Κεντρική Basket League ΑΕΚ-Προμηθέας Πάτρας 73-68

ΑΕΚ-Προμηθέας Πάτρας 73-68

AEK promitheas

Σπουδαία νίκη πήρε η ΑΕΚ επικρατώντας με σκορ 73-68 επί του Προμηθέα στο κλειστό “Νίκος Γκάλης”, σε ένα παιχνίδι που ήταν ντέρμπι από το πρώτο μέχρι το τελευταίο λεπτό, με τον Νίκο Γκίκα να “σκοτώνει” την παλιά του ομάδα με 2 σερί τρίποντα στην τέταρτη περίοδο. Πλέον οι κιτρινόμαυροι επιστρέφουν σε θετικό ρεκόρ (5-4) με τους Πατρινούς να υποχωρούν στο 6-3.

Αμφίρροπο ήταν το παιχνίδι στο ξεκίνημα του με την ΑΕΚ να παίρνει για πρώτη φορά προβάδισμα 6 πόντων (13-7) στο 4′ με τον Στέφαν Γιάνκοβιτς να έχει 6 πόντους. Οι φιλοξενούμενοι μείωσαν στο καλάθι με τον Μπόγρη (13-11), για να ξαναπάρουν διαφορά 6 πόντων οι γηπεδούχοι με συνεχόμενους πόντους του Ματσιούλις (25-19), για να μειώσει με τρίποντο ο Λίποβι για το 25-22 του δεκαλέπτου.

Στο δεύτερο δεκάλεπτο οι φιλοξενούμενοι πέρασαν μπροστά με καλάθι του Αγραβάνη (26-27) στο 13′. Οι παίκτες του Μάκη Γιατρά διατήρησαν ένα μικρό προβάδισμα για τα επόμενα 2 λεπτά με τον Γιάνκοβιτς να ισοφαρίζει με το τρίτο προσωπικό του τρίποντο (32-32). Στην συνέχεια οι φιλοξενούμενοι εκμεταλλεύτηκαν την αστοχία της ένωσης από την περιφέρεια για να πάνε στην ανάπαυλα προηγούμενοι με 4 για το 40-44.

Στην επανάληψη ο Προμηθέας συνέχισε να έχει το προβάδισμα μέχρι το 25′ με τον Λίποβι να έχει πέντε συνεχόμενους πόντους (47-53). Ο Σαντ Ρος μείωσε αρχικά με όμορφο κάρφωμα για να δώσει το προβάδισμα στην συνέχεια στην ομάδα του με εύστοχο τρίποντο (54-53). Το τρίτο δεκάλεπτο βρήκε την ΑΕΚ να έχει προβάδισμα 6 πόντων χάρη σε ένα επιμέρους 21-9 για το (61-55).

Στην τέταρτη περίοδο το παιχνίδι ήταν ένα πραγματικό ντέρμπι με τις άμυνες να έχουν τον πρώτο λόγο και το σκορ να μένει χαμηλά, και τους κιτρινόμαυρους να παίρνουν αέρα 6 πόντων και πάλι με 2 συνεχόμενα τρίποντα του Νίκου Γκίκα και βολές του Ματσιούλις για το 71-65, δύο λεπτά πριν το φινάλε, για να πάρουν τελικά την νίκη με 73-68.

Τα δεκάλεπτα: 25-22, 40-44, 61-55, 73-68

aek 97

promi 9

  • Μιντάουγκας Κουζμίνσκας ΑΕΚ

    AEK – ΠΑΟΚ 99-91

    Κιτρινόμαυρη επικράτηση με υπογραφή… Κουζμίνσκας Με πολυφωνία στην επίθεση και έναν …
  • aggelopoulos

    Αλλαγή στο ΔΣ της ΑΕΚ

    Σε αλλαγές Διοικητικού Συμβουλίου προχωράει η ΑΕΚ. Σε αλλαγή Διοικητικού Συμβουλίου προχωρ…
  • Μάκης Αγγελόπουλος

    Έδωσε λύση ο Αγγελόπουλος στην ΑΕΚ

    Ο Μάκης Αγγελόπουλος ήταν ενήμερος για την κατάσταση των τελευταίων ημερών στην ΑΕΚ, με το…
Περισσότερα σχετικά άρθρα
Περισσότερα από Λάμπης Χαραλάμπους
Περισσότερα σε Basket League

Δειτε επισης

Έτσι για αλλαγή πείτε μια φορά την αλήθεια κ. Λιόλιο

Ο Παναγιώτης Φασούλας πετάει εκ νέου το γάντι στον Βαγγέλη Λιόλιο. Ο επικεφαλής του συνδυα…