Κεντρική Ελλάδα ΕΟΚ Ξηλώνεται ο Βασιλακόπουλος κι όλο το σύστημά του

Ξηλώνεται ο Βασιλακόπουλος κι όλο το σύστημά του

pitino vasiliakop avgenakis

Εδώ και καιρό έβγαιναν τα «παπαγαλάκια» με… διαρροές. Κάποιος έμαθε, κάπου άκουσε, κάποιος είπε ότι ο Λευτέρης Αυγενάκης δεν θα καταθέσει το σχέδιο νόμου στη Βουλή. Το ψέμα έχει κοντά ποδαράκια κι ο Γιώργος Βασιλακόπουλος βρίσκεται ξεκρέμαστος, στην πόρτα της εξόδου. Κι αυτό είναι μόνο η αρχή. Υπάρχει και συνέχεια, που αφορά στον ίδιο και στους συνεργάτες του.

Όπως γράψαμε νωρίτερα, σύμφωνα με το άρθρο 8 του Σχεδίου Νόμου, «δεν επιτρέπεται το ίδιο πρόσωπο να εκλεγεί πρόεδρος αθλητικής ομοσπονδίας περισσότερες από τρεις συνολικά φορές και σε οποιαδήποτε άλλη εκτελεστική θέση διοικητικού συμβουλίου αθλητικής ομοσπονδίας περισσότερες από δύο συνεχόμενες φορές, πλήρους η μερικής θητείας». Άρα… στο καλό και να (μην) μας γράφει.

Μαζί του θα πάρει και τους στενούς του συνεργάτες, καθώς «πρόσωπο που έχει υπηρετήσει επί δύο συνεχόμενες θητείες ως εκτελεστικό μέλος διοικητικού συμβουλίου αθλητικής ομοσπονδίας, δύναται να επανεκλεγεί σε τέτοια θέση εφόσον μεσολαβήσει χρονική περίοδος ίση με μία πλήρη θητεία». Και για κερασάκι στην τούρτα, όποιος είναι άνω των 70 ετών (η αλήθεια είναι πως δυσκολευόμαστε να βρούμε κάτω των 70 ετών στην ΕΟΚ) πηγαίνει να απολαύσει τη συνταξιοδότησή του.

Βεβαίως και το περίμεναν στην Ομοσπονδία, γι’ αυτό άρχισαν εδώ και μέρες να παίζουν το τελευταίο τους χαρτί: τον Ρικ Πιτίνο. Κι εδώ φαίνεται πόσο άθλια είναι τα «παπαγαλάκια», που δεν διστάζουν (πάντα το έκαναν) να βάζουν την Εθνική ως μέσο πίεσης, για να κρατηθεί το στάτους, που τα ευνοεί. Μόνο που δεν τα έχουν μετρήσει καλά.

Με το καλό να συμφωνήσει ο Πιτίνο και να είναι η τελευταία σωστή απόφαση του Βασιλακόπουλου, ο οποίος έχει πάρα πολλά χρόνια να κάνει κάτι, το οποίο έχει θετικό πρόσημο. Αν το κάνει για την «επίσημη αγαπημένη» μπράβο του και τον ευχαριστούμε. Αν το κάνει (όχι πως έχουμε αμφιβολία) για να κρατηθεί στην εξουσία, όχι ο Πιτίνο, αλλά ούτε ο πρόεδρος των ΗΠΑ δεν τον σώζει. Όχι από το νομοσχέδιο, που αποτελεί την πολιτική του αποστράτευση, αλλά από την οργή του κόσμου, που βλέπει το εθνικό μας σπορ να διαλύεται εξαιτίας του.

Μην μπορώντας να ελέγξει το παιχνίδι, αφού θα φύγουν μαζί κι οι άμεσοι συνεργάτες του (μην σας κάνει εντύπωση αν δείτε κάποια ηχηρή παραίτηση σύντομα), μην μπορώντας να βάλει «αχυράνθρωπους», θα υποχρεωθεί να εγκαταλείψει το μοναδικό αντικείμενο με το οποίο είναι συναισθηματικά δεμένος: την προεδρική καρέκλα.

Αυτό δεν αρκεί. Πρέπει να γίνει ταμείο, να δούμε αν και σε ποιους οφείλονται χρήματα και πόσα είναι αυτά. Χρέη (αν υπάρχουν), που δεν πρέπει να βαραίνουν την επόμενη διοίκηση, αλλά να καταλογιστούν σε αυτούς που εδώ και χρόνια είχαν τιμόνι και ταμείο. Άλλωστε, η ΕΟΚ έπαιρνε και παίρνει κρατικά χρήματα μέσω προϋπολογισμού, οπότε είναι αδικαιολόγητο να υπάρχει (ελπίζουμε ότι δεν θα υπάρχει) χρέος.

Αντί επιλόγου: Χορτάσαμε από… νάνους (και δεν εννοώ τον Βασιλακόπουλο), ώρα να αναλάβουν οι μπασκετικοί γίγαντες…

Περισσότερα σχετικά άρθρα
Περισσότερα από Γιώργος Κογκαλίδης
Περισσότερα σε ΕΟΚ

Δειτε επισης

Παναθηναϊκός – Περιστέρι: Εκτός και ο Λεσόρ

Εκτός και ο Λεσόρ με Περιστέρι. Ο Ματίας Λεσόρ έμεινε τελευταία στιγμή εκτός από τον αγώνα…