Κεντρική Basket League Παναθηναϊκός Βιλερμπάν-Παναθηναϊκός 79-78

Βιλερμπάν-Παναθηναϊκός 79-78

nick calathes panathinaikos opap athens eb19

Δύο στα δύο έκανε η Βιλερμπάν κόντρα σε ελληνικές ομάδες κερδίζοντας και τον Παναθηναϊκό με 79-78 σε ένα παιχνίδι που κρίθηκε στις τελευταίες φάσεις.

Δυνατά μπήκε στο παιχνίδι η ομάδα του Αργύρη Πεδουλάκη δείχνοντας στους Γάλλους ότι δεν πρόκειται να παραδοθούν όπως ο Ολυμπιακός, με το πρώτο δεκάλεπτο να φέρνει τις δύο ομάδες ισόπαλες στο 22-22.

Στο δεύτερο δεκάλεπτο οι γηπεδούχοι βρήκαν ρυθμό όσο και αν οι πράσινοι προσπάθησαν να τους τον ανακόψουν αρχικά, παίρνοντας ένα προβάδισμα 5 πόντων στα μισά της περιόδου.

Στην συνέχεια και ιδιαίτερα στο φινάλε του ημιχρόνου το τριφύλλι αντέδρασε και με 2 τρίποντα των Τόμας και Καλάθη, πήραν προβάδισμα για το 46-40 του ημιχρόνου, με τον Ταιρίς Ράις να βάζει ένα εκπληκτικό buzzer-beater τρίποντο.

Στην τρίτη περίοδο το τριφύλλι βελτιώθηκε αμυντικά και ήταν το ίδιο αποτελεσματικός επιθετικά ανεβάζοντας την διαφορά υπέρ του στους πόντους 13 πόντους (50-63).

Στην τέταρτη περίοδο οι γηπεδούχοι αντέδρασαν και με ένα 5-0 στην εκκίνηση μείωσαν την διαφορά στους 8. Ο Πεδουλάκης κάλεσε άμεσα τάιμ άουτ μίλησε στους παίκτες του και η ομάδα συνήλθε αρχικά με το το παιχνίδι να είναι ντέρμπι στο φινάλε.

Η Βιλερμπάν ισοφάρισε. ο Καλάθης αστόχησε για τρεις και η επόμενη φάση οδήγησε τους Γάλλους σε 1 πόντου προβάδισμα μέσω βολών. Η τελευταία επίθεση του Παναθηναϊκού χειραγωγήθηκε από τον Νικ Καλάθη ο οποίος αστόχησε στο λέι απ για το τελικό 79-78. 

Κορυφαίος για τους πράσινους ήταν ο Νικ Καλάθης ο οποίος είχε 13 πόντους 8 ασίστ και 9 ριμπάουντ με τον Τζίμερ Φριντέτ να δηλώνει παρών με 18 πόντους.

Για τους ηττημένους ξεχώρισε ο Λάιρι με 18 πόντους με τον Γεγκίρι να ακολουθεί με 15.

Τα δεκάλεπτα: 22-22, 40-46, 50-63, 79-78

Περισσότερα σχετικά άρθρα
Περισσότερα από Λάμπης Χαραλάμπους
Περισσότερα σε Παναθηναϊκός

Δειτε επισης

Σλούκας: «Παίξαμε έξυπνα, δεν ήταν αδιάφορο παιχνίδι»

Στη σημασία της αναμέτρησης στάθηκε ο Κώστας Σλούκας. Ο Παναθηναϊκός και ο Ολυμπιακός έδωσ…