Κεντρική Basket League Άρης Ο Άρης εκπέμπει SOS

Ο Άρης εκπέμπει SOS

willy dragicevic sani

Αν κοιτάξει κανείς τον βαθμολογικό πίνακα, έχοντας διανύσει κάτι παραπάνω από το 1/3, μετρά πόσες νίκες μπορεί να κάνει ο Άρης για να παραμείνει στην κατηγορία. Πηγαίνει, όμως, πολύ μακριά. Ο «Αυτοκράτορας» μετρά μέρες, αν όχι ώρες, καθώς πνίγεται από τα χρέη και κινδυνεύει να μείνει χωρίς παίκτες. Ακόμα κι αυτό δεν είναι το… χειρότερο, καθώς το… κακό νέο της ημέρας είναι πως δεν υπάρχουν καλά νέα.

Η ήττα από το Ρέθυμνο μοιάζει να είναι… αδιάφορη, παρωνυχίδα, μπροστά στα προβλήματα που είναι βουνό. Ο Βίκτορ Σανικίτζε για πρώτη φορά δεν είδε live την προσπάθεια των παικτών του Άρη στην Κρήτη. Σε συνδυασμό με το ότι δεν κάθισε στον πάγκο στον αγώνα του Περιστερίου, μοιάζει να είναι κοντά στο να φύγει από τον σύλλογο, που υπηρέτησε από δύο διαφορετικά πόστα. Δεν είναι το τέλος του κόσμου, αλλά θα έχει ενδιαφέρον να μάθουμε τι συνέβη.

Ο Βλαντιμίρ Ντραγκίτσεβιτς ζήτησε να πληρωθεί μέχρι αύριο, διαφορετικά απειλεί ότι θα αποχωρήσει από τον Άρη. Είναι ο βασικός (αν όχι ο μοναδικός) σέντερ στον Άρη, ενώ ήδη υπάρχουν δύο νεοφερμένοι (Φιτζπάτρικ και Μπράουν), που προσπαθούν να προσαρμοστούν, φανταστείτε να μπει και τρίτος νεοφερμένος στην εξίσωση.

Οι παίκτες είναι τουλάχιστον δύο μήνες… μέσα, έχει αρχίσει η γκρίνια να περνά τους… κλειστούς τοίχους των αποδυτηρίων, κάποιοι έχουν ήδη ενημερώσει τους μάνατζέρ τους να ψάξουν να τους βρουν ομάδα. Προσθέστε σε αυτό ότι η ΚΑΕ δεν έχει ανταποκριθεί στις οικονομικές της υποχρεώσεις και χάθηκε η ρύθμιση για τα ΒΑΝ, ο εφιάλτης των οποίων σύντομα θα επιστρέψει.

Παράλληλα έχει γίνει «αναλογική κατάπτωση» της εγγυητικής για χρέη προηγούμενων χρήσεων. Ακόμα κι αν η ΚΑΕ βρει -ως οφείλει- χρήματα για να καλύψει την… τρύπα, θα υπάρξει νέα κατάπτωση, καθώς έχει σχηματιστεί… ουρά πρώην παικτών και προπονητών, που έχουν λαμβάνειν.

Αν εξαιρέσει κανείς τους έφηβους (όπως ο Σιδηροηλίας, ή ο Βλάσιος), ο Άρης έχει όλους κι όλους 10 παίκτες. Αντιλαμβάνεστε πως αν κάποιος/οι αποχωρήσει, δεδομένου ότι δύσκολα θα αντικατασταθεί, σύντομα θα υπάρξει και αριθμητικό πρόβλημα, καθώς η χρονιά έχει πολύ δρόμο κι υπάρχει το απευκταίο ενδεχόμενο τραυματισμών, όπως συνέβη στην περίπτωση του Μποχωρίδη, ή τώρα στου Σλαφτσάκη, ο οποίος υπέστη κάταγμα στη μύτη, αλλά θα αγωνιστεί κόντρα στον Πανιώνιο.

Ο Άρης εκπέμπει SOS. Ο κόσμος έβαλε το χέρι στην τσέπη, βοήθησαν ΠΑΕ και Α.Σ., αλλά πλέον πρέπει ο Δημήτρης Γουλιέλμος να βγει και να εξηγήσει την πραγματική κατάσταση στην οποία βρίσκεται ο «Αυτοκράτορας», να μετρήσει αν μπορεί να ανταποκριθεί στις απαιτήσεις, ή αν χρειάζεται να κάνει ένα βήμα πίσω, να αντιδράσει τώρα, που ακόμα δεν έχει επέλθει η καταστροφή. Όχι πως απέχει πολύ ο σύλλογος, που μας έκανε να αγαπήσουμε το άθλημα… Κι αν δεν αντιδράσει, θα φέρει την αποκλειστική ευθύνη.

Περισσότερα σχετικά άρθρα
Περισσότερα από Γιώργος Κογκαλίδης
Περισσότερα σε Άρης

Δειτε επισης

Αναβλήθηκε το Παναθηναϊκός – Προμηθέας

Η αστυνομία έβαλε στοπ στην αναμέτρηση Παναθηναϊκός – Προμηθέας. Η προγραμματισμένη …