Κεντρική Διεθνή Ευρωλίγκα Μπαρτσελόνα – Ολυμπιακός 90-80

Μπαρτσελόνα – Ολυμπιακός 90-80

vassilis spanoulis reed olympiakos barcelona

Ο Ολυμπιακός στάθηκε εξαιρετικά για τρία δεκάλεπτα κόντρα στην Μπαρτσελόνα, αλλά στην τελευταία περίοδο δεν μπόρεσε να κάνει την ανατροπή και τελικά ηττήθηκε με 90-80. Οι “ερυθρόλευκοι”, παρότι έπαιζαν χωρίς τον Μιλουτίνοφ, κατάφεραν να φανούν άκρως ανταγωνιστικοί και αν δεν έκαναν τόσα λάθη θα μπορούσαν να διεκδικήσουν κάτι περισσότερο από το ματς.

Η Μπαρτσελόνα ξεκίνησε άσχημα με 0/4 σουτ, αλλά ο Ολυμπιακός δεν το εκμεταλλεύτηκε και σημείωσε μόλις ένα καλάθι με τον Πρίντεζη (0-2). Ο Χίγκινς στη συνέχεια πήρε το όπλο του και με πέντε συνεχόμενους πόντους έβαλε μπροστά τους Καταλανούς (5-2). Οι “ερυθρόλευκοι” είχαν σοβαρό πρόβλημα στην επίθεση (4 πόντοι όλοι από τον Πρίντεζη), ενώ ούτε στην άμυνα του ήταν καλός στα πρώτα έξι λεπτά της αναμέτρησης (11-4).

Η ομάδα του Πέσιτς συνέχισε να έχει τον έλεγχο στο ματς και ανέβασε τη διαφορά στους 10 πόντους με τρίποντο του Μίροτιτς (16-6). Ο Πρίντεζης συνέχισε να δίνει λύσεις στους “ερυθρολεύκους” (6 πόντοι), ενώ με ένα καλάθι του Τσέρι στο τέλος του πρώτου δεκαλέπτου η διαφορά έπεσε στους 8 πόντους (20-12). Η ομάδα του Πειραιά ήταν κακή στο πρώτο δεκάλεπτο και τα έξι λάθη της δεν της άφησαν περιθώρια να φανεί ανταγωνιστική. Μεγάλη πληγή η άμυνα πάνω στον Μίροτιτς, ο οποίος έφτασε νωρίς νωρίς τους 9 πόντους.

Ο Ολυμπιακός μπήκε δυνατά στη δεύτερη περίοδο. Τέσσερις γρήγοροι πόντοι από Ρούμπιτ και Βεζένκοφ έριξαν τη διαφορά στους 4 (20-16) και ανάγκασαν τον Πέσιτς να καλέσει τάιμ άουτ. Ο Παπανικολάου πέτυχε το πρώτο εύστοχο τρίποντο για τον Ολυμπιακό και μείωσε σε 22-19 με τους “ερυθρολεύκους” να είναι εμφανώς καλύτεροι στη δεύτερη περίοδο της αναμέτρησης. Ο Σάσα Βεζένκοφ με το που μπήκε στο παιχνίδι έκανε τη διαφορά για τους Πειραιώτες και με τέσσερις συνεχόμενους πόντους (6 συνολικά) μείωσε σε 27-25 στο 14ο λεπτό του αγώνα.

Οι παίκτες του Κεστούτις Κεμζούρα δεν σταμάτησαν εκεί, καθώς με τρίποντο του Παπανικολάου (2/3) πέρασε μπροστά στο σκορ (27-28) ύστερα από το αρχικό 0-2. Ο Έλληνας φόργουορντ ήταν μαγικός στο δεύτερο δεκάλεπτο και έκανε ότι ήθελε. Ο Παπανικολάου πέτυχε ακόμη ένα καλάθι και έδωσε αέρα τριών πόντων στον Ολυμπιακό (29-32) και ο Πέσιτς κάλεσε τάιμ άουτ για να ξυπνήσει τους παίκτες του. Σε διάστημα έξι λεπτών οι φιλοξενούμενοι είχαν επί μέρους σκορ 20-9 με τη δεύτερη πεντάδα τους να τα πηγαίνει περίφημα. Εξαιρετική παρουσία είχε και ο Ρούμπιτ, ο οποίος πήρε τη θέση του Ριντ και φόρτωσε το καλάθι των μπλαουγκράνα με 8 πόντους χωρίς να χάσει μάλιστα σουτ (29-34).

Στο ίδιο κλίμα κινήθηκε και ο Σάσα Βεζένκοφ, που είχε καλή εικόνα και με 8 πόντους ήταν πρώτος σκόρερ του Ολυμπιακού μαζί με τον Ρούμπιτ (31-36). Ο Ρούμπιτ έδωσε τη θέση του στον Ριντ για να πάρει ανάσες και άμεσα ο Αμερικανός σέντερ σκόραρε και έκανε το 38-34 (είχε μειώσει με καλάθι και φάουλ ο Χάνγκα, ο οποίος όμως είχε κάνει επιθετικό φάουλ). Ο Κούριτς με τρίποντο και φάουλ έφερε το παιχνίδι στα ίσια (38-38), αλλά η άσχημη είδηση ήταν τα τρία φάουλ που φορτώθηκε ο Ρότσεστι. Ο Κούριτς συνέχισε να κάνει ζημιά (40-38), ενώ ο Μπόλντγουιν μείωσε σε 40-39 στο τέλος του πρώτου ημιχρόνου.

