Κεντρική Basket League ΑΕΚ Πο Ορτέζ – ΑΕΚ 67-79

Πο Ορτέζ – ΑΕΚ 67-79

langford e1576011260431

Την έκτη νίκη της στο φετινό BCL πήρε η ΑΕΚ, κερδίζοντας την Πο Ορτέζ στην Γαλλία με σκορ 67-79, σε ένα παιχνίδι που επέβαλε τον ρυθμό της από την αρχή. Με αυτή την νίκη η ένωση διατηρείται ισόβαθμη στην κορυφή του ομίλου με την Χάποελ Ιερουσαλήμ με ρεκόρ 6-2, ενώ την επόμενη εβδομάδα υποδέχεται τους ισραηλινούς για την πρωτιά στον όμιλο.

Με το πόδι στο γκάζι μπήκαν στην αναμέτρηση οι κιτρινόμαυροι, που βρήκαν γρήγορα ρυθμό και με οδηγό την πολύ καλή τους άμυνα πήραν προβάδισμα 14 πόντων στο πρώτο πεντάλεπτο με τον Λάνγκφορντ να κάνει το 6-20. Ανάλογη ήταν και η συνέχεια του δεκαλέπτου που βρήκε τους φιλοξενούμενους να είναι μπροστά με 16 (11-27).

Στην δεύτερη περίοδο η ένωση ανέβασε ακόμα περισσότερο την διαφορά με τρίποντο του Χρυσικόπουλου κάνοντας το 11-30, ωστόσο στην συνέχεια χαλάρωσαν στην άμυνα για να μειώσουν στους 11 οι γηπεδούχοι με ένα απίθανο τρίποντο και φάουλ του Ντέντμον και στους 9 στην συνέχεια (23-32) έχοντας σερί 10-0. Οι κιτρινόμαυροι βελτίωσαν την άμυνα τους στην συνέχεια και ανέβασαν και πάλι την διαφορά στους 18 με τρίποντο του Ματσιούλις για το 31-49, που ήταν και το σκορ του ημιχρόνου.

Ισορροπημένο ήταν το παιχνίδι στο ξεκίνημα του δευτέρου μέρους με τον ρυθμό να είναι χαμηλός και την ΑΕΚ να κρατάει την διαφορά στα ίδια επίπεδα με τον Χρυσικόπουλο με βολές στο 25’ να κάνει το +15 (43-58). Στο ίδιο μοτίβο συνεχίστηκε το παιχνίδι με τις δύο ομάδες να έχουν δυσκολία στο σκοράρισμα με τους κιτρινόμαυρους να ανεβάζουν ρυθμό στο τελευταίο δίλεπτο για να ανεβάσουν την διαφορά στους 16 με καρφώματα από Κακλαμανάκη και Σαντ Ρος στο τρανζίσιον, με το τρίτο δεκάλεπτο να λήγει στο 52-67.

Η ένωση στην αρχή της τρίτης περιόδου με ένα σερί 5-0 πήγε την διαφορά στους 20 πόντους (52-72), βάζοντας ουσιαστικά τέλος στο παιχνίδι. Οι Γάλλοι προσπάθησαν να αντιδράσουν όμως το εύρος της διαφοράς και η συγκέντρωση της ΑΕΚ στην άμυνα δεν τους άφησαν περιθώρια επιστροφής για να έρθει η νίκη με το τελικό 67-79.

Τα δεκάλεπτα: 11-27, 31-49, 52-67, 67-79

  • Μιντάουγκας Κουζμίνσκας ΑΕΚ

    AEK – ΠΑΟΚ 99-91

    Κιτρινόμαυρη επικράτηση με υπογραφή… Κουζμίνσκας Με πολυφωνία στην επίθεση και έναν …
  • aggelopoulos

    Αλλαγή στο ΔΣ της ΑΕΚ

    Σε αλλαγές Διοικητικού Συμβουλίου προχωράει η ΑΕΚ. Σε αλλαγή Διοικητικού Συμβουλίου προχωρ…
  • Μάκης Αγγελόπουλος

    Έδωσε λύση ο Αγγελόπουλος στην ΑΕΚ

    Ο Μάκης Αγγελόπουλος ήταν ενήμερος για την κατάσταση των τελευταίων ημερών στην ΑΕΚ, με το…
Περισσότερα σχετικά άρθρα
Περισσότερα από Λάμπης Χαραλάμπους
Περισσότερα σε ΑΕΚ

Δειτε επισης

Επιστρέφει στη Χάλα Πιονίρ η Μακάμπι

Αφήνει τη Stark Arena η Μακάμπι. Τη Μεγάλη Εβδομάδα (για τους Έλληνες) ο Παναθηναϊκός θα τ…