Κεντρική Γυναίκες Ανακοίνωσε Καπογιάννη!

Ανακοίνωσε Καπογιάννη!

Καπογιάννη

Ανακοινώθηκε και επίσημα η Ελένη Καπογιάννη, η οποία θα είναι η νέα προπονήτρια του γυναικείου τμήματος μπάσκετ του Παναθηναϊκού.

Αναλυτικά η ανακοίνωση:
“Νέα προπονήτρια του Παναθηναϊκού η Καπογιάννη.

Ο Παναθηναϊκός Αθλητικός Όμιλος ανακοινώνει την έναρξη της συνεργασίας του με την προπονήτρια Ελένη Καπογιάννη.

Γεννήθηκε στις 24 Αυγούστου του 1969 και ως αθλήτρια έχει κατακτήσει 6 πρωταθλήματα Ελλάδας(4 με Σπόρτιγκ, 2 με ΔΑΣΑΛ), 5 κύπελλα Ελλάδας (4 με Σπόρτιγκ, 1 με ΔΑΣΑΛ), ενώ φόρεσε τη φανέλα της Εθνικής ομάδας Γυναικών(16 συμμετοχές) και είχε μια τρίτη θέση στο φάιναλ φορ της Ευρωλίγκα με τον Σπόρτινγκ.  Επίσης έχει φορέσει και την φανέλα των ομάδων της Αγίας Παρασκευής και του Άρη Θήβας.

Ξεκίνησε την καριέρα της ως προπονήτρια από την Αμαρυλλίδα Βριλήσσιων την οποία ανέβασε στην Α2 ενώ ο επόμενος σταθμός της ήταν ο Αστέρας Εξαρχείων στον οποίο ξεκίνησε ως βοηθός και στην συνέχεια ως πρώτη προπονήτρια ανεβάζοντας τον στην Α1 Κατηγορία.

Έπειτα  διετέλεσε βοηθός προπονητή στον Παναθηναϊκό την σεζόν 2007-2008 , κατόπιν ήταν μέλος του τεχνικού τιμ του Αθηναϊκού, ασίσταντ κόουτς του Πανιωνίου και ακολούθησε συνεργασία με την Φ.Ε.Α.

Ύστερα η έμπειρη κόουτς  ήταν στο Ελληνικό και εν συνεχεία στον Ολυμπιακό έχοντας κατακτήσει τέσσερα συνεχόμενα νταμπλ από το 2013 μέχρι το 2017.

Το 2018-19  ήταν  προπονήτρια της ομάδας  Homenetmen Antelias Basketbal του Λιβάνου όπου κατέκτησε τους τέσσερις από τους πέντε τίτλους .

Σε δήλωση της στο www.panathinaikos1908.gr η Ελένη Καπογιάννη ανέφερε:
“Θέλω να ευχαριστήσω τον κ. Γιαννακόπουλο και την διοίκηση του Παναθηναϊκού για την προσέγγιση και την πρόταση που μου έγινε να αναλάβω την τεχνική ηγεσία του γυναικείου τμήματος μπάσκετ του Συλλόγου.

Είμαι χαρούμενη που επιστρέφω στον πάγκο του Παναθηναϊκού όπου βρισκόμουν και πριν περίπου μια δεκαετία ως βοηθός του Κώστα  Κεραμιδά και πλέον καλούμαι να αντεπεξέλθω ως πρώτη προπονήτρια.

Είναι τεράστια πρόκληση και ευθύνη  για μένα να έρχομαι στην ομάδα που έφερε ουσιαστικά το γυναικείο μπάσκετ στην Ελλάδα από την δεκαετία του ΄30 και παραμένει ο πιο διαχρονικός Σύλλογος στο άθλημα με τις περισσότερες συμμετοχές στην Α1.

Από σήμερα η ομάδα μου είναι ο Παναθηναϊκός και θα δώσω τον καλύτερο μου εαυτό για να φτάσει ο Σύλλογος εκεί που του αρμόζει”.

Τέλος, ο Παναθηναϊκός Αθλητικός Όμιλος ευχαριστεί θερμά τον απελθόντα προπονητή Γιώργο Καντζιλιέρη για την πολύτιμη συνεισφορά του στον Σύλλογο σε δύσκολα χρόνια και του εύχεται καλή πορεία στην συνέχεια της καριέρας του.”

Περισσότερα σχετικά άρθρα
Περισσότερα από Αργύρης Δεκαβάλλας
Περισσότερα σε Γυναίκες

Δειτε επισης

Α1 γυναικών: Η Λόρεν Μανίς MVP της 20ης αγωνιστικής

Ο Λόρεν Μανίς πολυτιμότερη της 20ης αγωνιστικής της Α1 γυναικών. Η Λόρεν Μανίς παίκτρια τη…