επιτεύγματα μέσα από το χθεσινό παιχνίδι. Με την 121η εμφάνιση του με τα “κιτρινόμαυρα” στην κατηγορία, έφτασε στην 7η θέση της λίστας τον Ράιαν Στακ. Παράλληλα με το μοναδικό τρίποντο του χθες, έφτασε τα 90 και ανέβηκε στη 12η θέση της σχετικής λίστας, προσπερνώντας τον Ουίλι Σόλομον που είχε 89 στη σεζόν 2002-03.

Σε ομαδικό επίπεδο…

*Ο Άρης ισοφάρισε χθες δύο κορυφαίες επιδόσεις του στη σεζόν. Είχε 11 λάθη όπως και στο προηγούμενο εντός έδρας παιχνίδι του με το Λαύριο Megabolt ενώ εκτέλεσε με 60% στα δίποντα όπως και στο εκτός έδρας ματς με τον Προμηθέα στο οποίο είχε ακριβώς την ίδια επίδοση (24/40).

*Στον αντίποδα έφτασε στη νίκη παρότι έμεινε για πρώτη φορά σε εντός έδρας παιχνίδι κάτω από τους 70 πόντους ενώ παράλληλα ισοφάρισε το αρνητικό ρεκόρ του στη σεζόν με το 50% με το οποίο εκτέλεσε από τη γραμμή του φάουλ (9/18). Το ίδιο είχε κάνει και στα παιχνίδια με τον Πανιώνιο Su Casa εντός (12/24) και τον Προμηθέα εκτός έδρας (4/8).

*Αρνητικό ρεκόρ περιόδου αποτελούν και οι εννιά πόντοι που είχε ο Άρης στην πρώτη περίοδο αφού πριν το χθεσινό παιχνίδι δεν είχε πέσει κάτω από τα 10 σε ένα δεκάλεπτο (στη δεύτερη του εντός έδρας ματς με τον Κολοσσό H Hotels και στη δεύτερη περίοδο του ματς του πρώτου γύρου με τον Ηρακλή).

Από την πλευρά του Ηρακλή…

*Μετά το παιχνίδι με τον ΠΑΟΚ, ο Βασίλης Καββαδάς τελείωσε και στο χθεσινό ντέρμπι της Θεσσαλονίκης με “double-double” έχοντας 10 πόντους και 12 ριμπάουντ. Παράλληλα ο διεθνής σέντερ ισοφάρισε το ρεκόρ καριέρας του με τις τέσσερις τάπες που μοίρασε. Είχε σημειώσει την ίδια επίδοση ως παίκτης του Αρκαδικού στο ματς με τον Κολοσσό H Hotels της σεζόν 2015-16.

*Ο Θόδωρος Ζάρας μπήκε στην πρώτη 70άδα των σκόρερ της κατηγορίας με τους πέντε πόντους που σημείωσε χθες. Έφτασε τους 1.966 και προσπέρασε τον Νίκο Αργυρόπουλο (1.961).

Πηγή: ΕΣΑΚΕ

Περισσότερα σχετικά άρθρα
Περισσότερα από eBasket.gr
Περισσότερα σε Άρης

Δειτε επισης

Ούτε με Περιστέρι ο Γκάλινατ

Ο Ρομπέρτο Γκάλινατ δεν θα αγωνιστεί κόντρα στο Περιστέρι. Ο Ρομπέρτο Γκάλινατ δεν προλαβα…