Κεντρική Διεθνή Ευρωλίγκα Ευρωλίγκα: Απαγόρευση μεταγραφών στον Ολυμπιακό, στο “μικροσκόπιο” και ο Παναθηναϊκός

Ευρωλίγκα: Απαγόρευση μεταγραφών στον Ολυμπιακό, στο “μικροσκόπιο” και ο Παναθηναϊκός

Η Ευρωλίγκα με ανακοίνωση της έκανε γνωστό ότι επέβαλλε στον Ολυμπιακό προσωρινή απαγόρευση μεταγραφών, λόγω ληξιπρόθεσμων οικονομικών υποχρεώσεων του και μη εκπλήρωσης των συμφωνηθέντων σχεδίων συμμόρφωσης. Παράλληλα, ανακοίνωσε ότι εξετάζεται και ο φάκελος του Παναθηναϊκού, για παραβιάσεις του κανονισμού Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας και Fair Play (FSFPR).

Αναλυτικά:

«Η Επιτροπή Ελέγχου Διαχείρισης παραπέμπει τον Ολυμπιακό στην Οικονομική Επιτροπή (Financial Panel) για περαιτέρω παρακολούθηση της κατάστασης συμμόρφωσης του συλλόγου με τους Κανονισμούς Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας και Fair Play (FSFPR).

Η διαδικασία άνοιξε με βάση τη φερόμενη παράβαση ληξιπρόθεσμων οικονομικών υποχρεώσεων, παραλείποντας να δώσει πληροφορίες και μη εκπλήρωσης των συμφωνηθέντων Σχεδίων Συμμόρφωσης (Compliance Plans), σύμφωνα με τα Άρθρα 32α, δ και ε του Πειθαρχικού Κώδικα της Euroleague. Η απόφαση της Οικονομικής Επιτροπής αναμένεται σε διάστημα 30 ημερών, όταν και ολοκληρωθεί όλη η ανταλλαγή εγγράφων.

Από την Οικονομική Επιτροπή έχει επιβληθεί ένα προσωρινό μέτρο, το οποίο απαγορεύει στον Ολυμπιακό να αποκτήσει νέους παίκτες ή προπονητές, μέχρι να εκδοθεί η απόφαση.

Η Επιτροπή Ελέγχου Διαχείρισης έλαβε τις εξωτερικά ελεγμένες οικονομικές καταστάσεις του Παναθηναϊκού ΟΠΑΠ. Προκειμένου να διασφαλιστεί ότι ο όμιλος εκπληρώνει τις υποχρεώσεις του σύμφωνα με τους Κανονισμούς του FSFPR, η έρευνα που ξεκίνησε τον Απρίλιο του 2019 θα συνεχιστεί με τη λήψη περαιτέρω μέτρων».

Περισσότερα σχετικά άρθρα
Περισσότερα από eBasket.gr
Περισσότερα σε Ευρωλίγκα

Δειτε επισης

Οι αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας 12/4

Δείτε αναλυτικά το πρόγραμμα των σημερινών (12/4) αθλητικών μεταδόσεων. 19:00 COSMOTE SPOR…