Κεντρική Διεθνή Ευρωλίγκα “Έχουμε μπασκετικό DNA, δεν έχουμε λεφτά”

“Έχουμε μπασκετικό DNA, δεν έχουμε λεφτά”

papanikolaou dimitris

Για την πορεία των δύο ελληνικών ομάδων στις πρώτες αγωνιστικές της Ευρωλίγκας μίλησε στον ραδιοφωνικό σταθμό “ΣΠΟΡ FM 94,6” ο Δημήτρης Παπανικολάου, και αναφορικά με την χθεσινή ήττα του Παναθηναϊκού, υποστήριξε και αυτός ότι ήταν σωστό που πήρε την τελευταία επίθεση ο Καλάθης.

Παράλληλα, ο παλαίμαχος παίκτης τόνισε ότι ενώ οι ελληνικές ομάδες έχουν μπασκετικό DNA, πλέον δεν έχουν ανταγωνιστικά μπάτζετ για τα νέα δεδομένα της Euroleague.

Διαβάστε αναλυτικά:

Για τον τρόπο που ήρθε η δεύτερη σερί ήττα του Παναθηναϊκού: «Όλα κρίνονται εκ του αποτελέσματος. Έγινε στην τελευταία επίθεση για δεύτερη φορά με τον ίδιο τρόπο. Καμιά φορά λέμε πως ζεις και πεθαίνεις με τον ηγέτη σου. Ήταν ένα σουτ από αυτά που βάζει ο Νικ, δεν ήταν άσχημη επιλογή. Συνολικά, ο Παναθηναϊκός είχε σοβαρό πρόβλημα με τη μεγάλη ευστοχία των Ιταλών στα τρίποντα. Δεν μπόρεσαν να τους αντιμετωπίσουν στην άμυνα. Έβαλαν βέβαια και κάποια δύσκολα σουτ. Άμα προσαρμοστούν οι άμυνες και δεν μπουν κάποια ελεύθερα σουτ δένονται τα χέρια του προπονητή. Είναι πολύ νωρίς, αλλά σίγουρα μια εντός έδρας ήττα και μάλιστα συνεχόμενη δεν είναι καλή, γιατί δεν είναι εύκολη η Ευρωλίγκα».

Για την προσαρμογή των νέων παικτών: «Όταν υπάρχει πίεση για το αποτέλεσμα τόσο νωρίς, θα πρέπει να έρθουν τα φυσιολογικά αποτελέσματα νωρίτερα, για να φορμαριστεί την κατάλληλη εποχή. Ότι κάνουν μέσα στην κρίση Παναθηναϊκός και Ολυμπιακός, είναι καλό, δεν υπάρχει το μπάτζετ των προηγούμενων ετών. Σίγουρα, όμως το παιχνίδι με την Αρμάνι, ήταν από αυτά που θα πρέπει να κερδηθούν. Δεν είναι καλό αποτέλεσμα. Έχει πιο ποιοτικό ρόστερ ο Παναθηναϊκός από άλλες χρονιές, έχει περισσότερες λύσεις. Πρέπει να κοιτάξουν τη συνέχεια. Κακές βραδιές υπάρχουν για όλους. Θα πρέπει να διορθώσει τις λεπτομέρειες των τελευταίων λεπτών, αυτό πλήρωσε στα δύο τελευταία παιχνίδια».

Για την αυτοπεποίθηση: «Υπάρχουν δύο όψεις. Έδειξε πως θα είναι ανταγωνιστικός, δεν γνώρισε εύκολα την ήττα. Αλλά όταν είναι δύο σερί και με τον ίδιο τρόπο, δεν κάνει καλό στην ψυχολογία. Χρειάζεται μια νίκη για να ρεφάρει και όλα θα πάρουν διαφορετικό δρόμο. Έτσι είναι ο αθλητισμός. Χρειάζεται υπομονή και ψυχραιμία».

Για την πιθανότητα προσθήκης στο ρόστερ: «Οι ενδιάμεσες κινήσεις έχουν δύο όψεις. Ο Ομπράντοβιτς σπάνια έκανε προσθήκη χωρίς αλλαγή, γιατί δημιουργούσε ανισορροπία στα αποδυτήρια. Είναι λίγο νωρίς ακόμα, καλύτερα να περιμένουμε για να δούμε πώς θα ρολάρει η ομάδα, γιατί θα μπορούσε να είχε κερδίσει τα δύο ματς που έχασε και όλα θα ήταν μια χαρά. Έκανε λάθη σε κρίσιμα σημεία, αλλά δεν έχει δείξει προβληματική εικόνα».

Για τον Ολυμπιακό: «Η αλλαγή προπονητή που έγινε νωρίς, φέρνει διαφορετική ψυχολογία. Σε βάθος χρόνου θα πρέπει να παίξει και καλά. Ήταν κακός και στη διάρκεια της προετοιμασίας, δεν ήταν ανταγωνιστικός όπως τον ξέρουμε. Χρειάζεται χρόνο να αποδώσει. Είναι σημαντικό ότι κέρδισε, γιατί η νίκη γιατρεύει πληγές. Η Ευρωλίγκα είναι μαραθώνιος. Πέρυσι ο Ολυμπιακός ήταν μέσα στους τέσσερις του ομίλου του, στο δεύτερο γύρο ήταν πολύ κακός και αντίθετα ο Παναθηναϊκός που ξεκίνησε άσχημα, έφτασε στα πλέι οφ».

Για το πώς διαχειρίζονται οι παίκτες το ότι ο βοηθός προπονητή έγινε πρώτος προπονητής: «Σίγουρα, γνωρίζει τα προβλήματα της ομάδας. Με τους παίκτες πρέπει να είσαι όχι πολύ μακριά, όχι πολύ κοντά. Δεν είναι εύκολο ένας παίκτης να παίζει όσο θέλει, πάντα θα υπάρχει παράπονο και συνήθως τα ακούει ο βοηθός. Οι νίκες θα φέρουν διαφορετική αυτοπεποίθηση και στον προπονητή. Αν κερδίσει και σήμερα, αυτή η αλλαγή θα έχει σημάνει και καλύτερη πορεία».

Για το αν υπάρχει πιθανότητα για δύο ομάδες στα πλέι οφ: «Επειδή το κοιτάμε σαν οπαδοί των ελληνικών ομάδων, έχουμε πολλές απαιτήσεις. Μας έχει συνηθίσει και το παρελθόν του ελληνικού μπάσκετ. Όλα είναι πιθανά. Είναι ανταγωνιστικές οι ομάδες, έχουν το DNA, έχουν τις διοικήσεις, αλλά ξεκάθαρα δεν έχουν το μπάτζετ. Δεν παύει να είναι πολύ ανταγωνιστικές ομάδες. Πάντα η Ελλάδα είναι ψηλά στο παγκόσμιο μπάσκετ και οι ομάδες έχουν την προσοχή των αντιπάλων».

Περισσότερα σχετικά άρθρα
Περισσότερα από Λάμπης Χαραλάμπους
Περισσότερα σε Ευρωλίγκα

Δειτε επισης

Βιλερμπάν – Μονακό 77-87 (vid)

Τα… χρειάστηκε, αλλά κέρδισε η Μονακό Η Μονακό ζορίστηκε απέναντι στη Βιλερμπάν, αλλ…