Κεντρική Ελλάδα Γκρίζο φόντο Η ΟΔΚΕ, ο στρουθοκαμηλισμός και οι διαιτητές της Ευρωλίγκας

Η ΟΔΚΕ, ο στρουθοκαμηλισμός και οι διαιτητές της Ευρωλίγκας

foufis vasilakopoulos gondas

Φοβερά πράγματα (συνεχίζουν να) συμβαίνουν στον χώρο της διαιτησίας του ελληνικού μπάσκετ. Πράγματα που ξεπερνούν την κοινή λογική, πράγματα που εκθέτουν τη διοίκηση της ΟΔΚΕ. Η Ομοσπονδία των Διαιτητών όρισε τριμελή επιτροπή, προκειμένου να διερευνήσει αν ο Σπύρος Γκόντας κι ο Γιάννης Φούφης έχουν… περάσει την κόκκινη γραμμή κι αν συντρέχουν λόγοι διαγραφής τους! Κάτι που είναι προαποφασισμένο, αλλά πάμε παρακάτω.

Αλήθεια, τι θα ερευνήσει η επιτροπή; Είχε βουίξει η Ελλάδα με τη διαδικασία του αυτοφώρου σε βάρος των μελών της ΚΕΔ και του Γιώργου Βασιλακόπουλου. Τα ρεπορτάζ των ημερών ήταν ξεκάθαρα και καθολικά, αφήστε που δεν έκρυψε το τι συνέβη ο κ. Γκόντας, μιλώντας στην εκπομπή της ΕΡΤ. Δραστήριος στα ΜΚΔ, το έχει γράψει ουκ ολίγες φορές στο Twitter!

Κάποιοι θέλουν να μας πείσουν ότι τα μέλη της ΟΔΚΕ και του ΣΕΔΚΑ δεν… ζουν σε αυτόν τον πλανήτη και δεν άκουσαν κάτι για τη διαμάχη των δύο Ευρωλιγκαίων διαιτητών με τα μέλη της ΚΕΔ και την ηγεσία της ΕΟΚ. Στις 6 Δεκεμβρίου 2019 ο κ. Γκόντας έστειλε σε ΣΕΔΚΑ και ΟΔΚΕ επιστολή με την οποία ενημέρωνε τους συναδέλφους του ότι βρίσκεται σε δικαστική διαμάχη, με τα μέλη της ΚΕΔ/ΕΟΚ, αλλά και τον Γιώργο Βασιλακόπουλο.

Αν θυμάμαι καλά, ο πρόεδρος της ΟΔΚΕ, Κωνσταντίνος Μπούσιας, έχει καταθέσει ως μάρτυρας υπέρ της ΕΟΚ, στην αγωγή που έχουν κάνει σε βάρος της οι δύο διαιτητές, άρα προς τι ο λόγος της συγκρότησης της Επιτροπής; Τι θα ψάξει να βρει;

Για όσους δεν γνωρίζουν στις 21 Δεκεμβρίου 2019 έγινε έκτακτη Γ.Σ. της ΟΔΚΕ, όπου αποφασίστηκε η δημιουργία Διερευνητικής Επιτροπής, για να ανακαλύψει αν πράγματι έχουν γίνει αγωγές και μηνήσεις, γιατί οι Πρόεδροι του ΣΕΔΚΑ και της ΟΔΚΕ δήλωσαν ότι δεν ξέρουν αν έχουν γίνει μηνήσεις. Μα πώς γίνεται να μην γνωρίζει ο πρόεδρος της ΟΔΚΕ, όταν ήταν μάρτυρας υπεράσπισης, πώς γίνεται να μην γνωρίζουν όταν ενημερώθηκαν επισήμως με πρωτοκολλημένο έγγραφο; Ακόμα κι αν δεν διαβάζουν τον Τύπο, δεν διαβάζουν τα εισερχόμενα, δεν ξέρουν πού και για ποιον λόγο καταθέτουν;

Η διοίκηση της ΟΔΚΕ κατέβασε 21 Συνδέσμους απ’ όλη την Ελλάδα στην Αθήνα, για να δημιουργήσει μια Επιτροπή να διερευνήσει το… αυτονόητο. Το επόμενο βήμα είναι να ορίσουν πενταμελή επιτροπή να διερευνήσει αν τέλειωσε ο δεύτερος παγκόσμιος πόλεμος, ή -για να έχει μπασκετικό ενδιαφέρον- αν η ΦΙΜΠΑ καθιέρωσε το τρίποντο.

Είναι φοβερό να βλέπεις αξιόπιστους (κορυφαίους) φορείς του αθλήματος να δρουν με αυτόν τον τρόπο, να στρουθοκαμηλίζουν, να καμώνονται ότι δεν γνωρίζουν τι συμβαίνει στη χώρα. Είναι ζήτημα αξιοπιστίας και λειτουργίας του και βέβαια, είναι οι ίδιοι που για τα χάλια της διαιτησίας δεν γνωρίζουν τίποτα, που αποδέχονται ότι ο Γιώργος Βασιλακόπουλος ΔΕΝ ασχολείται με τη διαιτησία, που έχουν τεράστια ευθύνη για ό,τι έχει (αρνητικό) συμβεί στον χώρο του αθλήματος τα τελευταία χρόνια.

Περισσότερα σχετικά άρθρα
Περισσότερα από Γιώργος Κογκαλίδης
Περισσότερα σε Γκρίζο φόντο

Δειτε επισης

Ολυμπιακός: Παθιασμένη καλημέρα

Ο Ολυμπιακός είπε καλημέρα με ένα βίντεο γεμάτο πάθος από το ματς με την Παρτιζάν. Ο Ολυμπ…