Κεντρική Ελλάδα ΕΟΚ ΟΔΚΕ: Αντέχεις στην πείνα; Συγχαρητήρια Γίνεσαι διαιτητής!

ΟΔΚΕ: Αντέχεις στην πείνα; Συγχαρητήρια Γίνεσαι διαιτητής!

mana steile souvlakia

Γράψαμε χθες για την ΟΔΚΕ της υποταγής και κάναμε λόγο για «Πίσσα και πούπουλα στους προσκυνημένους». Εντέλει ίσως και να ήμασταν επιεικείς προς την ηγεσία της Ομοσπονδίας, που κοροϊδεύει τους διαιτητές, που δείχνει υποτέλεια στην ΕΟΚ (αντί να βγει στα… κεραμίδια), που κλείνει τα μάτια στο γεγονός ότι πλέον κάθε διαιτητής γίνεται δυνάμει χορηγός των πρωταθλημάτων. Κι επειδή ό,τι γράφουμε πρέπει να το αποδεικνύουμε, διαβάστε τους αριθμούς και βγάλτε τα δικά σας συμπεράσματα.

Στον σημερινό αγώνα Ολυμπιακός – ΠΑΟΚ (στο ΣΕΦ), ορίστηκαν οι διαιτητές Κώτσιου (Σύνδεσμος Κρήτης) – Ασημακάκη (Β.Δ. Ελλάδας) – Ροδίτης (Λέσβου). Σύμφωνα με την οδηγία της ΟΔΚΕ θα πάρουν 25 ευρώ οι διαιτητές Κώτσιου και Ροδίτης, που έρχονται με αεροπλάνο (αφού δεν είναι από τον ίδιο σύνδεσμο).

Είναι σχεδόν απίθανο να φτάσουν οι δύο την ίδια ώρα στο αεροδρόμιο, ξεκινώντας από Κρήτη και Λέσβο, αλλά το προσπερνάμε. Πείτε ότι φτάνουν ταυτόχρονα, ή ότι ο ένας περιμένει τη συνάδελφό του. Χρειάζονται 35 ευρώ για το ταξί, που θα τους μεταφέρει κι άλλα 35 (το λιγότερο, γιατί μπορεί να είναι και παραπάνω) για να επιστρέψουν στο αεροδρόμιο. Σημαίνει ότι θέλουν 70 ευρώ ενώ θα πάρουν 50.

Άρα ή θα πληρώσουν από την τσέπη τους για να πάνε με αξιοπρέπεια, ή θα πάρουν τον προαστιακό, θα πληρώσουν 17 ευρώ (τυχεροί, σας μένουν κι άλλα 8 για να ξεκινήσετε αποταμίευση), θα κουβαλήσουν τη βαλίτσα και θα περπατήσουν από το Καραϊσκάκης μέχρι το ΣΕΦ και τούμπαλιν. Υπάρχει πάντα η λύση του ωτοστόπ, που προτείναμε, αλλά υπάρχουν και χειρότερα.

Στο Λοκρός Αταλάντης – Έσπερος ορίστηκαν οι Καμήτσος – Καρπάνος – Καρανικόλα. Οι δύο πρώτοι από τον σύνδεσμο Αχαΐας – Ηλείας κι η τρίτη από την Κρήτη. Οι δύο πρώτοι παίρνουν 70 ευρώ οδοιπορικά κι η Καρανικόλα 25 ευρώ (οδοιπορικά αεροδρομίου). Στο σύνολο έχουμε 165 ευρώ. Αν οι δύο πρώτοι επιλέξουν να πάνε από Μπράλο, πώς θα φτάσει στην Αταλάντη η τρίτη διαιτητής;

Ας υποθέσουμε ότι οι δύο Πατρινοί «τζέντλεμαν» κάνουν 100 χλμ παραπάνω και παραλαμβάνουν από την Αθήνα τη συνάδελφό τους. Πάτρα – Αθήνα είναι 220χλμ και Αθήνα – Αταλάντη 140 χλμ. Σύνολο 360 χλμ, άρα 360 κι η επιστροφή, ήτοι 720. Με 10 ευρώ τα 100 χλμ (υπολογίζω μικρό αυτοκίνητο, που να καίει πετρέλαιο και να οδηγεί οικονομικά ο οδηγός) είναι 72 ευρώ βενζίνη. Πάτρα – Αθήνα – Πάτρα είναι 40 ευρώ διόδια κι Αθήνα – Αταλάντη – Αθήνα είναι 35 ευρώ διόδια, σύνολο 75 ευρώ διόδια.

Έχουμε, λοιπόν, 145 ευρώ μετακίνηση, άρα μένουν 20 ευρώ για φαγητό, καθώς απαιτούνται 4 ώρες για το Πάτρα – Αταλάντη (χωρίς να υπολογίζω καθυστέρηση στο αεροδρόμιο για την παραλαβή της Καρανικόλα), πρέπει να είναι 2 ώρες πριν το ματς στην πόλη, 2 ώρες η διάρκεια του αγώνα (με το μπάνιο, που θα κάνουν μετά) κι άλλες 4 ώρες επιστροφή. Σε 12 ώρες κάτι πρέπει να φας, δεν συμφωνείτε;

Με 20 ευρώ, τρία άτομα, μάλλον θα σηκώσουν πανό, όπως αυτό της φωτογραφίας! Γιατί με αυτό το ποσό παίρνουν 12 καλαμάκια (με 1.6 ευρώ το σουβλάκι) και μένουν 80 λεπτά για ένα εμφιαλωμένο νερό στα τρία. Μάλλον βολεύει το τυλιχτό με 2.4, ώστε να μείνουν και λεφτά για νερό!

Με αυτά τα δεδομένα οι Νενέκοι της ΟΔΚΕ είπαν «ευχαριστώ». Τίποτ’ άλλο…

Περισσότερα σχετικά άρθρα
Περισσότερα από Γιώργος Κογκαλίδης
Περισσότερα σε ΕΟΚ

Δειτε επισης

Ζαλγκίρις – Αρμάνι Μιλάνο 87-73 (vid)

Με τον Έβανς οδηγό η Ζαλγκίρις «καθάρισε» την Αρμάνι Η Αρμάνι Μιλάνο ήταν αυτή που «καιγότ…