Κεντρική Basket League ΑΕΚ ΑΕΚ BC και TWINSTRADE φιλοξενούν την «ΠΙΣΤΗ»

ΑΕΚ BC και TWINSTRADE φιλοξενούν την «ΠΙΣΤΗ»

cf700a19136db4c429eddc311994ed04 3289

Σ΄ακόμη μία εξαιρετική κίνηση προχωράει η ΑΕΚ. Συγκεκριμένα, η Ένωση μαζί με τον συνεργάτη της Twinstrade θα φιλοξενήσουν παιδιά του Πίστη Ομάδα Γονέων και Φίλων Παιδιών με Καρκίνο στον τελευταίο αγώνα της χρονιάς των “κιτρινόμαυρων”.

Αναλυτικά:

“H AEK BC και η συνεργάτης TWINSTRADE αποκλειστικός αντιπρόσωπος των Ισοτονικών OSHEE στην Ελλάδα φιλοξενούν τα παιδιά του ΠΙΣΤΗ ΟΜΑΔΑ ΓΟΝΕΩΝ ΚΑΙ ΦΙΛΩΝ ΠΑΙΔΙΩΝ ΜΕ ΚΑΡΚΙΝΟ στον τελευταίο αγώνα της χρονιάς της αγαπημένης μας Ομάδας.

Για ακόμη μία φορά η ΑΕΚ ΒC στέκεται κοντά στους συνανθρώπους μας, που έχουν ανάγκη το χαμόγελο. Τα παιδιά αυτά θα δώσουν το «παρών» στον αγώνα της ΕΚΟ BASKET LEAGUE, της «Βασίλισσας», με αντίπαλο τον Ιωνικό Νικαίας, στις 28/12/19.

Ο Σύλλογος «Η ΠΙΣΤΗ» απαρτίζεται από γονείς παιδιών, που πάσχουν από καρκίνο και νοσηλεύονται στις Αιματολογικές-Ογκολογικές κλινικές και τη Μονάδα Μεταμόσχευσης Μυελού των Οστών του Νοσοκομείου Παίδων «H Αγία Σοφία». Η ΠΙΣΤΗ ιδρύθηκε, με την υπ’ αριθμ. 3991/93 απόφαση του Πρωτοδικείου Αθηνών, από γονείς που θέλησαν να ενώσουν τις δυνάμεις τους και να αντιμετωπίσουν από κοινού τα καθημερινά τους προβλήματα.

Οι καταστατικοί σκοποί της ΠΙΣΤΗΣ είναι:

* Η ψυχοκοινωνική στήριξη των παιδιών που πάσχουν από νεοπλασία και των οικογενειών τους.

* Η εξασφάλιση στέγης, τροφής, ένδυσης στις άπορες οικογένειες.

* Η υποβοήθηση του έργου των γιατρών και νοσηλευτών των Αιματολογικών-Ογκολογικών κλινικών και της Μονάδας Μεταμόσχευσης Μυελού των Οστών.

* Η προώθηση της ιατρικής επιστήμης σε θέματα νεοπλασιών (χορήγηση υποτροφιών, οργάνωση συνεδρίων κ.α.).

Οι πόροι της Πίστης προέρχονται από:

* Συνδρομές των μελών μας

* Ευγενείς δωρεές φίλων του Συλλόγου μας

* Διάφορες δραστηριότητες, όπως έκδοση και πώληση χριστουγεννιάτικης κάρτας, πασχαλινών λαμπάδων, συνεστιάσεων, λαχειοφόρων αγορών κ.λπ.

* Επιχορήγηση από τη Νομαρχία Αθηνών, ως ειδικώς φιλανθρωπικό Σωματείο.

Το έργο της ΠΙΣΤΗΣ μέχρι σήμερα:

* Αδιάκοπη φροντίδα για την αποτελεσματική λειτουργία των νοσηλευτικών μονάδων, με παρεμβάσεις προς τη διοίκηση του Νοσοκομείου και την Πολιτεία.

* Εκστρατείες ενημέρωσης και συλλογή για την αναγκαιότητα δοτών μυελού των οστών αίματος και αιμοπεταλίων για την κάλυψη των αναγκών των παιδιών.

