Κεντρική Ελλάδα ΕΟΚ Βγαίνει μπροστά ο Βαγγέλης Λιόλιος για την προεδρία της ΕΟΚ

Βγαίνει μπροστά ο Βαγγέλης Λιόλιος για την προεδρία της ΕΟΚ

Άλλαξε η ΕΟΚ του Λιόλιου;

Όλα τα ψευδεπίγραφα ερωτήματα βρίσκουν απάντηση. Ο Γιώργος Βασιλακόπουλος αναρωτιόταν ποιος θα βρεθεί να πάει απέναντί του, προκαλώντας (κατ’ ουσίαν τους ανθρώπους του Ολυμπιακού) να βγουν μπροστά αυτοί που θέλουν να διεκδικήσουν την προεδρία της Ομοσπονδίας. Την ίδια στιγμή, όλη η επικοινωνιακή του πολιτική στηρίχθηκε στο ότι δεν υπάρχει κάποιος, γι’ αυτό και δεν εμφανίζεται. Λογάριαζε χωρίς τον ξενοδόχο, γιατί έβλεπε… λάθος λιμάνι. Ο πρώτος που αναμένεται να βγει μπροστά είναι ο εκ Πατρών προερχόμενος, Βαγγέλης Λιόλιος!

medathlon3Ο πρόεδρος του Προμηθέα ήρθε για να ταράξει τα νερά. Έχει δημιουργήσει από το… μηδέν μια ομάδα, για την οποία συζητούν όλοι, όχι μόνο εντός συνόρων. Έχει δημιουργήσει εξαιρετικές υποδομές, γήπεδα που ζηλεύουν και μεγαλύτερες ΚΑΕ, ενώ τόλμησε (κάτι που δεν έκανε ο Μάκης Αγγελόπουλος της ΑΕΚ) να αφήσει το Τσάμπιονς Λιγκ και να πάει στο Eurocup. Δεν φοβήθηκε να δηλώσει ευθαρσώς ότι στόχος του Προμηθέα είναι η Ευρωλίγκα, ταράζοντας τα νερά.

Αυτόνομος, δίχως να έχει εξαρτήσεις, δεν δίστασε να χαράξει τη δική του πορεία και στις συμπληγάδες των «αιώνιων» να πορευτεί μόνος του. Αυτό είναι και το μεγάλο του όπλο. Δεν… χρωστάει ούτε στον Ολυμπιακό, ούτε στον Παναθηναϊκό, άρα μπορεί κατά το δοκούν να συζητήσει και με τους δύο, να κλείσει την πόρτα και στους δύο.

Ο Γιώργος Βασιλακόπουλος υποστήριξε ότι δεν είναι προσόν να είσαι πρώην αθλητής. Καμιά φορά πρέπει να προσέχει τι εύχεται. Ο Λιόλιος είναι τεχνοκράτης, είναι άνθρωπος που έχει πετύχει σε παραγοντικό επίπεδο (ο Προμηθέας είναι σαφέστατα η ομάδα της διετίας), έχει τολμήσει να βγάλει προπονητή που δεν… υπήρχε στον χάρτη (για τους πολλούς) κι έγινε κόουτς της χρονιάς, έχει δουλέψει να βγάλει παίκτες από τα σπλάχνα της ομάδας.

Έχει το πακέτο και το κυριότερο δεν έχει ανάγκη τη θέση. Είναι αυτός που αναβίωσε το All Star Game, πήρε ένα γήπεδο ερείπιο και το έκανε στολίδι, έχει γράψει χιλιόμετρα, είναι οικονομικά ανεξάρτητος. Βεβαίως, καλά είναι όλα αυτά, αλλά αν δεν πει επισήμως ότι κατεβαίνει, είναι ακόμα… μια πληροφορία, αξιόπιστη, που γνωρίζουμε ότι απηχεί στην αλήθεια, αλλά θα περιμένουμε να μιλήσει ο ίδιος.

Όπως και να ‘χει, το ότι ένας ισχυρός και συνάμα σοβαρός άνθρωπος του χώρου βγαίνει μπροστά, δείχνει ότι η ΕΟΚ έχει μέλλον, έχει προοπτική και μπορεί να λειτουργήσει με διαφορετικές δομές και κυρίως με διαφορετική λογική.

Περισσότερα σχετικά άρθρα
Περισσότερα από Γιώργος Κογκαλίδης
Περισσότερα σε ΕΟΚ

Δειτε επισης

Βιλερμπάν – Μονακό 77-87 (vid)

Τα… χρειάστηκε, αλλά κέρδισε η Μονακό Η Μονακό ζορίστηκε απέναντι στη Βιλερμπάν, αλλ…