Κεντρική Basket League ΕΣΑΚΕ Πέρασε τον Πέτζα ο Μαργαρίτης!

Πέρασε τον Πέτζα ο Μαργαρίτης!

margaritis vaggelis

Ο ΠΑΟΚ έχασε από τον Προμηθέα με 86-90 στην παράταση στο θρίλερ της χθεσινής ημέρας στην basket league, με τον Βαγγέλη Μαργαρίτη να φτάνει σε ένα πολύ σημαντικό επίτευγμα. Ο αρχηγός του ΠΑΟΚ με τους 11 πόντους που πέτυχε έγινε ο τρίτος σκόρερ στην ιστορία της ομάδας, αφήνοντας πίσω του τον Πέτζα Στογιάκοβιτς. 

Αναλυτικά όσα αναφέρει ο ΕΣΑΚΕ:

Ένας από τους πέντε παίκτες του ΠΑΟΚ που έφτασαν σε διψήφιο αριθμό πόντων στο χθεσινό παιχνίδι ήταν ο Βαγγέλης Μαργαρίτης. Με τους 11 πόντους του μάλιστα έφτασε σε ένα ξεχωριστό επίτευγμα αφού έγινε ο 3ος σκόρερ στην ιστορία του Δικεφάλου στο επαγγελματικό Πρωτάθλημα.

Ο αρχηγός του Δικεφάλου έφτασε τους 1.632 πόντους με την ασπρόμαυρη φανέλα και ξεπέρασε τον Πέτζα Στογιάκοβιτς που είχε 1.623 στην τριετία 1995-98.

Παράλληλα ο Μαργαρίτης έχοντας 1/1 βολή, έφτασε τις 400 εύστοχες στα 227 παιχνίδια του στην κατηγορία. Μετράει 400/559 (71,55%).

Κατά τα άλλα…

*Ο Απόλλων Τσόχλας έφτασε τα 200 τρίποντα στην ΕΚΟ Basket League. Είχε χθες 2/5 και συνολικά μετράει πια 200/579 (34,54%).

*“200άρης” έγινε και ο Αντουέιν Ουίγκινς. Έχοντας 6/7 δίποντα χθες, ξεπέρασε τα 200 μετρώντας πλέον 205/346 στην κατηγορία (59,24%).

*Ο Ζέιν Νόουλς έφτασε για δεύτερο συνεχόμενο παιχνίδι και τρίτο συνολικά στις 12 αγωνιστικές, σε “double-double” με 10 πόντους και 11 ριμπάουντ. Είχε φτάσει σε ανάλογο επίτευγμα στο εντός έδρας ματς με τη Λάρισα και στο εκτός έδρας παιχνίδι με το Λαύριο Megabolt. Έτσι “έπιασε” στη 2η θέση της σχετικής λίστας τον συμπαίκτη του Αντουέιν Ουίγκινς αλλά και τους Έλις και Παρκς πίσω από τον Σον Έβανς.

*Ο ΠΑΟΚ έχει τα πρωτεία της αντίστοιχης λίστας με τα έξι “double-double” πάνω από τον Ήφαιστο που έφτασε χθες τα πέντε, όλα από τον Έβανς.

*Ο Δικέφαλος κέρδισε τη “μάχη” των ριμπάουντ έχοντας 13 περισσότερα από τον Προμηθέα και τελειώνοντας το ματς με 50 στο σύνολο, “έγραψε” νέο ρεκόρ περιόδου αφού το προηγούμενο ήταν εκείνο που είχε στην πρεμιέρα με τον Άρη -πάλι σε ματς με παράταση- στο οποίο μέτρησε 49 όπως και ο Κολοσσός H Hotels επίσης απέναντι στον Άρη.

Περισσότερα σχετικά άρθρα
Περισσότερα από Λάμπης Χαραλάμπους
Περισσότερα σε ΕΣΑΚΕ

Δειτε επισης

Παναθηναϊκός – Ολυμπιακός 77-71

Νίκησε ο Παναθηναϊκός με… απόφαση Σλούκα. Τραγική η διαιτησία. Σ’ ένα ματς με διαφορετική …