Κεντρική Αρθρογράφοι Κογκαλίδης Πώς… έχασε ένα σπίτι 3.000.000 δολαρίων ο Πιτίνο

Πώς… έχασε ένα σπίτι 3.000.000 δολαρίων ο Πιτίνο

rick pitino panathinaikos

Κανείς δεν μπορεί να αμφισβητήσει πόσο μεγάλος (τεράστιος) προπονητής είναι ο Ρικ Πιτίνο. Κι, όμως, αυτό δεν είναι το καλύτερο στοιχείο του. Αν μπορούσαμε να τον έχουμε για τα επόμενα… 30 χρόνια, να αφηγείται βιωματικές ιστορίες, αφενός θα διασκεδάζαμε, αφετέρου θα γινόμασταν καλύτεροι άνθρωποι. Γιατί πλέον ο Αμερικανό προπονητής έχει και τη σοφία των χρόνων, η οποία συνδυασμένη με τον αλέγκρο χαρακτήρα του, δημιουργούν εκρηκτικά όμορφο μείγμα.

Ο Πιτίνο ήταν κεντρικό πρόσωπο στην παρουσίαση του προγράμματος «Αθλητικές Ακαδημίες ΟΠΑΠ στο μπάσκετ», η οποία πραγματοποιήθηκε στον Ιππόδρομο Αθηνών, στο Markopoulo Park. Ένεκα του χώρου, ο Αμερικανός κόουτς εξιστόρησε μια ιστορία, την οποία κατέγραψε ο πρώην διεθνής παίκτης, Δημήτρης Παπανικολάου.

«… Βρέθηκα, λοιπόν, παλιότερα στην Αμερική σε μια δημοπρασία αλόγων, χωρίς να έχω ιδιαίτερα… πολλά χρήματα. Ήξερα ότι οι τιμές θα φτάσουν και θα ξεπεράσουν τα 2 εκατομμύρια δολάρια, παρόλα αυτά είπα στη γυναίκα μου «προτιμώ να τα πετάξω, παρά να τα ποντάρω -έστω και συμβολικά- σε άλογα».

Ξεκινάει, λοιπόν, η δημοπρασία και η γυναίκα μου μου έλεγε να κάνω προσφορά. Αρχίζει η δημοπρασία με το πρώτο άλογο… 100.000 κι ανεβαίνει. Φτάνει στις 450.000 κι εκείνη τη στιγμή η γυναίκα μου με σκουντάει έντονα. Σηκώνω κι εγώ το χέρι σε αυτή την τιμή, αφού έτσι κι αλλιώς θα ανέβαινε (η τιμή) κι έτσι θα έδειχνα ότι συμμετέχω κι εγώ με ασφάλεια.

Έλα, όμως, που δεν κάνει άλλος καλύτερη προσφορά! Ρικ Πιτίνο 450.000 1, Ρικ Πιτίνο 450.000 2, Ρικ Πιτίνο 450.000 3. Κατοχυρώθηκε το άλογο στον κ. Πιτίνο!!! Ήθελα να ανοίξει η γη να με καταπιεί. Είπα στη γυναίκα μου που επέμενε να σηκώσω το χέρι μου «δεν θα μου μιλάς για 2 μήνες».

Τι να κάνω, αφού δεν είχα τόσα χρήματα, απευθύνομαι σε φίλους να πάρουν από ένα ποσοστό. Παίρνουν λοιπόν 5 φίλοι από 20%, για να μην εκτεθώ, αφού δεν είχα να το πληρώσω. Το άλογο (δεν είχα ιδέα από άλογα) γίνεται το πρώτο αγωνιστικό στην Αμερική. Πωλείται για 15 εκατομμύρια δολάρια και οι φίλοι μου αγοράζουν από ένα σπίτι αξίας 3 εκατομμυρίων δολαρίων ο καθένας».

Πολλά είναι τα ηθικά διδάγματα της ιστορίας, η οποία είναι αληθινή, έτσι τουλάχιστον όπως την περιέγραψε ο Ρικ Πιτίνο. Καθένας κρατά αυτό που κατάλαβε… Ο Αμερικανός κόουτς, πάντως, πρέπει να απέκτησε… τραυματική εμπειρία με τα άλογα.

Περισσότερα σχετικά άρθρα
Περισσότερα από Γιώργος Κογκαλίδης
Περισσότερα σε Κογκαλίδης

Δειτε επισης

Βιλερμπάν – Μονακό 77-87 (vid)

Τα… χρειάστηκε, αλλά κέρδισε η Μονακό Η Μονακό ζορίστηκε απέναντι στη Βιλερμπάν, αλλ…