Κεντρική Διεθνή Ευρωλίγκα Ζαλγκίρις Κάουνας – Μπαρτσελόνα 86-93

Ζαλγκίρις Κάουνας – Μπαρτσελόνα 86-93

cory higgins fc barcelona zalgiris kaounas

Την έκτη της νίκη στη φετινή Ευρωλίγκα πανηγύρισε η Μπαρτσελόνα, καθώς επικράτησε εκτός έδρας της Ζαλγκίρις Κάουνας με 93-86. Οι “μπλαουγκράνα” δυσκολεύτηκαν αρκετά, αλλά με μεγάλους πρωταγωνιστές τους Χίγκινς και Μίροτις κατάφεραν να φύγουν με το διπλό από τη Λιθουανία.

Η Ζαλγκίρις ξεκίνησε δυνατά το ματς και προηγήθηκε με 5-0, αλλά η Μπαρτσελόνα απάντησε με σερί 8-0 και πέρασε μπροστά στο σκορ (5-8). Ο Μίροτιτς ήταν εξαιρετικό στο πρώτο δεκάλεπτο και με 11 πόντους έκανε πάρτι κόντρα στους Λιθουανούς (12-19). Οι γηπεδούχοι βρήκαν λύσεις στη συνέχεια και πλησίασαν στον ένα πόντο (20-21), με τους “μπλαουγκράνα” να κλείνουν τελικά το δεκάλεπτο μπροστά με 23-20.

Η Μπαρτσελόνα έλεγχε το ματς μέχρι και τα μέσα της δεύτερης περιόδου και με τον Οριόλα (7 πόντοι) κατάφερε να πάρει μία διαφορά της τάξεως των 7 πόντων (25-32). Η διαφορά ήταν σταθερή δίχως να μπορεί καμία από τις δύο ομάδες να την αλλάξει. Η Ζαλγκίρις κατάφερε να μειώσει προσωρινά, αλλά ο Μίροτις (που είχε σιγήσει στο δεύτερο δεκάλεπτο) πέτυχε 2 συνεχόμενα καλάθια και έκανε το 47-40, που ήταν και σκορ ημιχρόνου.

Zαλγκίρις Κάουνας ξεκίνησε εξαιρετικά το ματς και με εφτά συνεχόμενους πόντους του εκπληκτικού ΛεΝτέι έφερε το ματς στα ίσια (47-47). Ο Χίγκινς “ξύπνησε” στο τρίτο δεκάλεπτο και σημείωσε συνεχόμενα καλάθια, τα οποία έδιναν ανάσα στους φιλοξενουμένους (51-54). Η Μπαρτσελόνα συνέχισε να έχει το προβάδισμα στο σκορ.

Οι γηπεδούχοι προσπάθησαν να κάνουν την αντεπίθεση τους, αλλά η Μπαρτσελόνα κράτησε τα ηνια του σκορ και πήρε τη νίκη με 93-86.

Τα δεκάλεπτα: 20-23, 40-47, 61-66, 86-93

Screenshot 2 1 Screenshot 3

Περισσότερα σχετικά άρθρα
Περισσότερα από Δημήτρης Ιωαννίδης
Περισσότερα σε Ευρωλίγκα

Δειτε επισης

Βιλερμπάν – Μονακό 77-87 (vid)

Τα… χρειάστηκε, αλλά κέρδισε η Μονακό Η Μονακό ζορίστηκε απέναντι στη Βιλερμπάν, αλλ…