Κεντρική Γ' Εθνική To… τρίτο ημίχρονο του αγώνα Μίλωνας – ΦΕΑ (vid)

To… τρίτο ημίχρονο του αγώνα Μίλωνας – ΦΕΑ (vid)

Screenshot 2

Ο Μίλωνας πραγματοποιώντας εξαιρετική εμφάνιση στο δεύτερο ημίχρονο της αναμέτρησης με τη ΦΕΑ κατάφερε να πάρει τη νίκη με 88-65. Ο προπονητής της ομάδας, Δημήτρης Αποσκίτης, μετά το τέλος της αναμέτρησης στάθηκε στην επιστροφή του Γιώργου Μπελίτση μετά τον σοβαρό τραυματισμό του, ενώ ο παίκτης του Μίλωνα ευχαρίστησε τον σύλλογο που ήταν δίπλα του και τόνισε ότι είναι χαρούμενος που επέστρεψε στη δράση.

Αναλυτικά:

Δημήτρης Αποσκίτης (προπονητής Μίλωνα): «Ο Γιώργος Μπελίτσης είναι ένα από τα παιδιά, που αγαπώ πάρα πολύ. Βασική αρχή του Μίλωνα και δικιά μου είναι να είμαστε δίπλα στα παιδιά, μία μεγάλη οικογένεια. Ήμασταν όλοι δίπλα στον Γιώργο, δεν τον πιέσαμε και ξέρει πόσο τον αγαπώ. Είναι διπλή χαρά για εμένα, όταν βλέπω τη χαρά στο πρόσωπο του και τη διάθεση που έχει.

Πριν πάω στα του αγώνα θέλω να μιλήσω και για τον Αλέξη Καρατζά και τον Βασίλη Μιχόπουλο, τον οποίο πολλά χρόνια ήθελα να τον πάρω στις ομάδες μου. Τον Αλέξη Καρατζά τον είχα παίκτη μου στο Μαρούσι, τον αγαπώ πολύ και τον σέβομαι και κάνει εξαιρετική δουλειά. Η ΦΕΑ έχει πολλές και σημαντικές απουσίες και χτυπήσαμε εμείς σ΄αυτές τις αδυναμίες της. Σέβομαι την ομάδα και είμαι σίγουρος ότι τα αποτελέσματα σύντομα θα τους δικαιώσουν.

Όσον αφορά το παιχνίδι ήταν μία δύσκολη εβδομάδα ψυχολογικά για εμάς. Είχαμε βαρύ κλίμα στην προπόνηση με τον τρόπο που χάσαμε από το Πέρα. Μας βοήθησε το φιλικό με τα Μελίσσια, καθώς δείξαμε ότι μπορούμε να αντιδράσουμε. Ξέραμε ότι πρέπει να βάλουμε τα κορμιά μας στην άμυνα, κάτι που δεν κάναμε στο πρώτο μέρος. Στο δεύτερο μέρος, αλλάξαμε κάποια πράγματα στην αντιμετώπιση μας. Έχω πει στους παίκτες μου ότι έχουμε πολύ ταλέντο στην επίθεση και ότι όταν καταφέρουμε να βελτιώσουμε το αμυντικό μας κομμάτι θα μπορούμε να κάνουμε καλά παιχνίδια.

Θέλω να δώσω μπράβο στα παιδιά για την αμυντική προσήλωση στο δεύτερο μέρος και τη βελτίωση που είχαμε και ένα μπράβο γιατί συνήλθαμε γρήγορα από ένα κακό αποτέλεσμα. Δεν μπορούμε να μείνουμε σ΄αυτό το παιχνίδι πρέπει να πάμε γρήγορα στο επόμενο. Βλέποντας τις διαφορές, δεν μπορώ να πω ότι υπάρχει εύκολο παιχνίδι φέτος, εύκολο μπορείς να το κάνεις με την απόδοση σου είτε θετικά είτε αρνητικά.

Έχουμε παίξει πολλά παιχνίδια και έχουμε μπροστά μας ακόμη ένα δύσκολο με τον ΒΑΟΛ Χίου. Το μυαλό μας πάει στη Χίο. Πρέπει να είμαστε συγκεντρωμένοι και έχω πει στα παιδιά ότι πρέπει να βγάλουμε από το μυαλό μας το εντός και εκτός έδρας παιχνίδι. Πλέον δεν υπάρχουν οι έδρες που ήταν παλιά. Πρέπει να πάμε με ψυχολογία και ότι παίζουμε ακόμη ένα σημαντικό παιχνίδι».

Γιώργος Μπελίτσης (παίκτης Μίλωνας): «Θέλω να πω ένα μεγάλο ευχαριστώ στον σύλλογο, στον κόσμο της ομάδας, στη διοίκηση, στον Πρόεδρο, που με στήριξαν σ΄αυτόν τον μεγάλο τραυματισμό που είχα και με κράτησαν στην ομάδα. Στους συμπαίκτες μου, που με βοήθησαν και όταν χτύπησα, αλλά και στην επιστροφή μου. Είμαι ευτυχισμένος, που είμαι σε αυτήν την ομάδα, και είμαι πάρα πολύ χαρούμενος που επέστρεψα μετά από τόσους μήνες και ελπίζω παιχνίδι με παιχνίδι να είμαι ακόμη καλύτερος.

