Κεντρική Basket League Αγώνες ΑΕΚ-Περιστέρι 90-91

ΑΕΚ-Περιστέρι 90-91

gray

Σπουδαία νίκη πήρε το Περιστέρι στο “Νίκος Γκάλης” κερδίζοντας με 90-91 την ΑΕΚ στην παράταση, σε ένα παιχνίδι που θύμισε παιχνίδι πλέι οφ, και είχε απόλυτο πρωταγωνιστή τον φοβερό Στίβεν Γκρέι. 

Άστοχες και χωρίς να μπορούν να βρουν ρυθμό ήταν οι δύο ομάδες στην έναρξη του αγώνα με τους φιλοξενούμενους να είναι λίγο πιο εύστοχοι και να έχουν βραχεία κεφαλή στην λήξη της πρώτης περιόδου (19-20).

Στην δεύτερη περίοδο οι κιτρινόμαυροι βρήκαν σιγά σιγά ρυθμό στην επίθεση, και με κύριο επιθετικό εκφραστή τον Κιθ Λάνγκφορντ, έκαναν ένα σερί 18-4 και δημιούργησαν μια διαφορά 9 πόντων υπέρ τους με την λήξη του ημιχρόνου.

Στην επανάληψη οι φιλοξενούμενοι μπήκαν αποφασισμένοι να επανέλθουν άμεσα στο παιχνίδι, δυνάμωσαν την άμυνα τους και έτρεξαν ένα σερί 11-0 στα πρώτα 2:30 του τρίτου δεκαλέπτου (39-41). Οι κιτρινόμαυροι πήραν τάιμ άουτ και στην συνέχεια πέτυχαν τους πρώτος τους πόντους στο δεύτερο μέρος με τον Χάουαρντ Σαντ-Ρος να πετυχαίνει 5 πόντους σερί. Οι γηπεδούχοι πήραν και πάλι προβάδισμα 8 πόντων με το Περιστέρι να απαντάει με ένα σερί του Στίβεν Γκρέι για το 62-60 στην λήξη της περιόδου.

Το τέταρτο δεκάλεπτο ξεκίνησε με ένα πραγματικό σόου από τους Κέντρικ Ρέι (ΑΕΚ) και Στίβεν Γκρέι (Περιστέρι), να σκοράρουν διαδοχικά πολύ δύσκολα καλάθια με τους γηπεδούχους να παίρνουν προβάδισμα 5 πόντων 5 λεπτά πριν την λήξη, βάζοντας στην εξίσωση επιθετικά και τον Λίνο Χρυσικόπουλο, που είχε δύο διαδοχικά τρίποντα.

Στην συνέχεια ο βομβαρδισμός από σουτ τριών πόντων συνεχίστηκε με τις δύο ομάδες να σκοράρουν διαδοχικά με Χάτσερ (Περιστέρι) και Γκίκα (ΑΕΚ) για το 75-72. Οι γηπεδούχοι συνέχισαν να είναι μπροστά με την ισοφάριση να έρχεται με την επιστροφή του Γκρέι στο ματς και ένα φοβερό τρίποντο για το 79-79 της κανονικής διάρκειας.

Στην παράταση αρχικά ο Στίβεν Γκρέι αστόχησε σε σουτ δύο πόντων (το πρώτο του άστοχο στο παιχνίδι!) με τον Ρέι να μην αστοχεί για τρειςκαι τον Ματσιούλις να δίνει προβάδισμα 5 πόντων στην ΑΕΚ για το 84-79.

Στην συνέχεια αρχικά το οι φιλοξενούμενοι ισοφάρισαν (84-84) χάρη σε ένα καλάθι του Σαλούστρου και μια τεχνική ποινή που κόστισε στην αποβολή του τεχνικού της ΑΕΚ, ενώ στην συνέχεια είχαμε νέα ισοπαλία με πρωταγωνιστές τους Λάνγκφορντ (ΑΕΚ) και Χάτσερ (Περιστέρι).

Το θρίλερ συνεχίστηκε στην συνέχεια με τον Λάνγκφορντ να βάζει μια στις δύο βολές και τον Σμιθ με coast to coast  να πετυχαίνει το λέι απ δίνοντας την νίκη στην ομάδα του με το τελικό 90-91.

Κορυφαίος των κιτρινόμαυρων ήταν ο Κιθ Λανγκφορντ οποίος είχε 21 πόντους, ενώ ο Κέντρικ Ρέι σταμάτησε στους 18.

Για την ομάδα του Ηλία Ζούρου ξεχώρισε ο Στίβεν Γκρέι ο οποίος πραγματοποίησε απίστευτη εμφάνιση έχοντας 26 πόντους και όντας σχεδόν αλάνθαστος, με τον Χάτσερ να ακολουθεί με 20.

Τα δεκάλεπτα:19-20, 39-30, 62-60, 79-79, 90-91

Περισσότερα σχετικά άρθρα
Περισσότερα από Λάμπης Χαραλάμπους
Περισσότερα σε Αγώνες

Δειτε επισης

Euroleague: Ο Γιάννης Φούφης στη λίστα για τα play off

Με έναν Έλληνα διαιτητή η λίστα για τα play off της Euroleague. Ο Γιάννης Φούφης είναι ο μ…