Κεντρική Basket League ΑΕΚ “Μίλησαν οι προσωπικότητες των παικτών”

“Μίλησαν οι προσωπικότητες των παικτών”

aek

Η ΑΕΚ κατάφερε να πάρει ένα πολύ σημαντικό στην Πολωνία, καθώς κατάφερε να κερδίσει με 79-77 την Ανβίλ. Ο προπονητής της Ένωσης μίλησε μετά την αναμέτρηση και σημείωσε ότι στο τέλος μίλησαν οι προσωπικότητες των παικτών.

Αναλυτικά:

«Πρώτα από όλα, θέλω να συγχαρώ τους παίκτες μου. Αρχίσαμε πολύ άσχημα στο παιχνίδι, και στην επίθεση και στην άμυνα, χωρίς συγκέντρωση και πάθος. Αφήσαμε την Άνβιλ να βάλει εύκολους πόντους στο “1 εναντίον 1”, μετά από επιθετικά ριμπάουντ, τους αφήσαμε εύκολους πόντους στον αιφνιδιασμό και δεν εκτελέσαμε το επιθετικό μας πλάνο. Ήταν πολύ σημαντικό που βοήθησαν παίκτες από τον πάγκο, όπως ο Γιαννόπουλος και ο Μαυροειδής, που άλλαξαν τον ρυθμό μας, δημιούργησαν κι έβαλαν κρίσιμα σουτ και τελειώσαμε το πρώτο μέρος με τρεις πόντους διαφορά. Στο δεύτερο μέρος έγινε μια μεγάλη μάχη, μεταξύ δύο σπουδαίων ομάδων, με πολύ καλούς παίκτες. Ήταν πολύ σημαντικό ότι ελέγξαμε τα ριμπάουντ, παίξαμε καλύτερη άμυνα και δημιουργήσαμε καλύτερες πιθανότητες για σκορ. Μού άρεσε πολύ η ατμόσφαιρα εδώ, οι φίλαθλοι βοήθησαν πολύ την ομάδα τους για να παλέψει για 40 λεπτά. Τελείωσε ο πρώτος γύρος και πρέπει να είμαστε συγκεντρωμένοι και έτοιμο για τον δεύτερο γύρο».

Για την τελευταία φάση σχολίασε: «Είχαμε να δώσουμε τρία φάουλ και προετοιμάσαμε τους παίκτες μας να τα χρησιμοποιήσουν, αν ήταν απαραίτητο. Ο παίκτης της Άνβιλ έκανε λάθος, ήθελε να πάρει το φάουλ και πήραμε την μπάλα».

Για τον Τσάλμερς ανέφερε: «Ο Μάριο προσπαθεί σκληρά από την πρώτη ημέρα που ήρθε στην ΑΕΚ. Ήταν εκτός για 6-7 μήνες και δεν του είναι εύκολο να παίζει ένα παιχνίδι την εβδομάδα και ταυτόχρονα να βρίσκει ρυθμό. Αλλά σήμερα προσπάθησε πολύ σκληρά, είχε κάποιες καλές στιγμές και είμαστε χαρούμενοι γι’ αυτόν».

Για την ατμόσφαιρα υποστήριξε: «Οι φίλαθλοι δημιούργησαν ωραία ατμόσφαιρα, όπως στην Ελλάδα και μας δημιούργησαν πρόβλημα, γιατί η ομάδα τους ήταν ανταγωνιστική και πάλεψε πολύ. Γενικά, είναι πολύ ωραία να παίζεις με τέτοια ατμόσφαιρα».

Για τα πικ εν ρολς πρόσθεσε: «Δεν μας επέτρεψαν παίξουμε πικ εν ρολς. Άλλαξαν πολλές φορές την άμυνά τους. Προσπαθήσαμε να βρούμε άλλο τρόπο να δημιουργήσουμε και να εκτελέσουμε».

Για την Άνβιλ συμπλήρωσε: «Ήταν μια ωραία ευκαιρία για εμάς να παίξουμε εδώ. Η Άνβιλ έχει πολύ καλούς παίκτες και το προπονητικό επιτελείο έκανε πολύ καλή δουλειά απόψε. Η Άνβιλ μπορεί να παίξει πολύ καλύτερα στον δεύτερο γύρο. Ο δεύτερος γύρος είναι ανοιχτός για όλους μας».

Για το ποιο είδος άμυνας της Άνβιλ δυσκόλεψε την ομάδα του, κατέληξε: «Το πρόβλημα για εμάς ήταν ότι άλλαξαν πολλές φορές την άμυνά τους και δεν ήμασταν συγκεντρωμένοι, για να προσαρμοστούμε άμεσα. Όπως είδατε, ήταν πολύ σημαντικό για εμάς οι προσωπικότητες των παικτών μας. Δεν μας επέτρεψαν να οργανωθούμε και χάλασαν τον ρυθμό μας».

Περισσότερα σχετικά άρθρα
Περισσότερα από Δημήτρης Ιωαννίδης
Περισσότερα σε ΑΕΚ

Δειτε επισης

ΑΕΚ: Χάνει (και) Νάιτ – Εκτός για άγνωστο διάστημα

Ακόμη ένα σημαντικό πρόβλημα για την ΑΕΚ Ακόμη ένα ισχυρό πλήγμα δέχθηκε η ΑΕΚ τη φετινή σ…