Κεντρική Ελλάδα ΕΟΚ Τραβάει το σχοινί η ΕΟΚ

Τραβάει το σχοινί η ΕΟΚ

Θυμόσαστε τον Γιώργο Βασιλακόπουλο να λέει «δεν υπάρχει ελληνικό μπάσκετ δίχως τον Ολυμπιακό»; Είπε αυτό που ήθελε να διαβάσουν οι «ερυθρόλευκοι» φίλοι και όχι μόνο, αυτό που ήθελε να διαβάσουν τα στελέχη της Πολιτείας (ακούει ο κ. Αυγενάκης;), προκειμένου να μην έχει πρόβλημα, να μην φαίνεται ότι εκείνος τραβάει το σχοινί. Και βέβαια, όπως συμβαίνει πάντα σε ό,τι αφορά στον πρόεδρο της ΕΟΚ, άλλα λέει κι άλλα κάνει.

Ο Ολυμπιακός έχει μπροστά του δύο σπουδαία φιλικά με Ούνιξ Καζάν και Ερυθρό Αστέρα. Φιλικά τα οποία είναι πρώτης τάξεως ευκαιρία και για τους διαιτητές, να βρουν ρυθμό. Οι «ερυθρόλευκοι» ζήτησαν να διευθύνουν τους αγώνες τους Έλληνες διαιτητές Ευρωλίγκας, κάτι που είναι απόλυτα λογικό.

Η απάντηση της ΕΟΚ είναι ότι δεν θα παίξει κανένας Έλληνας ενεργός διαιτητής. Μάλιστα προχώρησε ένα βήμα πιο μπροστά, σημειώνοντας πως όποιος παραβεί την εντολή θα τιμωρηθεί (!), γεγονός που συνιστά άλλη μία παρανομία. Από πού κι ως πού απαγορεύεται σε διαιτητές Ευρωλίγκας να σφυρίζουν φιλικούς αγώνες ομάδων Ευρωλίγκας;

Όχι πως ενοχλήθηκαν οι «ερυθρόλευκοι», οι οποίοι ήδη έχουν καλέσει ξένο διαιτητή Ευρωλίγκας, ώστε να συμπληρωθεί το διαιτητικό τρίο, αλλά είναι πλέον ξεκάθαρη η διάθεση του Γιώργου Βασιλακόπουλου να κλιμακώσει τον πόλεμο με την ομάδα του λιμανιού. Κάνει ό,τι περνά από το χέρι του για να εξωθήσει τους «κόκκινους», για να τους δείξει ότι είναι απέναντί τους. Την ίδια στιγμή που ανερυθρίαστα βγαίνει και λέει ότι δεν έχει κανένα πρόβλημα με τον Ολυμπιακό, ότι είναι απαραίτητη η παρουσία της ομάδας στο ελληνικό μπάσκετ.

Πέραν του ότι παρανομεί, πέραν του ότι λειτουργεί ως… σερίφης, δείχνει ότι είναι αποφασισμένος να πάει την κόντρα μέχρι τέλους. Μάλλον καλό κάνει, καθώς δείχνει ότι δεν υπάρχει πισωγύρισμα, ότι το παιχνίδι θα φτάσει μέχρι τελικής πτώσης.

Περισσότερα σχετικά άρθρα
Περισσότερα από Γιώργος Κογκαλίδης
Περισσότερα σε ΕΟΚ

Δειτε επισης

Μάρτιν: “Θα γυρίσω πιο δυνατός” (pic)

Ο Χασάν Μάρτιν, μετά την εγχείρηση στην οποία υποβλήθηκε στο δεξί του γόνατo, θέλησε να στ…