Κεντρική Ελλάδα Εθνικές “Χωρίς τον Γιάννη θα έχουμε μεγάλο…βουνό να ανέβουμε”

“Χωρίς τον Γιάννη θα έχουμε μεγάλο…βουνό να ανέβουμε”

27da3263 pitino e1569934870939

Ο Ρικ Πιτίνο μιλώντας στην κάμερα της ΝOVA στο πλαίσιο της αυριανής αναμέτρησης του Παναθηναϊκού με την Μπσκόνια, κλήθηκε να σχολιάσει την κλήρωση της εθνικής ομάδας με Καναδά και Κίνα και τόνισε ότι αν λείπει ο Γιάννης Αντετοκούνμπο τότε το έργο της θα είναι πολύ δύσκολο.

Ωστόσο, ο ομοσπονδιακός τεχνικός δεν χάνει την πίστη του στους Έλληνες παίκτες, αφού δήλωσε ότι ακόμα και χωρίς τον “Greek Freak” θεωρεί ότι θα έχει ένα ανταγωνιστικό σύνολο.

Αναλυτικά:

«Ο Καναδάς έχει ένα πλεονέκτημα επειδή παίζει στην έδρα του. Μετά τις ΗΠΑ έχει τους περισσότερους ΝΒΑερ. Όμως η Βικτόρια, που είναι μια όμορφη πόλη, έχει και πολλούς Έλληνες. Θα προσπαθήσουμε να έχουμε το πιο δυνατό γκρουπ παικτών. Ο Γιάννης είναι στην ομάδα με το καλύτερο ρεκόρ στην Ανατολή. Αν ο Γιάννης δεν είναι διαθέσιμος, το βουνό που έχουμε να ανέβουμε θα είναι πιο μεγάλο. Όμως έχω εμπιστοσύνη στους Έλληνες παίκτες και θα παρουσιάσουμε μια ανταγωνιστική ομάδα».

Παράλληλα, στην επίσημη ιστοσελίδα της ΕΟΚ δήλωσε: «Είμαστε ενθουσιασμένοι φυσικά για το Προολυμπιακό Τουρνουά. Η Βικτόρια είναι ένα εντυπωσιακό μέρος και στον Καναδά ζουν αρκετοί Έλληνες, οπότε ελπίζω πως θα έρθουν κοντά μας και θα μας στηρίξουν. Ο Καναδάς φυσικά είναι η ομάδα που θα έχει το πλεονέκτημα έδρας, αλλά ξέρω πως οι Έλληνες θα βρίσκονται δίπλα μας και θα μας στηρίξουν όπου κι αν βρισκόμαστε. Για τον Γιάννη (Αντετοκούνμπο) θα δούμε τι θα γίνει. Εννοείται πως θέλουμε να φτάσει μακριά στα πλέι οφ, αλλά θα δούμε τι θα γίνει. Είναι κάτι που εξαρτάται από το πρόγραμμά του στο ΝΒΑ. Η Τουρκία και ο Καναδάς έχουν το περισσότερο ταλέντο από το ΝΒΑ, αλλά σε τέτοιες διοργανώσεις, πολλές φορές αυτό δεν μετράει»

Περισσότερα σχετικά άρθρα
Περισσότερα από Λάμπης Χαραλάμπους
Περισσότερα σε Εθνικές

Δειτε επισης

Κυκλοφορούν τα εισιτήρια του Προολυμπιακού

Τη Δευτέρα κυκλοφορούν τα εισιτήρια για το Προολυμπιακό τουρνουά Στη διάθεση του κόσμου θα…