Κεντρική Basket League Ολυμπιακός “H αστάθεια είναι το μεγάλο μας πρόβλημα”

“H αστάθεια είναι το μεγάλο μας πρόβλημα”

Ολυμπιακός Άλμπα

Ο Ολυμπιακός δεν κατάφερε να πάρει την νίκη απέναντι στην Άλμπα Βερολίνου για την 19η αγωνιστική της Ευρωλίγκας και ο Κώστας Παπανικολάου μιλώντας στην κάμερα της NOVA μετά το τέλος του αγώνα τόνισε ότι οι ερυθρόλευκοι δεν κατάφεραν να ελέγξουν τον ρυθμό και αυτό τους στοίχισε. Παράλληλα, τόνισε ότι η αστάθεια είναι το μεγαλύτερο πρόβλημα του Ολυμπιακού από την αρχή της σεζόν, ενώ είπε ότι ακόμα υπάρχουν ελπίδες πρόκρισης στα πλέι οφ.

Διαβάστε αναλυτικά:

«Σημασία δεν έχει το πώς τελείωσε το ματς και αν κάναμε προσπάθεια, δεν έπρεπε να φτάσουμε καν εκεί. Ήταν μία ομάδα που ψάχνει το ρυθμό και μπορεί να κάνει τρομερά πράγματα με το τρίποντο. Δεν το ελέγξαμε από την αρχή. Από εκεί και πέρα ότι κάναμε στο τέλος ήταν περιττό. Όταν παίζεις εντός έδρας πρέπει να μπαίνεις από την αρχή έτοιμος για να κόψεις τα ατού του αντιπάλου».

Για την αστάθεια του Ολυμπιακού: «Είναι το μεγαλύτερο πρόβλημα από την αρχή της σεζόν. Μπορεί να υπάρχουν δικαιολογίες με αλλαγές παικτών και προπονητών, αλλά η δουλειά είναι δουλειά και όταν είσαι επαγγελματίας αθλητής πρέπει να είσαι προετοιμασμένος για οποιαδήποτε συνθήκη. Είναι θέμα και συγκέντρωσης, όταν κερδίζουμε ένα ματς χάνουμε τη συγκέντρωσή μας κατά την ταπεινή μου άποψη. Σαν να μην προετοιμαζόμαστε με την ίδια δίψα, δεν μπορώ να το καταλάβω γιατί είμαστε ήδη σε πάρα πολύ δύσκολη θέση. Έπρεπε να είμαστε χωμένοι στα υπόγεια και να δουλεύουμε για να δούμε φως. Έχουμε άλλο ένα ματς την Παρασκευή και πρέπει να συνεχίσουμε».

Για το αν υπάρχουν ελπίδες για πλέι – οφ: «Αν δεν το πίστευα δεν θα συνέχιζα, έχουμε κάνει υπερβάσεις στο παρελθόν, πρέπει να συνεχίσουμε με συγκέντρωση, δουλειά και να αντιμετωπίζουμε κάθε παιχνίδι σαν να είναι το τελευταίο, γιατί μόνο έτσι μπορείς να ελπίζεις σε κάτι, αν είσαι μία έτσι μία αλλιώς δεν προλαβαίνεις».

Για τον Μπαρτζώκα:
 «Κάναμε δύο προπονήσεις, δεν προλαβαίνεις να δουλέψεις σχεδόν τίποτα στη φιλοσοφία ενός νέου προπονητή. Θα φέρει νέα πνοή, ξέρει την Euroleague, έχει δουλέψει, έχει δείξει και έχει κατακτήσει το τρόπαιο, όλα αυτά είναι εμπειρίες και παράσημα από τη δική του δουλειά και πορεία στο ευρωπαϊκό μπάσκετ. Θα μας βοηθήσει, αλλά δεν υπάρχει χρόνος για να λέμε ότι με τον καιρό θα γινόμαστε καλύτεροι. Χαμηλά το κεφάλι και προσπάθεια».

Περισσότερα σχετικά άρθρα
Περισσότερα από Λάμπης Χαραλάμπους
Περισσότερα σε Ολυμπιακός

Δειτε επισης

Η «κόκκινη» παρακάμερα από τη Stark Arena (vid)

Η παρακάμερα του Ολυμπιακού κατέγραψε όσα έγιναν στο Βελιγράδι. Ο Ολυμπιακός πήγε στο Βελι…