Κεντρική Ελλάδα ΕΟΚ Η… αράχνη υφαίνει τον ιστό της

Η… αράχνη υφαίνει τον ιστό της

fasoulas vasilakopoulos

Αν υπάρχει κάτι που να έχει ιδιαίτερο ενδιαφέρον στη δήλωση του Παναγιώτη Φασούλα, στην κοπή της πίτας της ΕΣΚΑΝΑ, μια δήλωση με επιτηδευμένη… δημιουργική ασάφεια, είναι ότι με αυτή την κίνηση μπαίνουμε επισήμως σε προεκλογική περίοδο. Η…αράχνη, με τεράστια πολιτική εμπειρία, ξεκίνησε να υφαίνει τον… ιστό της, δηλώνοντας «παρών» για την επόμενη μέρα. Κι έχει σημασία να επιχειρήσουμε να αναλύσουμε τα λόγια του, αλλά και τον απόηχο…

Είναι αυτονόητο πως όταν ένας πρώην παίκτης του επιπέδου του Παναγιώτη Φασούλα δηλώνει «παρών», κανείς δεν μένει ασυγκίνητος. Κι όταν, μάλιστα, είναι ο πρώτος μπασκετάνθρωπος πρώτης γραμμής, που εμφανίζεται και λέει «θα είμαι εδώ την επόμενη μέρα», τότε η σημασία είναι ακόμα μεγαλύτερη. Αλλά μην διαβάζετε λανθασμένα τη δήλωσή του.

Ο Φασούλας ΔΕΝ έθεσε υποψηφιότητα για πρόεδρος, δήλωσε ότι είναι πρόθυμος να μετέχει των εξελίξεων. Κι είναι σημαντική εξέλιξη. Δεν έκανε κριτική στην ηγεσία της ΕΟΚ -δεν θα ήταν εύκολο, καθώς ανήκει οργανικά στην Ομοσπονδία, ενώ προτιμά να ενώνει από το να διχάζει-, αλλά έκανε σαφές ότι χρειάζεται ριζική αναδιοργάνωση.

Ο Γιώργος Βασιλακόπουλος εκνευρίστηκε, αφενός γιατί καθένας που βγαίνει και μιλά ανοιχτά για την επόμενη μέρα, μεγαλώνει το κίνημα δυσαρέσκειας, αφετέρου γιατί δεν περίμενε να σύρει πρώτος ο Φασούλας τον χορό. Γιατί, κακά τα ψέματα, μπορεί να μην δήλωσε ότι θα διεκδικήσει την προεδρία (και δεν θα το κάνει), αλλά άνοιξε την πόρτα για να μπουν (ή σωστότερα να βγουν μπροστά) κι άλλοι άνθρωποι του μπάσκετ και να ανοίξει η συζήτηση της διαδοχής.

Η επιλογή να μιλήσει (έχοντας γραμμένα και προσχεδιασμένα όσα είπε) στην εκδήλωση της ΕΣΚΑΝΑ -δυνάμει της ΕΟΚ- δεν είναι τυχαία. Τα… κάστρα ενίοτε πέφτουν από μέσα κι η… αράχνη έχει τεράστια πολιτική εμπειρία, για να κάνει κάτι χωρίς να το έχει σχεδιάσει. Η δήλωση Φασούλα δεν ανοίγει απλά έναν κύκλο συζήτησης, αλλά σπάει και τον… φόβο, παρακινεί τους έχοντες ενδιαφέρον να σταματήσουν να παρακολουθούν απαθείς τις εξελίξεις.

Πρέπει ακόμα να σημειώσουμε ότι ο πρώην παίκτης, πρώην βουλευτής και πρώην δήμαρχος είναι τεράστια προσωπικότητα και κάθε δήλωσή του έχει ιδιαίτερη αξία. Αυτό δεν του απαγορεύει (το αντίθετο τον υποχρεώνει) να έχει άποψη και το θάρρος να βγει μπροστά δείχνει ότι δεν μετράει τα κουκιά, δεν ζυγίζει και δεν κινείται βάσει… σφυγμομετρήσεων. Ξέρει ότι η επόμενη μέρα έρχεται, ξέρει ότι έχει το δικό του μερίδιο ευθύνης για να ανταποκριθεί στις προσδοκίες του κόσμου, ξέρει ότι θέλει να είναι «παρών» και δεν σκοπεύει να μείνει απλός παρατηρητής των εξελίξεων.

Αυτό που έχει σημασία είναι ότι πλέον άνθρωποι του μπάσκετ, όπως ο Φασούλας, ο Δημήτρης Παπαδόπουλος (πρώην παίκτης του Ηρακλή και της ΑΕΚ), έκαναν τα πρώτα βήματα. Μέσα στις επόμενες ημέρες θα ακολουθήσουν κι άλλοι, που θα πάρουν τη σκυτάλη. Το σημαντικό είναι ότι ξεκίνησε η προεκλογική περίοδος, που θα είναι μακριά και κρίσιμη, αλλά κυρίως χρήσιμη.

Περισσότερα σχετικά άρθρα
Περισσότερα από Γιώργος Κογκαλίδης
Περισσότερα σε ΕΟΚ

Δειτε επισης

Βιλερμπάν – Μονακό 77-87 (vid)

Τα… χρειάστηκε, αλλά κέρδισε η Μονακό Η Μονακό ζορίστηκε απέναντι στη Βιλερμπάν, αλλ…