Κεντρική Ελλάδα Εθνικές Ως πότε θα καταστρέφει την Εθνική ο Βασιλακόπουλος;

Ως πότε θα καταστρέφει την Εθνική ο Βασιλακόπουλος;

Η αντίδραση (και όχι δράση, γιατί κάποια στιγμή πρέπει να καταλαβαίνουμε τι συμβαίνει γύρω μας) των παικτών του Ολυμπιακού, ήταν λογικό να προκαλέσει πολλά και διαφορετικά σχόλια. Το πρώτο που εύκολα καταλαβαίνει κανείς είναι ότι ανάλογα με την οπαδική τοποθέτηση καθενός, υπάρχει αποδοχή ή απόρριψη της επιλογής να μην προσφέρουν τις υπηρεσίες τους στην Εθνική ομάδα. Κι όμως, το ζήτημα δεν είναι ούτε οι τρεις (ή πέντε και βλέπουμε), ούτε ο Πιτίνο. Το πρόβλημα είναι ο Γιώργος Βασιλακόπουλος.

Είναι τουλάχιστον υποκριτικό, αν όχι αστείο, να λέμε σήμερα «η Εθνική πρέπει να μείνει έξω από τα παιχνίδια των ομάδων». Αλήθεια; Πού ήσασταν όταν ο πρόεδρος της ΕΟΚ, δίπλα στον τεράστιο Ρικ Πιτίνο, ζητούσε να ενημερώσουμε τον κ. Αυγενάκη για το πόσο όμορφος ήταν; Πού ήσασταν όταν ένας προπονητής αυτού του βεληνεκούς έλεγε «έρχομαι χωρίς χρήματα στην Εθνική»; Τι δεν καταλάβατε όταν η ανακοίνωση της ανάληψης της τεχνικής ηγεσίας από τον Αμερικανό κόουτς, συνέπεσε (συμπτωματική σύμπτωση, που θα έλεγε και μια ψυχή) με την κατάθεση προς ψήφιση του αθλητικού νομοσχεδίου, που έστελνε σπίτι του τον υπερήλικα πρόεδρο;

Τώρα ξαφνικά η Εθνική είναι πάνω απ’ όλους κι απ’ όλα; Συμφωνούμε, έτσι πρέπει να είναι κι ο πρώτος διδάξας έπρεπε να είναι ο κ. Βασιλακόπουλος, λόγω της θέσης που κατέχει. Δεν ήταν, όμως. Όπως και ο Ρικ Πιτίνο έπρεπε αν όχι να γνωρίζει, να βρεθεί κάποιος να του πει ότι χρησιμοποιήθηκε (θέλω να πιστεύω εν αγνοία του) για να κάνει το επικοινωνιακό σόου ο πρόεδρος της Ομοσπονδίας.

Ξέρετε, δεν είμαστε σε… νησί, δίχως φως και ήχο. Διαβάσαμε όλα όσα «αθώα» γράφτηκαν για την τεράστια επιτυχία του Βασιλακόπουλου να φέρει τον Πιτίνο και πώς ο κακός Αυγενάκης κατέστρεφε την Εθνική. Όπως διαβάσαμε (την ίδια μέρα, άλλη μια σύμπτωση) για το Προολυμπιακό που χάθηκε, επειδή ο άθλιος Υφυπουργός δεν έδωσε 3.000.000 ευρώ που ζητούσε η ΕΟΚ. Κουβέντα για το ότι η Ομοσπονδία ζήτησε αυτό το ποσό, δίχως να αφαιρέσει το 1/3 (τουλάχιστον), που θα μάζευε από εισιτήρια και να γίνει ταυτόχρονη παρουσίαση του χορηγικού πλάνου, που έπρεπε να είναι σε εξέλιξη.

Σπέρνεις ανέμους, θερίζεις θύελλες. Ο Γιώργος Βασιλακόπουλος δεν δίστασε να χρησιμοποιήσει εκ νέου την Εθνική, για προσωπικό όφελος, για ατομική του ασπίδα. Ως άλλος ηγέτης γαλατικού χωριού, θεώρησε ότι η «επίσημη αγαπημένη» είναι η ασπίδα, πάνω στην οποία θα τον σήκωναν στα χέρια οι διεθνείς, όπως με συνέπεια κάνουν εδώ και χρόνια. Μόνο που έχει… βαρύνει πολύ, για να συνεχίσουν να τον σηκώνουν στα χέρια…

Περισσότερα σχετικά άρθρα
Περισσότερα από Γιώργος Κογκαλίδης
Περισσότερα σε Εθνικές

Δειτε επισης

Παναθηναϊκός: Προπόνηση και αναχώρηση για Θεσσαλονίκη

Ο Παναθηναϊκός ολοκλήρωσε την προετοιμασία του για την αναμέτρηση με τον ΠΑΟΚ (18/04, 17:0…