Όσον αφορά την αναμέτρηση ξεκινήσαμε άσχημα στην άμυνα. Η ομάδα της ΦΕΑ αντίθετα ήταν πολύ καλή στην επίθεση. Στο δεύτερο ημίχρονο βελτιώσαμε την άμυνα μας και είχαμε και σε εξαιρετική ημέρα τον Νίκο Ψυλέα, ο οποίος με μεγάλα σουτ μας βοήθησε πάρα πολύ. Καταφέραμε να πάρουμε μία σημαντική νίκη, που θα μας βοηθήσει στη συνέχεια του πρωταθλήματος».

Βασίλης Μιχόπουλος (παίκτης ΦΕΑ): «Το πρόβλημα της ομάδας στο παιχνίδι ήταν αμυντικό. Δυστυχώς, ενώ είχαμε μιλήσει όλη την εβδομάδα για τα ατού του αντιπάλου, δεν είχαμε τη συγκέντρωση που έπρεπε γι ακόμη μία φορά. Η άμυνα μας στον Ψυλέα ήταν πολύ κακή, για να μην τίποτα άλλο. Στο πρώτο ημίχρονο ήμασταν πάρα πολύ καλή, αλλά στο δεύτερο μέρος συνεχίστηκε το πρόβλημα στην άμυνα και με ατομικά και ομαδικά λάθη. Στη συνέχεια χάσαμε το μυαλό μας και στην επίθεση και αυτό οδήγησε την ομάδα μας στην ήττα μ΄αυτό το σκορ».

Αλέξης Καρατζάς (προπονητής ΦΕΑ): «Θέλω να συγχαρώ την ομάδα του Δημήτρη Αποσκίτη, που τον είχα και προπονητή, και τρέφω μεγάλο σεβασμό για τον ίδιο και για τον Μίλωνα. Η ομάδα του Μίλωνα έχει εξαιρετική οργάνωση και θέλω να τους συγχαρώ για την εικόνα τους και μέσα και έξω από το παρκέ. Όσον αφορά εμάς σ΄ακόμη ένα παιχνίδι τρώγαμε καλάθια με τον τρόπο, που δεν θέλαμε να τα δεχτούμε. Όλα όσα κάναμε όλη την εβδομάδα, δεν καταφέραμε να τα τηρήσουμε στο αμυντικό κομμάτι.

Δυστυχώς έχουμε μία τάση όταν είμαστε σε κακό μομέντουμ αμυντικά, αυτό έχει άμεση εξάρτιση και στην επίθεση, παρότι για 26-27 λεπτά ήμασταν κοντά στο σκορ. Σ΄εκείνο το σημείο είχαμε την ευκαιρία να περάσουμε μπροστά με τρίποντο του Μπάρδα, αλλά τελικά αντί να μπει το σουτ δεχτήκαμε συνεχόμενα καλάθια, που για εμένα είναι ανεξήγητα. Έχουμε πολλούς έμπειρους παίκτες και δεν μπορώ να καταλάβω πως γίνεται να παρατάς το παιχνίδι και να καταρρέεις.

Για εμάς το σημερινό παιχνίδι έρχεται σε συνέχεια ενός πολύ κακού αποτελέσματος την προηγούμενη εβδομάδα (ήττα από Φανάρια). Θεωρώ ότι η εικόνα, αυτή που μένει, ήταν απαράδεκτη, καθώς με τον ίδιο τρόπο χάσαμε σε Ραφήνα και Ίλιον. Δεν μπορούμε να μείνουμε στο συγκεκριμένο αγώνα. Έχουμε ανηφόρα και η ομάδα πρέπει να προσαρμόσει κάποιους στόχους, που είχαμε στο ξεκίνημα. Δεν θα σταθώ σε τραυματισμούς και κακές διαιτησίες, καθώς αυτά τα θεωρώ δικαιολογίες. Η ομάδα είναι σε αγωνιστική κρίση και θέλω να πιστεύω ότι θα βρούμε το δρόμο μας. Κάθε εβδομάδα πρέπει να δίνουμε 100% ειδικά στο πνευματικό κομμάτι. Η ομάδα του Μίλωνα σ΄αυτό το κομμάτι πήρε άριστα.

Εμείς δεν καταφέραμε να ακολουθήσουμε και η ήττα ήταν δίκαιη. Καλή συνέχεια στην ομάδα και εύχομαι στον Γιώργο Μπελίτση να είναι δυνατός και να έχει υγεία».

Περισσότερα σχετικά άρθρα
Περισσότερα από eBasket.gr
Περισσότερα σε Γ' Εθνική

Δειτε επισης

Πορφύρας: Δεν συνεχίζει ο Μάντζαρης (pic)

Χώρισαν οι δρόμοι Πορφύρα και Μάντζαρη Με νέο προπονητή θα πορευτεί τη νέα σεζόν στο πρωτά…