Κεντρική Αρθρογράφοι Κογκαλίδης Ένα στοίχημα που φαίνεται να κερδίζει ο Ολυμπιακός

Ένα στοίχημα που φαίνεται να κερδίζει ο Ολυμπιακός

vezekov sasa14

Του λείπει η αθλητικότητα, του λείπει η έκρηξη. Είναι στιγμές που νιώθεις ότι είναι άχρωμος και άγευστος. Στα όρια του «αντιτουριστικού», είναι συνάμα ένας παίκτης ο οποίος μπορεί να «σκοτώσει» την αντίπαλη άμυνα με το… φονικό του σουτ. Και το κάνει με τρόπο που λες ότι αν τη στιγμή της εκτέλεσης είχε παλμογράφο, θα έβαζες στοίχημα πως η βελόνα δεν κουνήθηκε και καμία ιδιαίτερη δόνηση δεν καταγράφηκε. Ο Σάσα Βεζένκοφ είναι ένας γρίφος, που όλοι στο λιμάνι θέλουν να λύσουν. Μπορεί, ή δεν μπορεί;

Με ύψος 2μ06, στην πιο παραγωγική ηλικία (25) έχει χτυπητές αδυναμίες κι ένα τεράστιο προσόν: Βλέπει το καλάθι σαν βαρέλι. Κόντρα στη Βαλένθια πέτυχε 19 πόντους, βελτιώνοντας το 14αρι που είχε απέναντι στην Μπαρτσελόνα (προηγούμενη καλύτερη φετινή επίδοση οι 12 πόντοι με τη Ρεάλ) και πολλοί πίστεψαν ότι τα καταφέρνει μόνο όταν βρίσκει ομάδες από την Ισπανία. Ήρθε το χθεσινό 20άρι στην Μπάγερν για να δείξει ότι ακόμα εξελίσσεται. Αλλά αυτό δεν λέει κάτι.

Άλλωστε για κάθε διψήφια επίδοση υπάρχει και μια άδεια βραδιά, με το κοντέρ να καταγράφει πολύ χαμηλή επιθετική δραστηριότητα. Αυτό που κανείς δεν αμφισβητεί είναι η αξιοπιστία του. Ο Βεζένκοφ σουτάρει με 60% στο δίποντο (24/40), 50% στο τρίποντο (17/34) και με 81.8% στις βολές (9/11). Περί του σουτ ποτέ δεν τέθηκε θέμα…

Το 1.8 στα ριμπάουντ είναι πολύ χαμηλή επίδοση, αλλά στον Ολυμπιακό είναι σίγουροι ότι θα βελτιωθεί. Κι αυτό γιατί δουλεύει πάρα πολύ σε ατομικό επίπεδο, βγάζει θετική ενέργεια, είναι παιδί που δεν δημιουργεί το παραμικρό πρόβλημα, γι’ αυτό κι οι παλιότεροι τον έχουν αγκαλιάσει. Αν δει κανείς στο βίντεο που κυκλοφόρησε η ΚΑΕ την αντίδραση του Γιώργου Πρίντεζη στο τρίποντο που πέτυχε ο Σάσα, θα καταλάβει πολλά.

Ο Μπαρτζώκας τον είχε πιστέψει και τον είχε πάρει στην Μπαρτσελόνα, απογειώνοντας την καριέρα του. Τότε ακόμα ο Βεζένκοφ ήταν πολύ άγουρος, όμως τώρα δείχνει έτοιμος να διεκδικήσει τη θέση, όχι μόνο στο ρόστερ του Ολυμπιακού, αλλά στην Ευρωλίγκα συνολικά. Κι οι «ερυθρόλευκοι» προσδοκούν να βρουν τον παίκτη, που θα πλαισιώσει πραγματικά τον Πρίντεζη, ώστε να αποκτήσουν ένα πολύ παραγωγικό δίδυμο στη θέση «4».

Το γεγονός ότι ο Βεζένκοφ έχει ελληνικό διαβατήριο, είναι ένα επιπλέον «συν» για την επόμενη μέρα, καθώς όταν επιστρέψει ο Ολυμπιακός στο ελληνικό πρωτάθλημα, θα αυξάνει την… παροικία των ποιοτικών Ελλήνων παικτών, κάτι που πάντα είναι ζητούμενο για τις «μεγάλες» ομάδες, να έχουν γηγενείς πρώτης γραμμής.

Περισσότερα σχετικά άρθρα
Περισσότερα από Γιώργος Κογκαλίδης
Περισσότερα σε Κογκαλίδης

Δειτε επισης

Μπάνκι: «Είναι επάξια στην δεύτερη θέση ο Παναθηναϊκός

Στην ποιότητα του Παναθηναϊκού αναφέρθηκε ο Λούκα Μπάνκι. Ο Παναθηναϊκός θα αντιμετωπίσει …