* Άμεση παρέμβαση των στελεχών μας (εργαζομένων της ΠΙΣΤΗΣ στο Νοσοκομείο) για την επίλυση των προβλημάτων των παιδιών και των οικογενειών τους και παροχή κάθε δυνατού μέσου για την σωματική και ψυχική ανακούφισή τους.

* Οργάνωση ψυχαγωγικών και άλλων εκδηλώσεων σε τακτά διαστήματα (κουκλοθέατρο, μουσικοθεατρικές παραστάσεις, γιορτές, επέτειοι γενεθλίων στον χώρο νοσηλείας των παιδιών, παρακολούθηση θεατρικών παραστάσεων σε θεατρικές αίθουσες της Αθήνας, διοργάνωση εκδρομών κ.α.).

* Εξοπλισμός και συντήρηση ηλεκτρονικών και ηλεκτρικών συσκευών των δωματίων νοσηλείας.

* Οργάνωση δανειστικής βιβλιοθήκης και κασετοθήκης.

* Παροχή στέγης ολιγοήμερης παραμονής, σε άπορες οικογένειες που προέρχονται από την περιφέρεια, για βραχεία θεραπεία ή εξετάσεις, σε συμβεβλημένα με την ΠΙΣΤΗ ξενοδοχεία της Αθήνας.

* Οικονομική βοήθεια σε άπορες οικογένειες, είτε με την καταβολή της δαπάνης σε εξειδικευμένες παρακλινικές εξετάσεις σε ιδιωτικά κέντρα, είτε με την αγορά φαρμάκων, είτε με την εξόφληση ενοικίου, ηλεκτρικού ρεύματος, τηλεφώνου κλπ.

* Σε πολλές περιπτώσεις αναλαμβάνουμε την δαπάνη κηδειών παιδιών, φτωχών οικογενειών ή αλλοδαπών.

* Εξοπλισμός των κλινικών με επιστημονικά όργανα και συσκευές προηγμένης τεχνολογίας.

* Για την ψυχοκοινωνική στήριξη των παιδιών και των γονιών τους, παροχή εξειδικευμένου έμμισθου επιστημονικού προσωπικού αποτελούμενο από τρείς ψυχολόγους, μία ειδική σύμβουλο ψυχικής υγείας, μία εργοθεραπεύτρια, μία παιγνιοθεραπεύτρια, μία μουσικοθεραπεύτρια και δύο κοινωνικές λειτουργούς, που μαζί με πλειάδα εθελοντών – αντίστοιχων ειδικοτήτων- απασχολούμενοι και στις 3 κλινικές του Νοσοκομείου σε καθημερινή βάση. Επίσης το γραφείο του Συλλόγου στηρίζουν μία γραμματέας, ένας λογιστής και ένας εξωτερικός υπάλληλος”.

  • Μιντάουγκας Κουζμίνσκας ΑΕΚ

    AEK – ΠΑΟΚ 99-91

    Κιτρινόμαυρη επικράτηση με υπογραφή… Κουζμίνσκας Με πολυφωνία στην επίθεση και έναν …
  • aggelopoulos

    Αλλαγή στο ΔΣ της ΑΕΚ

    Σε αλλαγές Διοικητικού Συμβουλίου προχωράει η ΑΕΚ. Σε αλλαγή Διοικητικού Συμβουλίου προχωρ…
  • Μάκης Αγγελόπουλος

    Έδωσε λύση ο Αγγελόπουλος στην ΑΕΚ

    Ο Μάκης Αγγελόπουλος ήταν ενήμερος για την κατάσταση των τελευταίων ημερών στην ΑΕΚ, με το…
Περισσότερα σχετικά άρθρα
Περισσότερα από Δημήτρης Ιωαννίδης
Περισσότερα σε ΑΕΚ

Δειτε επισης

Αλλαγή στο ΔΣ της ΑΕΚ

Σε αλλαγές Διοικητικού Συμβουλίου προχωράει η ΑΕΚ. Σε αλλαγή Διοικητικού Συμβουλίου προχωρ…