Κεντρική Διεθνή Αγαθαγγελίδης: Το 18χρονο Ελληνόπουλο που “λάμπει” στην Σουηδία! (vid)

Αγαθαγγελίδης: Το 18χρονο Ελληνόπουλο που “λάμπει” στην Σουηδία! (vid)

agathagelidis sotiris

Το όνομά του “προστίθεται” στη λίστα των ταλαντούχων νεαρών Ελλήνων παικτών που αγωνίζονται στο εξωτερικό… Ο λόγος για τον Σωτήρη Αγαθαγγελίδη ο οποίος “τραβάει” τα βλέμματα στην Σουηδία. Πρόκειται για 18χρονο καλαθοσφαιριστή, ιδιαίτερα ικανότατο, που παίζει τόσο στην U19 της AIK αλλά και στο ανδρικό τμήμα του συγκεκριμένου συλλόγου (στην SuperEttan Championship, την αντίστοιχη Α2 της Ελλάδας). Το καλό σουτ, η εκρηκτικότητα που διαθέτει αλλά και το ότι μπορεί να συνεισφέρει πολύ καλά στο δημιουργικό κομμάτι, είναι κάποια από τα ατού του. Στο πρωτάθλημα U19 ξεχωρίζει, κάνοντας πολύ καλές εμφανίσεις και ξεδιπλώνοντας για τα καλά τις δυνατότητές του σε ουκ ολίγα παιχνίδια.

Όσον αφορά την ανδρική ομάδα, στις αρχές του Γενάρη είχε πάρει αρκετό χρόνο στον αγώνα κόντρα στη Bankeryds και έδειξε το ταλέντο του. Η ΑΙΚ είχε κερδίσει με 92-67 και ο Αγαθαγγελίδης έκανε εξαιρετική δουλειά. Πέτυχε 15 πόντους, είχε 4 κλεψίματα βοηθώντας έτσι σημαντικά στο αμυντικό κομμάτι, πήρε 3 ριμπάουντ και έδωσε 2 ασίστ. Όλα αυτά 22 λεπτά συμμετοχής απέναντι σε αντιπάλους πιο έμπειρους από εκείνον και πολύ μεγαλύτερους ηλικιακά. Αν μη τι άλλο, η απόδοσή του “μικρού” ήταν άκρως ικανοποιητική… Ο Αγαθαγγελίδης έχει ύψος 1.93, αγωνίζεται ως γκαρντ και υπάρχουν μεγάλες προσδοκίες για εκείνον, βάσει των προσόντων του.

Προέρχεται από μπασκετική οικογένεια

Το μπάσκετ… λατρεύεται στην οικογένεια του Σωτήρη Αγαθαγγελίδη. Ο αδελφός του, Δημήτρης, αγωνίζεται στην Ισπανία. Μετά τον “κύκλο” του στα τμήματα υποδομής, έχοντας αναδειχτεί (τo 2013) ΜVP του Σουηδικού Πρωταθλήματος των Παίδων, αποτέλεσε μέλος της ανδρικής ομάδας της Sodertalje που παίζει στην πρώτη κατηγορία της Σουηδίας. Είναι 21 ετών και έχει ύψος 1.88. Παίρνοντας σημαντικές εμπειρίες και παραστάσεις με την “μεγάλη” ομάδα της Sodertalje έχοντας μάλιστα πανηγυρίσει την κατάκτηση του πρωταθλήματος την σεζόν 2018-19, πρόσφατα πήρε μεταγραφή στην ισπανική, Cazorla. Αγωνίζεται ως πλέι μέικερ και ως σούτινγκ γκαρντ, είναι πολύ καλός σουτέρ με γρήγορα πόδια αλλά και ιδιαίτερα αθλητικός ενώ μπορεί να προσφέρει πολύτιμες λύσεις στην άμυνα.

Ο Δημήτρης Αγαθαγγελίδης στην παρακάτω φωτογραφία

dio

Ο Ηλίας Αγαθαγγελίδης στην παραπάνω φωτογραφία

Ο πατέρας του Σωτήρη Αγαθαγγελίδη, Ηλίας, είναι τεχνικός σύμβουλος στη Sodertalje. Κατάγεται από το Κιλκίς και τα τελευταία χρόνια μένει στην Σουηδία, όπου είναι Εκπαιδευτικός σε σχολείο της Στοκχόλμης ενώ παράλληλα έχει ρόλο Αναπληρωτή Γενικού Γραμματέα των Εκπαιδευτικών της Ευρωπαϊκής Ένωσης και Προέδρου των Εκπαιδευτικών της Σουηδίας. Η Sodertalje αποτελεί παραδοσιακή δύναμη της Σουηδίας στο μπάσκετ και επί σειρά ετών ο Ηλίας Αγαθαγγελίδης προσφέρει τις -πολύτιμες- υπηρεσίες του εκεί με την μεγάλη εμπειρία του, με την πιο πρόσφατη σπουδαία επιτυχία του συλλόγου να είναι αυτή της κατάκτησης του πρωταθλήματος το 2019. Πλην των υποχρεώσεων στη χώρα της, η Sodertalje έχει συμμετοχή και σε ευρωπαϊκές διοργανώσεις και την τρέχουσα σεζόν (2019-20) αγωνίστηκε στα προκριματικά του Champions League και στους ομίλους του FIBA Europe Cup.

Περισσότερα σχετικά άρθρα
Περισσότερα από Λάμπης Χαραλάμπους
Περισσότερα σε Διεθνή

Δειτε επισης

Στη Νεπτούνας του Γιώργου Βόβορα μετακομίζει ο Καμπερίδης

Ο Γιώργος Καμπερίδης ανακοινώθηκε από τη Νεπτούνας του Βόβορα. Ο Γιώργος Καμπερίδης μετακό…