Ριντ ήταν εξαιρετικός στα πρώτα λεπτά του δευτέρου μέρους και με δύο συνεχόμενα καλάθια έδινε πολύτιμες λύσεις στην επίθεση του Ολυμπιακού (44-43). Οι “ερυθρόλευκοι”, όμως, όπως και στο τρίτο δεκάλεπτο έκαναν συνεχόμενα λάθη (4 σε τρία λεπτά) και η Μπαρτσελόνα τα εκμεταλλεύτηκε και προηγήθηκε με 51-43. Το σερί των Καταλανών συνεχίστηκε και με τρίποντο του Χάνγκα προηγήθηκαν με διψήφια διαφορά ύστερα από αρκετή ώρα (54-43) και ο Κεστούτις Κεμζούρα κάλεσε τάιμ άουτ για να ξυπνήσει τους παίκτες του.

Το σερί της Μπαρτσελόνα έφτασε και το 12-0, καθώς ο Χίγκινς σκόραρε ύστερα από λάθος του Τσέρι (56-43). Ο Πέσιτς σ΄εκείνο το σημείο άνευ λόγου και αιτίας διαμαρτυρήθηκε έντονα στους διαιτητές, δέχτηκε τεχνική ποινή, αλλά συνέχισε να διαμαρτύρεται. Οι διαιτητές του έδωσαν και δεύτερη τεχνική ποινή και τον έστειλαν στα αποδυτήρια. Ο Ρούμπιτ ανέλαβε να εκτελέσει τις δύο βολές και έβαλε τέλος στο σερί των μπλαουγκράνα (56-45), ενώ ο Τσέρι σκόραρε στη συνέχεια και οι “ερυθρόλευκοι” ύστερα από την ακατανόητη ενέργεια του Πέσιτς έτρεξαν ένα μικρό σερί 4-0 (56-47).

Στη συνέχεια υπήρξε βροχή από τρίποντα. Συγκεκριμένα, πέτυχε δύο η Μπαρτσελόνα και δύο ο Ολυμπιακός με τους Παπανικολάου και Μπόλντγουιντ και διαμόρφωσαν το 62-53. Ο Ντιλέινι συνέχισε τον χορό των τριπόντων και έδωσε ξανά διψήφια διαφορά στους μπλαουγκράνα (65-53). Ο Αμερικανός πήρε φωτιά και πέτυχε και δεύτερο συνεχόμενο και έκανε το 68-53, με τους ερυθρολεύκους να μην μπορούν να βγάλουν άμυνες. Στην επίθεση, όμως, τα πήγαιναν καλύτερα και με τρίποντο αυτή τη φορά του Κόνιαρη μείωσε ξανά στους 12 (68-56). To τρίτο δεκάλεπτο έληξε με το σκορ 69-58 ύστερα από καλάθι του Μπόλντγουιν.

Ο Πολ προσπάθησε να δώσει λύσεις στο τελευταίο δεκάλεπτο, αλλά ήταν άστοχος στα δύο συνεχόμενα τρίποντα που εκτέλεσε. O Ολυμπιακός “κόλλησε” επιθετικά στο τέταρτο δεκάλεπτο και δεν μπορούσε να βρει τον δρόμο προς το καλάθι. Ο Ολυμπιακός συνέχισε να είναι άστοχος και η Μπαρτσελόνα με καλάθι του Ντέιβις ανέβασε τη διαφορά στους 15 πόντους (75-60). Ο Κούριτς πέτυχε ακόμη ένα τρίποντο (11ο για την Μπαρτσελόνα) και εκτόξευσε τη διαφορά στους 18 πόντους (78-60) και ανάγκασε τον Κεμζούρα να πάρει τάιμ άουτ.

Ο Ολυμπιακός δεν τα παράτησε και με τρία συνεχόμενα καλάθια του Ριντ μείωσε στους 14 πόντους (80-66) 3,33′ πριν το τέλος. Μέχρι το φινάλε δεν άλλαξε κάτι με τους “ερυθρολεύκους” τελικά να χάνουν με 90-80 και να επιστρέφουν με άδεια χέρια από τη Βαρκελώνη.

Τα δεκάλεπτα: 20-12, 40-39, 69-58, 90-80
Μπαρτσελόνα (Πέσιτς): Ντέιβις 6, Ρίμπας, Χάνγκα 14 (1), Σμιτς, Οριόλα, αμπρίνες 5 (1), Χίγκινς 9 (1), Ντιλέινι 11 (3), Κούριτς 18 (3), Κλαβέρ, Μίροτιτς 21 (15 ριμπ.), Τόμιτς 6
Ολυμπιακός (Κεμζούρα): Ρότσεστι 4 (7 ασ.), Μπόλντγουιν 6 (1), Πολ, Κόνιαρης 3 (1), Σπανούλης 2, Τσέρι 6, Βεζένκοφ 14, Πρίντεζης 6, Παπανικολάου 14 (4), Ρούμπιτ 10, Ριντ 15 (7/9)

Περισσότερα σχετικά άρθρα
Περισσότερα από Δημήτρης Ιωαννίδης
Περισσότερα σε Ευρωλίγκα

Δειτε επισης

Ο Ολυμπιακός για το break στη Βαρκελώνη

Ο Ολυμπιακός μπαίνει στη μάχη των play off της Ευρωλίγκα. Ο Ολυμπιακός αντιμετωπίζει στη Β…