Κεντρική Basket League Άρης Α.Σ. Άρης: “Πρόβλεψη ουδεμία και αντίδραση τραγική, αψυχολόγητη ενέργεια από την Αστυνομία”

Α.Σ. Άρης: “Πρόβλεψη ουδεμία και αντίδραση τραγική, αψυχολόγητη ενέργεια από την Αστυνομία”

Πριν το παιχνίδι με το Περιστέρι οι αστυνομικές δυνάμεις -ελέω του αγώνα ΠΑΟΚ-Λάρισα- έκαναν χρήση δακρυγόνων, προκαλώντας πολλά προβλήματα στον κόσμο του Άρη.

Ο Α.Σ. εξέδωσε ανακοίνωση σχετικά με αυτό και αναφέρει:

“Ο Α.Σ. ΑΡΗΣ εκφράζει την αγανάκτησή του για όσα έλαβαν χώρα πριν από την έναρξη του αγώνα της ομάδας μπάσκετ με το Περιστέρι, με υπεύθυνη την Αστυνομία.

Εκφράζουμε την απορία μας για το πώς είναι δυνατόν να έχουν οριστεί, αρχικά σχεδόν την ίδια ώρα, και στη συνέχεια, μετά τη μετάθεση του αγώνα του ΑΡΗ με το Περιστέρι, με διαφορά μιας ώρας δύο αναμετρήσεις με τόσο μικρή, τοπικά, απόσταση μεταξύ τους. Με τον αγώνα της ομάδας μας να ξεκινά στις 17:00 και αυτόν του Π.Α.Ο.Κ. με τη Λάρισα στις 18:00, ήταν σχεδόν βέβαιο ότι φίλαθλοι του συμπολίτη θα περάσουν μπροστά από το Αλεξάνδρειο Μέλαθρο. Πρόβλεψη ουδεμία, και στη συνέχεια αντίδραση τραγική.

Απορούμε γιατί η Αστυνομία προχώρησε σε τόσο μαζική ρίψη δακρυγόνων, η οποία έξω από ένα γήπεδο που φιλοξενεί 5.000 φιλάθλους, μπορεί να αποβεί τουλάχιστον επικίνδυνη. Μετά από αυτήν την αψυχολόγητη ενέργεια, εκατοντάδες φίλαθλοι του ΑΡΗ προσπαθούσαν να μπουν στο «Nick Galis Hall» κακήν κακώς, με όλους τους κινδύνους που εγκυμονεί κάτι τέτοιο, ενώ στο γήπεδο βρίσκονταν και πολλά μικρά παιδιά για τα οποία προφανώς δε νοιάστηκαν αυτοί που έκαναν την ατμόσφαιρα τουλάχιστον αποπνικτική.

Απαιτούμε μεγαλύτερη πρόληψη και πιο σωστές αποφάσεις και περιμένουμε ότι δε θα χρησιμοποιηθούν ξανά τόσο αβίαστα χημικά, σε ένα χώρο που φιλοξενεί χιλιάδες κόσμου και παιδιά”.

Περισσότερα σχετικά άρθρα
Περισσότερα από eBasket.gr
Περισσότερα σε Άρης

Δειτε επισης

Άρης: Μία σεζόν γεμάτη συγκινήσεις τελείωσε, ο αγώνας, όμως, συνεχίζεται

Η ΚΑΕ Άρης με ανακοίνωση της μίλησε για όλα όσα έλαβαν χώρα την φετινή σεζόν τόσο στο αγων…