Κεντρική Basket League ΑΕΚ “H ΑΕΚ είναι σε φάση χτισίματος, δεν διψάει για…αίμα”

“H ΑΕΚ είναι σε φάση χτισίματος, δεν διψάει για…αίμα”

AEK

Στην συγκέντρωση των παικτών της ΑΕΚ στην τρίτη περίοδο απέδωσε την νίκη επί του Ρεθύμνου στα προημιτελικά του κυπέλλου Ελλάδας ο τεχνικός των κιτρινόμαυρων, ενώ παράλληλα σχολίασε το γεγονός ότι η ομάδα του έχει 7 ξένους ενώ στο πρωτάθλημα επιτρέπονται 6, αλλά και το προσεχές ευρωπαϊκό παιχνίδι κόντρα στην Μπούργος.

Διαβάστε αναλυτικά:

«Συγχαρητήρια στους παίκτες για την 4η σερί νίκη που κάναμε. Δεν προσεγγίσαμε σωστά ένα νοκ άουτ ματς, που δίνει πρόκριση στους 4. Σίγουρα υπάρχει δικαιολογία, με το μεγάλο ταξίδι στην Μπαντίρμα και τη νίκη. Είχαμε θέμα συγκέντρωσης, που φάνηκε στο 3ο δεκάλεπτο, που παίξαμε πιο σκληρά και συγκεντρωμένα. Δημιουργήσαμε καλύτερη συνθήκη για το ματς και νικήσαμε δίκαια. Συγχαρητήρια και στο Ρέθυμνο, που και στο πρωτάθλημα κάποιοι πίστεψαν ότι δεν επιτρέπεται να χάνεις από τέτοιες ομάδες, σήμερα απόδειξε πόσο καλή ομάδα κι είναι ένα μήνυμα για εμάς. Δεν είμαστε σε θέση να υποτιμούμε κανέναν αντίπαλο. Πρέπει να επιμείνουμε σε αυτό. Συγχαρητήρια στο Ρέθυμνο και καλή συνέχεια».

Για το αν έχει βελτιωθεί η ομάδα του: «Η ομάδα είναι σε μια φάση, το έχω ξαναπεί πολλές φορές, χτισίματος. Φαίνεται αυτό στο παιχνίδι μας, προσπαθούμε να βρούμε σταθερές. Είμαστε μια δύσκολη ομάδα, με παίκτες που θα πρέπει να ξαναμπούν στην ομάδα, όπως ο Ρέι και ο Τσάλμερς. Αυτό είναι κάτι που έχουμε να διαχειριστούμε, αλλά είναι καλό πρόβλημα. Εείναι ένας ευχάριστος πονοκέφαλος, όταν έχεις ένα καλό υλικό για να διαχειριστείς».

Για τον Τσάλμερς και για το ότι έχει 7 ξένους ενώ στο ελληνικό πρωτάθλημα επιτρέπονται 6: «Αυτό το έχω σκεφτεί, πριν φέρουμε τον Τσάλμερς, παρά τις σειρήνες που ηχούσαν για αλλαγές, κι έπρεπε να κάνουμε μια προσθήκη. Ο κόσμος και όλοι δίψαγαν για… αίμα,. Στις ήττες έλεγαν “να φύγει αυτός”. Εμείς δεν… διψάμε για αίμα, στηρίζουμε τους παίκτες μας, τους ανθρώπους μας και όλοι κάνουν μεγάλη προσπάθεια. Δεν έχω σαφή εικόνα για τον Τσάλμερς, ήρθε μαζί μας στην Τουρκία με μία προπόνηση, δεν έπαιξε, ήρθαμε αργά, δεν κάναμε προπόνηση. Την Παρασκευή κάναμε ακόμα μία. Έχει κίνητρο, έχει διάθεση, το βλέπουμε με όλους τους τρόπους. Είναι δεδομένο ότι είναι καλύτερα από όταν ήταν στην Μπολόνια. Ελπίζω ότι η ποιότητα, η εμπειρία και το “θέλω” του θα μας βοηθήσουν».

Για το ματς με την Μπούργος: «Αν και είναι νωρίς ακόμα, το θεωρώ κομβικό για την συνέχειά μας. Θέλουμε να πάρει αξία η νίκη στην Μπαντίρμα. Η Μπούργος είναι ομάδα υψηλού επιπέδου, με καλό ρόστερ και θα πρέπει να κάνουμε πολύ καλό ματς. Η σημαντικότητα του ματς μου δίνει και την ευκαιρία να καλέσω τον κόσμο να έρθει στο γήπεδο, χρειαζόμαστε την στήριξή του στο παιχνίδι περισσότερο από ποτέ, αν και ξέρω πως είναι δύσκολη ώρα και μέρα, και θα κάνουμε το καλύτερο δυνατό για τη νίκη και την καλή πορεία στον όμιλο».

Για τον Ρέι: «Οι γιατροί μας είπαν ότι πάει καλύτερα από ότι περίμεναν. Θα προσπαθήσει να προπονηθεί την Δευτέρα και την Τρίτη, και αν είναι σε κατάσταση να βοηθήσει, θα είναι στην 12άδα. Αν όχι, θα  περιμένουμε. Είναι ένας τραυματισμός που κρατάει από το καλοκαίρι και θέλουμε να είναι υγιής 100%, δεν θέλουμε να τον πιέσουμε. Την Τρίτη θα έχουμε μια πιο ξεκάθαρη εικόνα».

Περισσότερα σχετικά άρθρα
Περισσότερα από Λάμπης Χαραλάμπους
Περισσότερα σε ΑΕΚ

Δειτε επισης

ΑΕΚ: Χάνει (και) Νάιτ – Εκτός για άγνωστο διάστημα

Ακόμη ένα σημαντικό πρόβλημα για την ΑΕΚ Ακόμη ένα ισχυρό πλήγμα δέχθηκε η ΑΕΚ τη φετινή σ…