Κεντρική Basket League ΕΣΑΚΕ “100αρα” μετά από 11 χρόνια ο Κολοσσός!

“100αρα” μετά από 11 χρόνια ο Κολοσσός!

Kolossos2212192

Ο Κολοσσός Ρόδου πήρε σπουδαία νίκη εχθές κόντρα στο Περιστέρι, κερδίζοντας με 101-84 στην Ρόδο. Μάλιστα, οι Ροδίτες πετυχαίνουν πάνω από 100 πόντους σε κανονική διάρκεια παιχνιδιού για πρώτη φορά μετά από 11 χρόνια, όπως ενημερώνει ο ΕΣΑΚΕ. Παράλληλα, στην χθεσινή αναμέτρηση με τα τρία του κλεψίματα ο Βασίλης Ξανθόπουλος πέρασε στην 3η θέση της σχετικής λίστας περνώντας τον Γιώργο Σιγάλα.

Αναλυτικά όσα αναφέρει ο ΕΣΑΚΕ:

Ο Κολοσσός H Hotels έκανε τη δουλειά απέναντι στο Περιστέρι Winmasters με την επίθεση, σημειώνοντας την κορυφαία επίδοση του στη σεζόν με 101 πόντους. Ήταν η πρώτη “100άρα” της ομάδας της Ρόδου από τις 30 Μαρτίου όταν όμως τα κατάφερε σε ματς με παράταση στο οποίο μάλιστα ηττήθηκε εντός έδρας από τον Πανιώνιο Su Casa με 106-109. Η τελευταία φορά που ο Κολοσσός H Hotels έφτασε σε “100άρα” αλλά μέσα από ματς 40 λεπτών ήταν στις 10 Ιανουαρίου 2009, όταν επιβλήθηκε της Καβάλας στο “Βενετόκλειο” με 101-84.

Έπρεπε να περάσουν δηλαδή σχεδόν 11 χρόνια για να φτάσει η ομάδα της Ρόδου σε τριψήφια επίδοση στην επίδοση σε ματς χωρίς παράταση. Σε εκείνο το ματς της σεζόν 2008-09 μάλιστα, ήταν πίσω στο ημίχρονο με 44-47 και σημείωσε 57 πόντους στο δεύτερο μέρος για να πάρει τη νίκη έχοντας κατά… διαβολική σύμπτωση ως έναν από τους κορυφαίους της, τον χθεσινό αντίπαλο της στον πάγκο του Περιστερίου Winmasters, τον Νίκο Παπανικολόπουλου που είχε 24 πόντους με 4/4 τρίποντα!

Κατά τα άλλα…

*Ο Ντόνοβαν Τζάκσον ισοφάρισε την κορυφαία φετινή επίδοση ευστοχίας στις βολές, έχοντας 9/9 όπως και ο Μοχάμεντ Πάσαλιτς στο ματς του Πανιωνίου Su Casa με τον Ηρακλή στην 5η και ο Λευτέρης Μποχωρίδης στο ματς του Άρη επίσης με το Περιστέρι Winmasters στην 8η αγωνιστική.

*Ο Λασάν Κρομά μέτρησε 5/6 δίποντα και με αυτά ξεπέρασε τα 100 εύστοχα σε 29 συμμετοχές στην ΕΚΟ Basket League. Έχει πλέον 104/232 (44,82%).

*Σε ένα παιχνίδια που είχε συνολικά λιγοστές δεύτερες επιθέσεις, ο Κολοσσός H Hotels είχε τις λιγότερες. Οι γηπεδούχοι μέτρησαν δύο μόνο επιθετικά ριμπάουντ και ισοφάρισαν τη χειρότερη φετινή επίδοση αφού σε αυτήν είχαν φτάσει και στο ματς της 2ης αγωνιστικής με την ΑΕΚ όπως και ο Ηρακλής στο ματς της 4ης αγωνιστικής με τη Λάρισα.

 

Xanthopoulos221219

Ο Ξανθόπουλος 3ος “κλέφτης” στην ιστορία

Παρότι το αποτέλεσμα ήταν αρνητικό για το Περιστέρι Winmasters, τρεις παίκτες του έφτασαν σε επιδόσεις με ιστορική χροιά…

*Το σημαντικότερο επίτευγμα ήταν αυτό του Βασίλη Ξανθόπουλου που κλέβοντας τρεις φορές την μπάλα έγινε ο 3ος “κλέφτης” στην ιστορία του επαγγελματικού Πρωταθλήματος. Έφτασε τα 512 και ξεπέρασε κατά δύο τον Γιώργο Σιγάλα. Για τον έμπειρο γκαρντ είναι θέμα χρόνου να “σκαρφαλώσει” και στη 2η θέση της λίστας αφού ο Μανώλης Παπαμακάριος απέχει μόλις οχτώ κλεψίματα (520). Άπιαστη ωστόσο δείχνει η επίδοση των 784 κλεψιμάτων με την οποία αποσύρθηκε ο Δημήτρης Διαμαντίδης.

*Ο Παναγιώτης Βασιλόπουλος μπήκε χθες στην πρώτη 15άδα των ριμπάουντερ της ΕΚΟ Basket League. Ο διεθνής φόργουορντ με τα πέντε ριμπάουντ που μάζεψε, έφτασε τα 1.499 και ξεπέρασε κατά δύο τον Μάικ Μπατίστ. Λογικά την επόμενη εβδομάδα λοιπόν θα γίνει ο 15ος που θα φτάσει τα 1.500.

*Ο Στίβεν Γκρέι είχε 3/5 τρίποντα και έγινε ο 5ος παίκτης στην ιστορία του Περιστερίου Winmasters που έφτασε σε τριψήφιο αριθμό τριπόντων, έχοντας πλέον 102.

Περισσότερα σχετικά άρθρα
Περισσότερα από Λάμπης Χαραλάμπους
Περισσότερα σε ΕΣΑΚΕ

Δειτε επισης

Παναθηναϊκός – Ολυμπιακός 77-71

Νίκησε ο Παναθηναϊκός με… απόφαση Σλούκα. Τραγική η διαιτησία. Σ’ ένα ματς με διαφορετική …