Κεντρική Basket League ΠΑΟΚ H παρουσίαση της Σομπαθέλι!

H παρουσίαση της Σομπαθέλι!

vagelis margaritis paok besiktas

Ο ΠΑΟΚ αγωνίζεται εκτός έδρας με αντίπαλο την Σζομπαθέλι (22/10, 19:00) για την 2η αγωνιστική του 4ου ομίλου του Basketball Champions League, με την “ασπρόμαυρη” ΚΑΕ να παρουσιάζει την Ουγγρική ομάδα μέσα από ανακοίνωσή της.

Αναλυτικά η ανακοίνωση:
“Ο ΠΑΟΚ αντιμετωπίζει σήμερα την ουγγρική Falco Szombathely για την 2η αγωνιστική του 4ου ομίλου του Basketball Champions League.

Η Falco Szombathely ιδρύθηκε το 1980, με την αρχή να γίνεται από δύο φίλους του μπάσκετ που δούλευαν την τοπική επιχείρηση ξυλείας Falco. Η ομάδα έχει κατακτήσει δύο πρωταθλήματα Ουγγαρίας το 2008 και το 2019, ενώ η φετινή της συμμετοχή στους ομίλους του Basketball Champions League είναι η πρώτη της σε ευρωπαϊκή διοργάνωση.

Στο φετινό πρωτάθλημα, η Falco Szombathely είναι αήττητη στις 3 πρώτες αγωνιστικές, ενώ όσον αφορά την Ευρώπη, βρίσκεται στη φάση των ομίλων μετά τις προκρίσεις επί των Oradea και Venstpils στους 2 προκριματικούς γύρους. Στην πρεμιέρα του 4ου ομίλου, πάντως, έχασε με 87-68 από την JDA Dijon στη Γαλλία.

Στο ρόστερ της ομάδας υπάρχουν 4 Αμερικανοί παίκτες, οι 2 εκ των οποίων έχουν περάσει από το ελληνικό πρωτάθλημα. Ο λόγος για τον Juvonte Reddic, ο οποίος έπαιξε στον Κολοσσό Ρόδου τη σεζόν 2016-2017 και για τον DeVaughn Washington, ο οποίος έπαιξε πέρυσι στην Κύμη. Από εκεί και πέρα, υπάρχουν οι Quinton Hooker, ο οποίος στα δύο πρώτα χρόνια της επαγγελματικής του καριέρας, έπαιξε σε Πολωνία και δεύτερη κατηγορία της Γαλλίας, αλλά και ο DeQuon Lake, ο οποίος αγωνίζεται για πρώτη φορά στην Ευρώπη μετά από την αποφοίτησή του από το Arizona State. Ένας από τους κορυφαίους παίκτες της ομάδας πάντως, είναι ο Ούγγρος Marko Filipovity, ο οποίος σημειώνει 13.8 πόντους ανά αγώνα στα 5 παιχνίδια που έχει δώσει φέτος η Falco στο Basketball Champions League.

Προπονητής της ομάδας είναι ο Σλοβένο Gasper Okorn, ο οποίος είναι στον πάγκο της ομάδας από το 2018 και στο παρελθόν έχει περάσει μεταξύ άλλων από τις Olimpija Ljubljana και Ventspils.

Συνδετικός κρίκος των δύο ομάδων είναι ο αείμνηστος Zoltan Horvath, ο οποίος πρόλαβε να παίξει και στις 2 ομάδες , πριν αφήσει την τελευταία του πνοή σε τροχαίο δυστύχημα στα 30 του, το 2009.”

Περισσότερα σχετικά άρθρα
Περισσότερα από Αργύρης Δεκαβάλλας
Περισσότερα σε ΠΑΟΚ

Δειτε επισης

ΚΑΕ ΠΑΟΚ: «Εμείς μαζί για μια ζωή»

Πολύ ιδιαίτερη ημέρα η σημερινή για τον ΠΑΟΚ καθώς συμπληρώνει 98 χρόνια ζωής. Η ΚΑΕ ΠΑΟΚ …