Κεντρική Ελλάδα Η βελτίωση του σουτ περνάει από το «Basketball Shooting Camp»

Η βελτίωση του σουτ περνάει από το «Basketball Shooting Camp»

79985585 1006578049706155 1402954301348773888 n

Το «Basketball Shooting Camp» είναι πλέον θεσμός, καθώς για ακόμα μία χρονιά επιστρέφει με στόχο να κάνει τη διαφορά και να βοηθήσει όσους αθλητές ενδιαφέρονται να βελτιωθούν και να εξελίξουν το παιχνίδι τους.

Δεν υπάρχουν πολλά camp που να έχουν αντέξει στο χρόνο, όμως η αποτελεσματικότητα και το εγγυημένο υψηλό επίπεδο του «Basketball Shooting Camp» το έχουν καταστήσει ως ένα από τα κορυφαία και πιο ολοκληρωμένα προπονητικά προγράμματα της Ελλάδας. Από τις 27 μέχρι τις 29 Δεκεμβρίου εξειδικευμένοι επιστήμονες και προπονητές συνεργάζονται με μοναδικό στόχο τη βελτίωση στο μηχανισμό του σουτ των αθλητών που θα συμμετάσχουν στο τριήμερο camp. Αναλύοντας όλες εκείνες τις μικρές λεπτομέρειες που μπορούν να κάνουν τη διαφορά, κάθε παίκτης θα βρει εκείνα τα σημεία που θα πρέπει να διαφοροποιήσει προκειμένου να αποκτήσει έναν τρόπο εκτέλεσης του σουτ αποτελεσματικό στο υψηλότερο επίπεδο.

Ένας από τους βασικούς λόγους επιτυχίας του camp είναι ότι εκπονείται και φέρει την υπογραφή του Τεχνικού Διευθυντή της «Ακαδημίας Ανάπτυξης Αθλητών Αμαρουσίου», Δημήτρη Γκόφα, ο οποίος θεωρείται μετρ της ατομικής βελτίωσης έχοντας εμπειρία μεγαλύτερη των 27 χρόνων. Ο coach Γκόφας, έχει εργαστεί σε ομάδες όλων των Εθνικών κατηγοριών (από Α1 μέχρι Τοπικές κατηγορίες), ενώ είναι και ο πρώτος Έλληνας προπονητής που έπειτα από πρόσκληση δημιούργησε camp εκτός ελληνικών συνόρων (Βέλγιο), καθώς η τεχνογνωσία και ο τρόπος δουλειάς μαγνήτισαν το ενδιαφέρον παραγόντων στο Λέουβεν!

Το «Basketball Shooting Camp» θα λάβει χώρα στις 27/12 στο Κλειστό Γυμναστήριο «All Stars Arena» που βρίσκεται στο ΟΑΚΑ και το διήμερο 28-29/12 στο Αθλητικό Κέντρο «Σπύρος Λούης» (Βασ. Όλγας 12, πλησίον σταθμού ΗΣΑΠ Αμαρουσίου), καθώς η υλικοτεχνική υποδομή των γηπέδων μπορεί να υποστηρίξει το απαιτητικό πρόγραμμα που στηρίζεται στη λεπτομέρεια.

Το πρόγραμμα αφορά αθλητές γεννημένους από το 2003 έως το 2010, οι οποίοι θα χωριστούν σε δύο γκρουπ των 30 ατόμων (αποκλειστικά) και με τη βοήθεια προπονητών και επιστημόνων θα αναλύσουν το κινησιολογικό μοντέλο τους προκειμένου να βρουν τον ιδανικό τρόπο βελτίωσης στο νευραλγικό κομμάτι του σουτ. Οι συμμετέχοντες θα λάβουν τα απαραίτητα ερεθίσματα πάνω σε σημαντικές παραμέτρους που συμβάλουν στην μεγιστοποίηση της απόδοσής τους κατά την εκτέλεση σε συνθήκες αγώνα.

Το φετινό πρόγραμμα του «BasketΒall Shooting Camp» περιλαμβάνει μεταξύ άλλων:

1.Scouting και video analysis
2. Ειδικό ασκησιολόγιο για την υποδοχή της μπάλας πριν την εκτέλεση.
3. Ανάλυση όλων των φάσεων του σουτ σε video room όπως συμβαίνει σε επαγγελματικές ομάδες υψηλού επιπέδου.
4. Προπόνηση στην εκτέλεση του σουτ με εξειδικευμένο ασκησιολόγιο που έχει εκπονηθεί βασιζόμενο στις τελευταίες μελέτες σε παγκόσμιο επίπεδο.
5. Ατομικό report με συγκεκριμένες οδηγίες για τον κάθε αθλητή ξεχωριστά.
6. Κινησιόγραμμα που αναλύει εξειδικευμένες λεπτομέρειες κατά τη διάρκεια της εκτέλεσης. Οι αθλητές στο τέλος του camp θα λάβουν μεταξύ άλλων σε USB Stick, μαζί με το κινησιόγραμμα του σουτ τους και αναλυτικές οδηγίες -τις οποίες έχει επιμεληθεί ο διευθυντής scouting της πλατφόρμας scoutingservices.eu, Νίκος Κονδυλόπουλος- σχετικά με το πολύπλοκο θέμα του recruiting, δηλαδή τη διαδικασία αναζήτησης μιας αθλητικής υποτροφίας από μεγάλα εκπαιδευτικά ιδρύματα των ΗΠΑ.

Ο περιορισμένος αριθμός αθλητών που συμμετέχουν στο Camp βοηθά παίκτες και προπονητές να δουλέψουν με συνέπεια δίνοντας έμφαση στην ποιότητα και στη λεπτομέρεια. Αυτό γίνεται σε βάρος του κέρδους, όμως για ακόμα μία χρονιά η έμπρακτη βοήθεια της τεχνικής – μελετητικής εταιρίας EDEKA A.E., γίνεται αρωγός της προσπάθειας. Παράλληλα, η Po Company παραμένει υποστηρικτής αθλητικού υλικού.

Για να δηλώσετε συμμετοχή, επικοινωνήστε άμεσα με τον Γεράσιμο Χατζόπουλο (6977168891), καθώς οι θέσεις είναι περιορισμένες και ήδη έχει καλυφθεί ο μεγαλύτερος αριθμός συμμετοχών!

Περισσότερα σχετικά άρθρα
Περισσότερα από eBasket.gr
Περισσότερα σε Ελλάδα

Δειτε επισης

Παραδόθηκε η ΚΥΑ για την είσοδο των φιλάθλων στα γήπεδα

Παραδόθηκε η ΚΥΑ ταυτοποίησης κατόχων εισιτηρίων για τα γήπεδα. Ο αναπληρωτής υπουργός Αθλ…