Κεντρική Basket League ΠΑΟΚ Λιούις: Ο 8ος με 10+ ασίστ για τον ΠΑΟΚ!

Λιούις: Ο 8ος με 10+ ασίστ για τον ΠΑΟΚ!

Lewis

Στη σχετικά μικρή λίστα παικτών του ΠΑΟΚ που μοίρασαν διψήφιο αριθμό ασίστ σε ένα παιχνίδι της ΕΚΟ Basket League μπήκε ο Τζέκουαν Λιούις, μέσα από τον χθεσινό αγώνα του Δικεφάλου με τη Λάρισα. Ο Αμερικανός έγινε μόλις ο 8ος αυτής της λίστας, σημειώνοντας τη 15η επίδοση με 10+ ασίστ στην ιστορία του Δικεφάλου στο επαγγελματικό Πρωτάθλημα.

Ο Λιούις με τις χθεσινές 10 τελικές πάσες του, έφτασε σε τριψήφιο αριθμό σε μόλις 18 παιχνίδια στην κατηγορία ενώ ισοφάρισε την κορυφαία επίδοση των πρώτων 12 παιχνιδιών της περιόδου, αφού 10 ασίστ είχε και ο Νικ Καλάθης στην πρεμιέρα του Πρωταθλήματος.

Πριν από τον Αμερικανό, σε διψήφια επίδοση ασίστ με τα ασπρόμαυρα, έφτασαν οι Νταμίρ Μουλαομέροβιτς, Νέναντ Μιλιένοβιτς, Νίκος Μπουντούρης, Ντι Τζέι Κούπερ, Αντώνης Κόνιαρης, Κλαούντιο Κολντεμπέλα και Σπύρος Παντελιάδης. Το απόλυτο ρεκόρ κρατάει από τις 25 Απριλίου 2004, ο Νταμίρ Μουλαομέροβιτς που μοίρασε 14 ασίστ στο εντός έδρας ματς με το Περιστέρι.

Κατά τα άλλα…

*Ο Απόλλων Τσόχλας με τους πέντε πόντους που είχε χθες, έγινε ο 16ος στην ιστορία του Δικεφάλου στο επαγγελματικό Πρωτάθλημα που ξεπέρασε τους 800.

*Ο Άνταμ Σμιθ με τα πέντε εύστοχα τρίποντα του, σημείωσε την κορυφαία επίδοση του φετινού Πρωταθλήματος. Ο Αμερικανός έχει 9/19 τρίποντα (47,36%) στις δύο πρώτες αγωνιστικές. Οι υπόλοιποι παίκτες του ΠΑΟΚ έχουν αθροιστικά 7/36 (19,44%).

*Ο Ζέιν Νόουλς έγινε ο πρώτος παίκτης του ΠΑΟΚ που φτάνει φέτος σε “double-double”. Ο Μπαχαμέζος είχε 13 πόντους και 10 ριμπάουντ, έξι εκ των οποίων ήρθαν στην επίθεση στην κορυφαία επίδοση των δύο πρώτων αγωνιστικών. Από πέντε είχαν ο Παπαγιάννης στην πρεμιέρα και χθες οι Σάφτενααρ και Γκάρετ.

*Σε ομαδικό επίπεδο, ο ΠΑΟΚ κυριάρχησε στα ριμπάουντ (47-32) και με τα 37 αμυντικά που είχε, σημείωσε την καλύτερη επίδοση των δύο πρώτων αγωνιστικών -με την εκκρεμότητα των σημερινών αγώνων- ξεπερνώντας κατά ένα αυτήν που είχε στην πρεμιέρα με τον Άρη, σε ματς 45′.

*Αξιοσημείωτη είναι και η επίδοση του παθητικού των πέντε πόντων στην πρώτη περίοδο για τον Δικέφαλο. Είναι και η καλύτερη των πρώτων 12 αγώνων της σεζόν, αφού το Ρέθυμνο Cretan Kinghs σημείωσε οχτώ στην τέταρτη περίοδο του παιχνιδιού στη Λήμνο με τον Ήφαιστο.

*Στον αντίποδα, ο ΠΑΟΚ δεν πήρε ούτε πόντο από τα λάθη της Λάρισας. Αυτή ήταν και η πρώτη μηδενική επίδοση του φετινού Πρωταθλήματος.

*Από τα λίγα στοιχεία που κρατάει ως θετικά η Λάρισα από το χθεσινό παιχνίδι, είναι τα λιγοστά λάθη. Έκανε μόνο επτά, ισοφαρίζοντας την καλύτερη επίδοση των δύο πρώτων αγωνιστικών αφού την ίδια είχε ο Ήφαιστος στην πρεμιέρα με το Ρέθυμνο Cretan Kings.

*Ο Τερέλ Παρκς με τα τρία αμυντικά ριμπάουντ που είχε χθες, ξεπέρασε τα 100 στην κατηγορία

Περισσότερα σχετικά άρθρα
Περισσότερα από eBasket.gr
Περισσότερα σε ΠΑΟΚ

Δειτε επισης

ΠΑΟΚ – Καρδίτσα 85-70

Νίκη για ΠΑΟΚ με “όργια” του Κέβιν Πέτερ Τζούνιορ Ακόμη ένα βήμα για την είσοδ…