Κεντρική A2 Τσαλδάρης: “Αυτή θέλουμε να είναι η ταυτότητα του Ολυμπιακού Β'”

Τσαλδάρης: “Αυτή θέλουμε να είναι η ταυτότητα του Ολυμπιακού Β'”

Μετά την ήττα από το Ανατόλια, ο προπονητής του Ολυμπιακού Β’, Δημήτρης Τσαλδάρης, μίλησε για τη φιλοσοφία που θέλει να περάσει στους νεότερους παίκτες στην ομάδα και ξεκαθάρισε ότι στόχος είναι τα παιδιά να μπαίνουν στο γήπεδο και να αποτελέσουν με το σωστό προγραμματισμό το μέλλον του ελληνικού μπάσκετ

Αναλυτικά όσα δήλωσε:

Για το ματς: «Είμαστε δυσαρεστημένοι με αποτέλεσμα, θέλαμε να κερδίσουμε. Είχαμε δει και επισημάνει κάποια λάθη από το παιχνίδι με τον Λαγκαδά. Με την κατάλληλη προετοιμασία τα παιδιά ήταν έτοιμα. Μέτρησε η εμπειρία των παιδιών του Ανατόλια, γιατί έχουν παίξει εδώ και χρόνια μπάσκετ σε υψηλό επίπεδο. Ξέρουν να παίζουν και να διαβάζουν το παιχνίδι, ενώ σε κρίσιμα σημεία πήραν τη σωστή απόφαση και εκεί που φαινόταν, ότι έχουμε γυρίσει το ματς και θέλουμε μια καλή άμυνα, πάντα ένα σουτ, ένα καλάθι, ή ένα φάουλ μας έφερναν πάλι πίσω στο να κυνηγάμε. Κρατάμε, ότι δείξαμε τα στοιχεία που θέλουμε να δούμε στην αρχή. Θέλουμε πίεση, αιφνιδιασμό, σουτ. Κάποια μπορεί να μην μπήκαν, αλλά θα μπουν στο μέλλον. Αυτή, γενικά, θέλουμε να είναι η ταυτότητα της ομάδας. Να τρέχει, να πιέζει και να εκτελεί».

Για το αν έχει περάσει την φιλοσοφία στους παίκτες: «Αυτό είναι κάτι που δουλεύουμε καθημερινά. Είναι μια ομάδα με παίκτες, που τεστάρονται για πρώτη φορά στις εντάσεις της Α2 και αυτό είναι το δύσκολο, έχοντας την υποχρέωση να συνδυάσουμε την φρεσκάδα τους με την εμπειρία των πιο παλιών».

Για τον κόσμο: «Το μήνυμα είναι, ότι εμείς δουλεύουμε κάθε μέρα, για να περάσουμε το DNA αυτής της ομάδας. Θέλουμε να βγάζουμε στο γήπεδο την νοοτροπία του προπονητή και όσα πρεσβεύει ο Ολυμπιακός».

Για το αν στόχος είναι η άνοδος: «Η μεγαλύτερη διάκρισή μας θα είναι αυτά τα παιδιά να αποτελέσουν το αύριο του ελληνικού μπάσκετ. Θέλουμε σίγουρα να κερδίζουμε σε κάθε παιχνίδι, αλλά προτεραιότητα είναι τα παιδιά να μπαίνουν στο γήπεδο και να αποτελέσουν με το σωστό προγραμματισμό το μέλλον του ελληνικού μπάσκετ».

Περισσότερα σχετικά άρθρα
Περισσότερα από eBasket.gr
Περισσότερα σε A2

Δειτε επισης

Aμύντας: Δεν το κουνάει ο Τοπάλι

Τη φανέλα του Αμύντα θα συνεχίσει να φοράει ο Αντριάνο Τοπάλι. Η ομάδα με κάθε επισημότητα…