Κεντρική Διεθνή Ευρωλίγκα Η ανάλυση της Βαλένθιας από τον Ολυμπιακό

Η ανάλυση της Βαλένθιας από τον Ολυμπιακό

alberto abalde celebrates valencia basket eb19

Ο Ολυμπιακός αντιμετωπίζει εκτός έδρας τη Βαλένθια και θα προσπαθήσει να επανέλθει στα θετικά αποτελέσματα. Η ομάδα του Πειραιά, όπως συνηθίζει να κάνει πριν από κάθε αγώνα της, παρουσίασε τους αντιπάλους του.

Αναλυτικά:

“Η Βαλένθια ξεκίνησε πολύ άσχημα τη σεζόν (με πέντε σερί ήττες), όμως, πλέον φαίνεται να έχει βρει τον δρόμο της. Έχει ρεκόρ 8-9 και παλεύει για μια θέση στα προημιτελικά.

Το πιο λαμπρό αστέρι: Σαν Εμετέριο! Ο 36χρονος φόργουορντ έχει υπάρξει μέλος της “χρυσής” ομάδας της Εθνικής Ισπανίας (στην συλλογή του έχει χρυσό στα Ευρωμπάσκετ 2011 και 2015, αργυρό στους Ολυμπιακούς του 2012, Χάλκινο στα Ευρωμπάσκετ του 2013 και του 2017), έχει πανηγυρίσει πρωτάθλημα Ισπανίας με την Μπασκόνια (2009-10), FIBA Euro Cup 2007 με την Χιρόνα, ενώ έχει συνδέσει το όνομά του με κάποιες από τις μεγαλύτερες επιτυχίες στην ιστορία της Βαλένθια (πρωτάθλημα Ισπανίας το 2016-17 και κατάκτηση του EuroCup το 2019). Αγωνιστικά, ωστόσο, τη διαφορά την κάνει ο Μπόγιαν Ντούμπλιεβιτς. Ο 27χρονος σέντερ, ο οποίος είναι και ο «παλαιότερος» παίκτης των «νυχτερίδων» (διανύει την 8η σεζόν του), είναι πρώτος σκόρερ και πρώτος ριμπάουντερ της ισπανικής ομάδας.

Σε έχω δει κάπου κάπου σε ξέρω: Το ρόστερ της ισπανικής ομάδας δεν έχει καμία «σύνδεση» με την Ελλάδα.

Like a tourist: Σε περίπτωση που ταξιδέψετε στην ισπανική πόλη για να στηρίξετε την ομάδας μας, σας παραθέτουμε μερικά tip-off. Η Βαλένθια είναι η τρίτη μεγαλύτερη πόλη στην Ισπανία, με περισσότερους από 810.000 κατοίκους.

Must see: Την Πόλη των Τεχνών και των Επιστηµών. Πρόκειται για υπερσύγχρονο επιστηµονικό και πολιτιστικό συγκρότηµα, γνωστό ως Ciudad de las Artes y las Ciencias, που αποτελείται από µια οµάδα µόλις έξι φουτουριστικών κατασκευών οι περισσότερες από τις οποίες σχεδιάστηκαν από τον κορυφαίο αρχιτέκτονα Santiago Calatrava (η Βαλένθια είναι η γενέτειρά του).

Must do: Βόλτα στην κεντρική αγορά, να επισκεφτείτε το διάσημο πάρκο Jardins del Turia, αλλά και τις εντυπωσιακές παραλίες της πόλης.

Must eat: Τάπας και παέγια, γεύσεις που επιβάλλεται να συνοδεύσετε με κρασί, καθώς η περιοχή διαθέτει πλούσια κουλτούρα στο κοµµάτι της οινοπαραγωγής”.

Περισσότερα σχετικά άρθρα
Περισσότερα από eBasket.gr
Περισσότερα σε Ευρωλίγκα

Δειτε επισης

Μπασκόνια – Βίρτους Μπολόνια 89-77

Ο Χάουαρντ έδωσε το εισιτήριο στη Μπασκόνια για την πρόκριση. Η Μάρκους Χάουανρτ έκανε ότι…