Κεντρική Ελλάδα ΕΟΚ Να ελεγχθούν οι αμοιβές προσωπικού

Να ελεγχθούν οι αμοιβές προσωπικού

ΕΟΚ

Ο οικονομικός έλεγχος είναι προ των πυλών κι εμείς συνεχίζουμε να σημειώνουμε αυτές τις… σκοτεινές (με την έννοια του ότι δεν τις βρίσκουμε στο «Διαύγεια») γωνίες, στις οποίες περιμένουμε να πέσει… άπλετο φως, που λένε κι οι γνωρίζοντες ανάγνωση και γραφή. Καταγράψαμε την άποψή μας για τις προμήθειες και τώρα ερχόμαστε στις αμοιβές προσωπικού. Προσέξτε: Με οποιαδήποτε μορφή σχέσης εργασίας.

Κατ’ αρχήν υπάρχει ήδη καταγγελία, η οποία συνοδεύτηκε με αντίστοιχο αίτημα έγγραφης ενημέρωσης, για «ανεξέλεγκτες προσλήψεις και διασπάθιση δημοσίου χρήματος»! Πρέπει να μάθουμε ποιες είναι οι συνολικές αμοιβές κάθε υπαλλήλου της ομοσπονδίας, με κάθε είδους εργασιακή σχέση κι από ποιον κωδικό του προϋπολογισμού πληρώθηκαν.

Αλήθεια, οι υπάλληλοι της ομοσπονδίας έχουν ενταχθεί (ως όφειλε η ΕΟΚ) στην Ενιαία Αρχή Πληρωμών; Τηρούνται οι κανονιστικές διατάξεις του ενιαίου μισθολογίου; Ρωτάμε, γιατί αυτά δεν έχουν βρεθεί πουθενά.

Είναι απίστευτο να απασχολεί (απασχολούσε;) η ΕΟΚ 13 δημοσιογράφους, δίχως να ξέρουμε αν έχει αυξηθεί ο αριθμός, δίχως να γνωρίζουμε γιατί και με πόσα χρήματα πληρώνονται. Ένας Θεός γνωρίζει πόσα λεφτά κοστίζουν οι προπονητές, πόσα παίρνει ο Θανάσης Σκουρτόπουλος, αν έχουν πληρωθεί στην ώρα τους ή τους χρωστούνται χρήματα και πόσα.

Ο έλεγχος πρέπει να μας πει αν πληρώνονται τα χρέη με αξιοκρατικά κριτήρια, ή αν πληρώνονται όσοι η ΕΟΚ επιθυμεί να πληρώσει, αν υπάρχουν συμβάσεις, πώς γίνονται προσλήψεις. Κι όλα αυτά σε εποχή κρίσης. Κι αναφέρομαι ΜΟΝΟ στους εργαζομένους και στους μισθούς τους, γιατί για μπόνους, επιτροπές, μετακινήσεις, αποζημιώσεις μελών του Δ.Σ. κτλ., θα ασχοληθούμε προσεχώς.

Δεν πρέπει να γνωρίζουμε πόσο κοστίζει στην ΕΟΚ (άρα στο δημόσιο) ο υδραυλικός, ο οδηγός του Γιώργου Βασιλακόπουλου, καθένας εξ αυτών που απολαμβάνουν χρήματα, λόγω της σχέσης τους με την Ομοσπονδία. Είμαστε βέβαιοι ότι όλα γίνονται βάσει νόμου, ότι τηρούνται οι προϋποθέσεις και οι όροι, αλλά πρέπει να το μάθουμε.

Επειδή υπάρχουν και δημόσιες καταγγελίες εδώ κι έναν χρόνο, καλό είναι να μην υπάρχει η παραμικρή σκιά…

Περισσότερα σχετικά άρθρα
Περισσότερα από Γιώργος Κογκαλίδης
Περισσότερα σε ΕΟΚ

Δειτε επισης

Ολυμπιακός: Ξεκινά η διάθεση των εισιτηρίων για τα ματς με Μπαρτσελόνα

Στη διάθεση του κόσμου από αύριο τα εισιτήρια με Μπερτσελόνα, ενημέρωσε η ΚΑΕ Ολυμπιακός. …