Κεντρική Διεθνή Παγκόσμιο Βαρεζάο:”Η Ελλάδα δεν ήταν έτοιμη για τέτοια επιστροφή μας”

Βαρεζάο:”Η Ελλάδα δεν ήταν έτοιμη για τέτοια επιστροφή μας”

Anderson Varejao Brazil Greece

Την πικρή αλήθεια είπε ο Άντερσον Βαρεζάο, σε δηλώσεις του μετά την νίκη της Βραζιλίας επί της εθνικής μας ομάδας, ότι δηλαδή η ομάδα του Σκουρτόπουλου δεν περίμενε τέτοια ανατροπή δεδομένων στο ματς.

Παράλληλα επανέλαβε ότι η ηλικία των παικτών της ομάδας του Πέτροβιτς δεν παίζει κανένα ρόλο από την στιγμή που άπαντες είναι προετοιμασμένοι κατάλληλα.

Αναλυτικά όσα δήλωσε ο έμπειρος σέντερ της Βραζιλίας:

 «Ξέραμε ότι θα είναι δύσκολο το ματς. Είπαμε πως αν είμαστε στο -15 πρέπει να συνεχίσουμε να παλεύουμε. Το ίδιο ίσχυε και αν πάμε στο +10. Ήταν ένα μεγάλο ματς, το ξέραμε. Ξεκινήσαμε σωστά το ματς, αλλά στη δεύτερη περίοδο βρήκαμε μια δύσκολη κατάσταση. Η Ελλάδα πήγε στο +17. Όμως, συνεχίζουμε να παλεύουμε. Μιλήσαμε γι’ αυτό, ξέραμε πως έχουμε μια ευκαιρία.

Είπαμε στα αποδυτήρια πως πρέπει να βγούμε δυνατοί. Νομίζω πως η Ελλάδα δεν ήταν έτοιμη για μια τέτοια επιστροφή μας. Όλοι περίμεναν ένα εύκολο μας. Ότι θα μας “σκοτώσουν”, θα μας νικήσουν με 20-30 πόντους. Προετοιμαστήκαμε εξαιρετικά για το Παγκόσμιο Κύπελλο. Βάλαμε καρδιά σε αυτό το ματς. Ξέραμε τι πρέπει να κάνουμε και το κάναμε

Στο φινάλε τίποτα δεν είχε τελειώσει. Είχαν 3 βολές για να ισοφαρίσουν. Γι’ αυτό αγαπάμε το παιχνίδι. Χαιρόμαστε πολύ με αυτή την νίκη, αλλά ακόμα δεν πετύχαμε τίποτα».

Για την ηλικία του και τη σημασία της νίκης, είπε: «Είμαι 36, θα γίνω 37. Ο κόσμος μας λέει μεγάλους. Αλλά δεν νιώθω έτσι. Πριν από το ματς με την Νέα Ζηλανδία μας έλεγαν: “Δεν είστε πολύ μεγάλοι για να παίξετε;”. Πίσω από μία εμφάνιση, κρύβονται θυσίες. Δουλεύουμε πολύ. Κάποιες φορές θες να μείνεις σπίτι, να χαλαρώσεις. Αλλά πρέπει να δουλέψεις, να γίνεις πιο δυνατός και να συνεχίσεις. Πιστεύω πως αυτό το ματς ήταν από τα καλύτερά μου κόντρα στη Βραζιλία. Κερδίσαμε μια ομάδα που όλοι νόμιζαν πως θα μας “σκοτώσει”. Παλέψαμε για 40’».

Περισσότερα σχετικά άρθρα
Περισσότερα από Λάμπης Χαραλάμπους
Περισσότερα σε Παγκόσμιο

Δειτε επισης

Νέντοβιτς: «Δεν μετανιώνω που δεν πήγα στο Mundobasket»

Στην Εθνική Σερβίας αναφέρθηκε ο Νεμάνια Νέντοβιτς. Ο Νεμάνια Νέντοβιτς σε δηλώσεις που πα…