Κεντρική Ελλάδα ΕΟΚ Το μπάσκετ του Βασιλακόπουλου

Το μπάσκετ του Βασιλακόπουλου

vasilakopoulos

Είναι φορές που αναρωτιέμαι αν αυτός ο κόσμος, αυτοί οι δειλοί κυρ Παντελήδες, αξίζουν να πολεμάς γι’ αυτούς. Η «υποχρέωση» είναι απέναντι στα παιδιά, που βλέπω να παίζουν σε παιδικές χαρές, σε αναπτυξιακά τμήματα, στα παιδιά (όπως η κόρη μου) που λατρεύουν το μπάσκετ και που θα έρθουν σε λίγα χρόνια να μας ρωτήσουν «εσύ τι έκανες για να σταματήσει το κακό».

Η τελευταία ξεφτίλα της ΕΟΚ δεν έχει προηγούμενο. Δυστυχώς, θα έχει κι επόμενο. Η Ομοσπονδία αποφάσισε να σφυρίζουν τρεις διαιτητές στα πρωταθλήματα της Β’ εθνικής Ανδρών και της Α1 Γυναικών. Θέλησε (επιτέλους) να εναρμονιστεί στο σύγχρονο τρόπο διαχείρισης των αγώνων.

Οι ομάδες αντέδρασαν, λέγοντας «δεν μπορούμε να πληρώσουμε» κι οι φωστήρες της ΚΕΔ/ΕΟΚ σκέφτηκαν κάτι ανεπανάληπτα μοναδικό: Δεν θα πληρώνεται ο τρίτος διαιτητής! Έτσι, στα κινητά των γκρίζων έφτασε το εξής μήνυμα:

«Σας ενημερώνουμε ότι στη Β’ εθνική Ανδρών και στην Α1 Γυναικών, ο Γ’ ορισμένος διαιτητής δεν λαμβάνει έξοδα μετακίνησης. Όμως σε περίπτωση χρήσης αεροδρομίου, θα λαμβάνει το αντίστοιχο ποσό, που ισχύει έως σήμερα».

Σκεφτείτε το λίγο: Θα παίζουν τρεις διαιτητές και θα πληρώνονται -τα οδοιπορικά- οι δύο, εκτός αν υπάρχει μετακίνηση με αεροπλάνο. Αναρωτιέμαι γιατί αυτός ο διαχωρισμός, θα μπορούσε να ζητήσει από τους διαιτητές να πληρώνουν από την τσέπη τους, ή ακόμα και να μοιράζονται το κόστος μετακίνησης οι άλλοι δύο…

Το λιγότερο κακό είναι η διέξοδος που δίνει η ΕΟΚ. Δείχνει πως είναι καταστροφική για το άθλημα. Το μεγαλύτερο κακό είναι πως οι διαιτητές (και τα σωματεία) θα το δεχθούν, γιατί δεν τολμούν να αντιδράσουν, γιατί όποιος πει όχι δεν θα ξαναδεί ορισμό. Κι έτσι προτιμούν να παίζουν τσάμπα (άλλωστε εδώ και χρόνια είναι ακούσιοι χορηγοί των πρωταθλημάτων), προκειμένου να συνεχίσουν.

Αναρωτιέμαι, όμως, πόσο αξιόπιστος θα είναι ο τρίτος διαιτητής, αν πηγαίνει με δικά του έξοδα να παίξει. Γιατί να μην βρεθεί ένας παράγοντας να του πει «εμείς θα καλύψουμε τη μετακίνησή σου» και να αποκτήσει την εύνοιά του; Μπα, δεν γίνονται αυτά στο ελληνικό μπάσκετ.

Ίσως επόμενο βήμα είναι να γίνονται διαιτητές ΜΟΝΟ όσοι έχουν λυμένα οικονομικά θέματα, ώστε να μην συντρέχουν λόγοι να πληρώνονται. Ίσως μετά από λίγο, αν συνεχίσει αυτή η διοίκηση να αποφασίζει για το ελληνικό μπάσκετ, οι διαιτητές να πληρώνουν και την αποζημίωση της γραμματείας, ου μην και τα νερά για τους φιλοξενούμενους.

Αν συνεχίζετε να αγαπάτε τον Βασιλακόπουλο και την παρέα του, να τους πάρετε σπίτι σας, να απαλλαγούμε κι εμείς.

Περισσότερα σχετικά άρθρα
Περισσότερα από Γιώργος Κογκαλίδης
Περισσότερα σε ΕΟΚ

Δειτε επισης

Elite League: Πράξη δεύτερη σε play off και play out

Χωρισμένη στα δύο η αγωνιστική δραστηριότητα της Elite League. Με τρεις αγώνες σήμερα Σάββ…