Κεντρική Basket League Περιστέρι “Διαφορετική ομάδα από την Νίμπουρκ η Γκαζιαντέπ”

“Διαφορετική ομάδα από την Νίμπουρκ η Γκαζιαντέπ”

Το Περιστέρι υποδέχεται αύριο (11/12, 7μ.μ.) την Γκαζιαντέπ στο πλαίσιο της 8ης αγωνιστικής του BCL, και ο Γιάννης Καλαμπόκης μιλώντας στην επίσημη ιστοσελίδα της ομάδας τόνισε ότι η τουρκική ομάδα παίζει τελείως διαφορετικά από την προηγούμενη αντίπαλο του Περιστερίου, Νίμπουρκ.

Παράλληλα, χαρακτήρισε σημεία κλειδιά για την αναμέτρηση την πίεση στην μπάλα, το να μικρύνουν τους χώρους με την άμυνα τους, καθώς και ο έλεγχος των αμυντικών ριμπάουντ.

Διαβάστε αναλυτικά:

«Σε αντίθεση με τη Νίμπουρκ που παίξαμε την τελευταία φορά, η Γκαζιαντέπ είναι μια ομάδα πιο ”σεταρισμένη” στον τρόπο παιχνιδιού της, με αρκετά επιθετικά συστήματα και με διάθεση να τα ολοκληρώνουν. Τα side pick n’ roll και η μεταφορά της μπάλας στην weak-side είναι βασικός τρόπος επιθετικής έκφρασης δημιουργώντας καλές αποστάσεις και ανοίγοντας το γήπεδο, βάζοντας την άμυνα σε διαδικασία περιστροφών» υποστήριξε ο συνεργάτης του Παπανικολόπουλου, Γιάννης Καλαμπόκης και συνέχισε: «Κύριοι εκφραστές στις pick n’ roll επιθέσεις είναι εκτός από τους χειριστές με πρωταγωνιστή τον Βασιλιάουσκας και ο Τζέισον Ριτς, ο οποίος παίρνει πολλές επιθέσεις και κυρίως εκτελεί. Δεύτερη επιλογή είναι το low-post παιχνίδι με τον Μπούβα και τον Γέλοβατς, όπου είναι αποτελεσματικοί από το low-post, ενώ ο Μπούβα παίρνει και πολλές επιθέσεις. Ο Γέλοβατς από την πλευρά του μπορεί να ανοίξει και το γήπεδο, αλλά να βρεθεί και στο τρίποντο, όπου πολλές φορές ως 5αρι εκτελεί κιόλας από τα 6.75».

Όσο για το τι πρέπει να πράξει το Περιστέρι για να πάρει το θετικό αποτέλεσμα, ήταν ξεκάθαρος: «Εμείς, θα πρέπει να ασκήσουμε πολύ μεγάλη πίεση πάνω στην μπάλα, αφού οι χειριστές τους είναι λίγοι και με την άμυνα μας να μπορέσουμε να μικρύνουμε τους χώρους, μη επιτρέποντας στην Γκαζιαντέπ να ανοίξει το γήπεδο και να επιτεθεί στα close out, που είναι ο αγαπημένος της τρόπος παιχνιδιού. Θα πρέπει να ελέγξουμε το αμυντικό ριμπάουντ, αφού οι τρεις ψηλοί τους είναι πολύ αποτελεσματικοί στο επιθετικό ριμπάουντ. Ενώ, στην επίθεση να είμαστε συγκεντρωμένοι στις συνεργασίες μας, αποφεύγοντας τα λάθη και με αυτό τον τρόπο να ελέγξουμε τον ρυθμό του παιχνιδιού για 40 λεπτά».

Περισσότερα σχετικά άρθρα
Περισσότερα από Λάμπης Χαραλάμπους
Περισσότερα σε Περιστέρι

Δειτε επισης

Περιστέρι: «Μπαμ» με Τσαντ Μπράουν

Σε μία σπουδαία μεταγραφική κίνηση προχώρησε το Περιστέρι. Η ομάδα του Σωτήρη Μανωλόπουλος…